Sverige till playoff till VM

17/10/13

Efter en ritkigt bra insats mot Österrike och en halvdåligt mot Tyskland går dock ändå Sverige till playoff til VM. Väl i playoff kan de dock få det riktigt tufft motstånd. Nu går vi igenom de fyra tänkbara motståndarna.

Portugal – En motståndare vi vill undvika

Även om förbundskapten Hamren inte vill medge det så är Portugal garanterat mardrömsmotståndaren. De har en viss Cristiano Ronaldo i laget som kan sänka Sverige på egen hand, lägg därtil spelare som Coentrao, Pepe, Nani och Moutinho. En hel drös med världsspelare helt enkelt.

Kroatien – Ett spelskickligt lag

Kroatien är också en tuff motståndare som Sverige helt klart kan få det jobbigt mot, de har en Luka Modric på milttfältet som är en av världens absolut bästa playmakers med en härlig teknik. Dessutom en stor, stark och rivig Mandzukic på topp och Sverige kan få det riktigt jobbigt. Dock är det absolut inget omöjligt motstånd.

Ukraina och Grekland – Sveriges drömlottning

Trots underlaget mot Ukraina i EM för snart två år sedan tycker jag att detta är en match Sverige bör vinna. Dock blir det jämt men tror att Zlatan gör skillnaden. Grekland är ännu svagare än Ukraina och är drömmotståndet. Skulle motståndet bli Grekland förväntar iallafall jag mig en vinst.

Speltips: 6.00 i odds på Spanien vinst i Brasilien 2014. Vad tror du?