Svenska cupen: Finaldagen är äntligen här!

10/05/18

Om bara några få timmar står det klart vem av Djurgården och Malmö som får titulera sig cupmästare. Vinnaren får chansen att hävda sig ute i Europa och allt avgörs inför ett kokande Tele2 Arena denna Kristi himmelfärdsdag.

Coolbet small logo odds

23 000 biljetter sålda

Inte mindre än 23 000 biljetter har blivit sålda inför säsongens hittills hetaste möte. Detta är utan tvekan den viktigaste matchen för både Djurgården och Malmö på ett bra tag och det är två lag som behöver denna titel med tanke på den formsvacka båda lagen befinner sig i.

Djurgårdens IF har inte vunnit något sedan säsongen 2005, då de både tog hem Allsvenskan och Svenska cupen. Sedan dess är det mycket som har skett både på och utanför planen, men några pokaler har inte tillkommit i prisskåpet. Detta är alltså en gyllene möjlighet för Özcan Melkemichel och hans spelare att göra detta till en dag att minnas.

Något som de nog inte vill påminnas om däremot är den svaga inledningen på årets Allsvenska. Efter förra veckans pinsamma nederlag mot nykomligen BP återfinns laget på en tionde plats i tabellen med åtta poäng fördelat på två segrar, två oavgjorda och fyra förluster. Inte alls den start som de blårandiga hade förväntat sig med tanke på att de är tippade att utmana om SM-guldet denna säsongen.

MFF ute efter första cuptiteln sen -89

Inte heller Malmö har fått någon bra start på sin Allsvenska säsong. Magnus Pehrsson har en oerhörd press på sig att kamma hem cuptiteln idag, annars gör han nog rätt i att se sig om efter en ny anställning. De regerande mästarna förväntades att jogga hem årets Allsvenska, men hittills har laget underpresterat grovt. Elva poäng på åtta matcher gör att de ligger på en åttonde plats och det är hög tid att börja plocka trepoängare för att kunna haka på Bajen och AIK i toppen innan det är för sent. Inte blev det bättre av att de i måndags förlorade genrepet mot IFK Göteborg med 2-1 hemma på Stadion. Trots stort bollinnehav spelar Malmö en väldigt tråkig och förutsägbar fotboll vilket gör det lätt för motståndarna att läsa av och försvara sig emot dem. IFK Göteborg utnyttjade detta på allra bästa sätt och kunde kontra sig till tre poäng. Det krävs med andra ord skärpning i leden om Malmö ska vinna sin första cuptitel sen 1989.

Detta är alltså en helt vidöppen historia mellan två lag som är desperata efter framgångar. En vinst idag innebär att de sätter en positiv ton inför resterande del av säsongen, medans en förlust gör och precis tvärt om.

Lagen har redan mötts två gånger denna säsongen och har vunnit vars en gång. Djurgården vann det första mötet med klara 3-0, medans Malmö vann det andra med knappa 1-0.

Hämta din bonus hos Coolbet här

Med tanke på båda lagens dåliga form tror vi på böljande spel med chanser åt båda hållen. Inget av lagen har hållt nollan mer än två gånger i Allsvenska sammanhang, vilket gör att detta kan bli en underhållande tillställning med många mål.

Därför rekommenderar vi spel på att båda lagen gör mål till odds 1.76 hos Coolbet. Där hittar även alla nya medlemmar en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor.