Äntligen dags för VM! Läs vår analys!

14/06/18

Nu så! Fotbolls-VM är igång och nu är det VM-tips som gäller för hela slanten! Samtliga matcher från sommarens festligheter kommer samlas här. Öppningsmatchen bjuder på Ryssland i en hård match mot Saudiarabien, och en gömd guldklimp ligger i Spanien mot Portugal, redan första rundan! Jackpot ligger på 5 miljoner, man kan inte missa detta!

Spelstopp: 16.59

Spelstopp:
Vecka 4
1
Celtic - St.Mirren
1
X
2
Odds
1,07
9,70
26,50
Svenska folket
93%
5%
2%
2
Kilmarnock - Rangers FC
1
X
2
Odds
4,95
3,95
1,61
Svenska folket
23%
29%
48%
3
Hamilton - Aberdeen
1
X
2
Odds
5,75
3,70
1,59
Svenska folket
12%
24%
64%
4
Hearts - Dundee FC
1
X
2
Odds
1,36
4,60
8,05
Svenska folket
81%
13%
6%
5
Motherwell - Hibernian
1
X
2
Odds
3,08
3,35
2,21
Svenska folket
27%
31%
42%
6
St.Johnstone - Livingston
1
X
2
Odds
2,10
3,00
3,80
Svenska folket
52%
30%
18%
7
Nimes - Angers
1
X
2
Odds
2,25
3,08
3,60
Svenska folket
45%
32%
23%
8
Braga - Sporting Lissabon
1
X
2
Odds
2,23
3,38
2,92
Svenska folket
43%
31%
26%
9
Paris SG - Strasbourg
1
X
2
Odds
1,09
8,85
16,75
Svenska folket
81%
12%
7%
10
St.Etienne - Dijon
1
X
2
Odds
1,39
4,55
6,75
Svenska folket
75%
18%
7%
11
Amiens - Lyon
1
X
2
Odds
4,60
3,75
1,66
Svenska folket
14%
25%
61%
12
Chelsea - Tottenham
1
X
2
Odds
1,54
4,10
5,90
Svenska folket
51%
27%
22%
13
Ajax - Heerenveen
1
X
2
Odds
1,09
9,00
16,00
Svenska folket
82%
13%
5%
Hel
0
Halv
0
Pris
0 kr

1. Ryssland – Saudiarabien 1

Vi sätter såklart igång med att kommentera Ryssland – Saudiarabien i grupp A. Ryssland är ju värdland för festen, och slapp ta sig igenom kvalet, detta gör det såklart lite svårare att veta riktigt hur bra laget är. I genrepet har man inte direkt imponerat, och senaste gången man tog en match var i träningslandskamp mot Sydkorea. Vidare har man en skadad man i form av Aleksandr Kokorin som fått lämna återbud på grund av knäproblem. Ryssland kan helt enkelt skatta sig lyckligt att få spela Saudiarabien, kvalet i Asien håller ingen vidare standard och Saudiarabiens trupp ser svag ut. Värdnationen plockar detta, så sätt en etta!

 

2. Egypten – Uruguay 2

Det var längesedan Egypten senast spelade fotbolls-VM, 1990 för att vara mer exakt. Riktigt kul att vi får se landet spela igen! Mohamed Salah är vi riktigt sugna på att se vad han kan göra, men han har fått problem med sin axel efter Champions League-finalen och det är inte säkert om stjärnan kommer till öppningsmatchen. Uruguay tror dessutom många för dåligt om har vi sett många gånger tidigare, laget kom två i det sydamerikanska kvalet bakom Brasilien, och truppen är riktigt stark. Någonting annat än en åttondelsfinal kommer inte på tal för Uruguay, särskilt med tanke på gruppen. Spika tvåan!

 

3. Marocko – Iran 2

Det ser ut som en intressant match i Grupp B på gång, båda lagen är mer eller mindre tvingade att vinna för att ha någon chans över huvud taget att avancera, eftersom gruppen annars består av Portugal och Spanien. Marocko lyckades ta sig till VM utan att släppa ett enda mål! Iran var dock också obesegrade, och vann sin grupp med sju poäng framför Sydkorea. Matchen är högst osäker, men vi tror det inte blir speciellt många mål oavsett vad som händer. Bra försvar på båda sidorna leder till denna slutsats, men tvåan verkar erbjuda bäst värde så gå för den!

 

4. Portugal – Spanien 2

Här har vi den stora matchen på kupongen. Portugal, som just nu är regerande Europamästare, stångas med Spanien, som i sin tur plockat två EM och ett VM under 2000-talet. Det är alltså två riktigt meriterade lag som ska göra upp, och man bör verkligen kolla in denna! Vi måste dock säga att även om det ser ut som om portugiserna har bäst meriter på senaste tiden så bör spanjorerna ändå ha övertaget. Trupperna är inte överlag lika bra, och Cristiano Ronaldo blir inte yngre. Sätt Spanien och hoppas på det bästa!

