Sverige-Slovakien: full fart framåt!

22/06/17

Det är gasen i botten som gäller för Håkan Ericssons mannar ikväll i matchen mot Slovakien. Tre poäng är ett måste om vi ska ha någon chans att gå vidare till semifinal. 

Flera ändringar i den svenska elvan

I och med att Simon Tibbling är borta resten av turneringen tvingas Håkan Ericsson ändra om i elvan. På gårdagens träning spelade både Niclas Eliasson och Kerim Mrabti på Tibblings position. Så vi får utgå ifrån att någon av dem startar ikväll.

Men enligt Fotbollskanalen gör Ericsson två andra ändringar. Filip Dagerstål kommer få nöta bänk efter två svaga insatser, istället får Malmö FF:s Franz Brorsson chansen från start. Dessutom verkar Adam Lundqvist petas, i alla fall om man ska gå på hur Ericsson ställde upp backlinjen på sista träningen.

Så tränade Sverige:

Linus Wahlqvist- Franz Brorssson- Jacob Une Larsson – Egzon Binaku/Isak Ssewankambo

Niclas Eliasson/Kerim Mrabti-Kristoffer Olsson-Melker Hallberg-Alexander Fransson

Carlos Strandberg/Joel Asoro-Pawel Cibicki

Vi kan alltså konstatera minst tre förändringar i Blågults startelva: Tibbling, Dagerstål och Adam Lundqvist ut.

Sverige måste vinna

Sverige är piskade att plocka tre poäng ikväll för att det inte ska bli respass. Men eftersom vi bara har två poäng och England tre, har vi inte avgörandet i egna händer. Det krävs att Polen vinner mot England. Vinner vi vår match hamnar vi på 5 poäng, vinner Polen hamnar England på 4 poäng och Sverige blir då gruppsegrare.

Teoretiskt sett kan vi bli bästa grupptvåa, men det är inte särskilt troligt då Italien inte får vinna samtidigt som vi måste ha bättre målskillnad. Det är väldigt osannolikt att alla resultat i de andra grupperna går vår väg.

Sverige är i alla fall knappa favoriter sett till oddsen. Den raka tvåan på Blågult ger 2.30 hos Expekt, att jämföra med Slovakien som ligger på 2.80 och krysset på 3.30.

expekt bonus