Tunga avbräck när DIF reser till Malmö

24/04/17

Özcan Melkemichel har två sena avbräck den i trupp som ikväll reser till Malmö. Jonas Olsson är definitivt borta och Andreas Isaksson är osäker. Om Malmö sågs som stora favoriter innan så ökar trycket på vinst ännu mer nu. Men DIF ska dock aldrig underskattas, det har Malmö fått erfara flera gånger.

Djurgården – ett bogey team för Malmö

Av någon anledning har Malmö FF haft svårt för Djurgården de senaste tre-fyra åren. Det är anmärkningsvärt med tanke på att styrkeförhållandena lagen emellan har varit tämligen stora. Djurgården har stått för skrala tabellplaceringar de senaste säsongerna, samtidigt som Malmö varit ett stabilt topplag – trots det har DIF lyckats plocka många poäng mot Skåningarna.

Resultatraden från 2013 och framåt mellan lagen ser ut som följer:

  • 2013 – vinst för DIF i båda mötena
  • 2014 – en vinst och en oavgjord för DIF
  • 2015 – en oavgjort och en förlust för DIF
  • 2016 – en vinst och en förlust för DIF

Efter en mycket svag start mot Sirius i premiären är formen på uppåtgående för Blåränderna. Man lyckades få med sig en poäng mot Häcken borta i en tuff match och nu senast besegrades Elfsborg med 3-0 efter mål av Engvall, Mrabti och Magnus Eriksson. Försvarsspelet börjar sitta och balansen på mitten ser klart bättre ut. Det som varit det stora problemet har varit anfallsspelet, men efter en liten justering där Mrabti flyttats upp som släpande anfallare har man verkligen fått fart på spelarna.

Magnus Pehrsson fortsätter med samma elva?

MFF tog en övertygande seger borta mot Halmstad senast efter snygga mål av Pawel Cibicki. Nu är Jo Inge Berget tillbaka i truppen efter en tids skadebekymmer, hur ställer sig Magnus Pehrsson till det? Mycket ska nog till för att ändra i elvan som var så framgångsrik senast, Pawel Cibicki är Allsvenskans hetaste spelare för tillfället och det vore nästan tjänstefel att ställa honom åt sidan. Visst kan man låta honom spela på en kant istället för Erdal Rakip men det vore också fel då Rakip gjort det mycket bra hittills.

Spela på Allsvenskan hos Bethard och få en grym välkomstbonus!