Turkiet-Sverige en viktig match!

07/11/18

Sveriges chanser lever

17 november möter Sverige det hemmastarka Turkiet på bortaplan. Matchen förväntas att bli väldigt svår eftersom turkarna är väldigt svårslagna på hemmaplan inför en nästan fanatisk publik.

Ryssarnas 2–0-seger mot Turkiet igår hjälper Sverige en aning i jakten på en biljett till Europamästerskapet som äger rum 2020.

Sverige har hittills spelat två matcher. Den första var en riktig spännande batalj där Sverige faktiskt hade ledningen med 2-0 innan Turkiet ryckte upp sig och lyckades vända matchen till vinst. Matchen slutade till slut 3-2 till Turkiet. Omgången efter ställdes Sverige mot Ryssland och inte heller där blev det en vinst utan en match där målvakterna Robin Olsen och Guilherme fick visa prov på flera fina räddningar.

Logo snabbare

200 kr i riskfritt spel hos Snabbare!

 

Nations League – ett invecklat system

Många fotbollsfantaster runt om i Europa har kritiserat upplägget som råder i Nations League eftersom det helt enkelt är väldigt svårt att veta vad som gäller i turneringen. Det är svårt för fansen att veta vilka förutsättningar som råder och hur nationen som man hejar på faktiskt kan vinna den här turneringen. Men en sak är säker, det laget som förlorar i det heta toppmötet mellan Turkiet och Sverige i november – ja det laget har ingen chans att avancera i turneringen.

Flaggor på boll

Förutsättningar

  • Vinnaren utav gruppen blir ett utav totalt fyra lag som sen får spela ett playoff om en EM-biljett. Detta sker efter det ordinarie EM-kvalet. Detta gäller dock bara om landet inte redan har kvalat in till EM. Om så skulle vara fallet så kommer playoffchansen att gå till tvåan.
  • Jumbon alltså laget som blir sist i tabellen, blir degraderad till Liga C till nästa gång Nations League spelas. Ju bättre ett lag är desto högre är dom i ligan. I dagsläget spelar bästa nationerna i Europa i Liga A medan dom sämsta lagen – blåbärsnationerna spelar i Liga D.
  • Tvåan i tabellen har givetvis en fördel gentemot trean i tabellen. När sen det ordinarie EM-kvalet sätter igång och ska lottas ja då sker lottningen utifrån resultatet i Nations League. Om ett lag kommer tvåa i B-gruppen då hamnar man i seedningsgrupp två medan om laget blir trea då hamnar man i den tredje seedningsgruppen. Till slut blir det två stycken lag ifrån varje EM-kvalgrupp som kommer att gå till EM.

EM som spelas 2020 kommer att spelas i hela 12 stycken olika länder. Det innebär att för första gången sedan 1976 så kommer det inte att delas ut någon friplats till arrangörerna.

bet365-wettanbieter-logo_500x238_10500 kr i bonus till nya kunder hos Bet365!

Hur ser Sveriges chanser ut att avancera uppåt?

För att Sverige ska bli etta i gruppen och vinna den här rundan då krävs det två segrar för landets blågula hjältar. Eftersom inbördes möte alltid får före målskillnad i Nations League så räcker det att Sverige först slår Turkiet med 1-0 nu i november och att man sen slår Ryssland hemma med 1-0

Däremot är både Ryssland och Turkiet två fantastiska landslag vilket gör att Sverige har en väldigt tuff uppgift framför sig. Allt pekar på att det kommer bli fullsatta läktare i Turkiet och det är allmänt känt hur tufft det är för samtliga landslag att möta Turkiet i såväl Istanbul som Ankara eftersom att supportrarna där är fanatiska och gör allt i sin makt för att bortalagen ska känna sig skärrade över att spela där.

Hur kommer matchen i Turkiet gå?

Det kommer att bli väldigt svårt för Sverige att ta två raka segrar mot två duktiga fotbollsnationer men man måste ta en match i taget,skulle Sverige lyckas slå Turkiet på bortaplan så kommer spelarna garanterat att få en motivation inför hemmamötet mot Ryssland hemma. Det är alltså väldigt viktigt för landslaget att vinna mot Turkiet, misslyckas man med detta så kommer matchen mot Ryssland hemma bara vara utav formell betydelse. Detsamma gäller om man bara skulle spela oavgjort. Med andra ord så är vinst det absolut enda som spelar roll för Sverige. I annat fall så har landslaget spelat färdigt för den här gången och får rikta in sig på att bli tvåa i tabellen eftersom att det kommer underlätta när man sen ska lotta grupperna.

Kaptenen Granqvist har dock berättat för media att hela truppen ser framemot matchen nere i Turkiet och spelarna kommer att vara taggade att göra sitt yttersta. I nuläget finns det inga spelare som är skadade utan samma spelare som var med mot Ryssland kommer med allra största sannolikhet även spela nere i Turkiet. Det är ett par veckor kvar till match vilket kan innebära skador och dylikt men ett friskt Sverige ska definitivt kunna stå upp värdigt mot Turkiet även om det väntas bli en väldigt tuff match.

 

bethard logo

200% på upp till 1000 kr hos Bethard!