 

5. Frankrike – Australien 1

Allez les bleus! Frankrike är ju storfavorit i Grupp C och det är inte svårt att förstå varför med ett sådant lag! Finalisterna från EM 2016 ska dunka på Australien, som för övrigt verkar vara det svagaste laget i gruppen. Frankrike vann sin grupp före Sverige, och med tanke på den trupp som Deschamps sitter på tror vi att det kan finnas både en och två överväxlar. Australien kom efter både Japan och Saudiarabien i sin grupp, men klarade sig efter playoff mot Syrien och Honduras, ni hör ju själva vilken kvalitet vi pratar om. Den store stjärnan Tim Cahill i laget spelar i Millwall, så… Detta är så säkert som det kan bli. Spika Frankrike för att inte missa en självklar pinne.

 

6. Argentina – Island 1

Nu ska vi se hur Argentina och Messi klarar av våra kära nordiska grannar. Man plockade silver i VM 2014, men det känns inte som om Messi fortfarande fått det erkännande han förtjänar hemma, särskilt om man jämför med hur känd han är här i Europa. Målproduktionen var den svagaste delen av det argentinska laget i kvalet, men potentialen här är fantastiskt hög, bara man får det hela att gå ihop. På den isländska fronten har Lars Lagerbäck tackat för sig, men Island vann sin grupp framför Kroatien! Vi måste dock fortfarande tro starkt på Argentina i denna situation, även om kanske krysset kan halka med om plånboken går med på det. Bollen är ju som alla vet rund.

 

7. Peru – Danmark X

Existerar ens Peru i fotbollssammanhang? Det kanske många frågar sig, och faktum är att det är en helt legitim fråga för senaste gången de kvalade till VM var 1982, alltså för 30 hela år sedan! Peruanerna lyckades dock stänga det sydamerikanska kvalet starkt. Senast spelade laget 0 – 0 mot vårt kära hemland, men innan dess satt man på fem raka! Peru har faktiskt lyckats spela 15 matcher utan att förlora en enda! Lagkaptenen Guerrero är dessutom tillbaka efter att ha lyckats häva sin dopningsavstängning. Danmark ska man dock inte underskatta, våra mindre omtyckta grannar i söder som grymtar som djur när de pratar har ändå bra material, även om de kanske inte lyckats prestera på topp än. Danskarna är favoriter, men det är hårdstreckning på tvåan. Ta alla tecken!

8. Kroatien – Nigeria 1

Kroatien har inte riktigt uppfyllt förväntningarna i kvalet och hade det faktiskt relativt tufft i och med att man slutade tvåa bakom Island. Truppen fullkomligen väller över av spelare i absolut världsklass, särskilt på mittfältet som eventuellt kan rankas som turneringens bästa! Zlatko Dalic verkar dock inte ha fått ihop det hela riktigt på rätt sätt, i varje fall inte än. Nigeria på sin kant är ju en riktig stormakt i afrikansk fotboll, men har kanske lite svårt att leva upp till pressen på turneringar. Denna version av laget har dock inte lika höga förväntningar, och lagkaptenen Mikel spelar till vardags i Kina. Han kan nog mycket väl ha passerat bäst-före. Plocka ettan under 60%!

 

9. Costa Rica – Serbien 2

Ni som följer VM vet ju att Costa Rica skrällde VM 2014 riktigt ordentligt. Stjärnnamnen är fortfarande desamma, Keylor Navas och Bryan Ruiz men vi undrar: kan de skrälla också i Ryssland? Serbien å sin sida har ju en bra trupp med mycket talang där man mixat gammal hederlig erfarenhet och ung hunger väl, Serbien vann sin grupp framför Island och är favoriter, men det är också rättmätigt tycker vi. Tvåan ska streckas runt 55%.

 

10. Tyskland – Mexiko 1

Hur ser det ut bland Sveriges motståndare i Grupp F då? Tyskland behöver väl knappast någon presentation, och med tanke på hur väl de spelar tror vi starkt på framtiden för det laget! Mexiko är bra tekniskt och lite svåra att få grepp om, man har gått till åttondel sex mästerskap i rad, och det kan nog göra det lite problematiskt för Sverige att avancera. Tyskland har gjort ett svagt genrep, men kan prestera när det väl behövs. De vinner gruppen, så sätt för guds skull etta på denna!

 

11. Brasilien – Schweiz 1

Brasilien är favoriter om vi ser till oddsen, och det förvånar oss inte direkt med tanke på den prestation Tites grabbar har lyckats med i kvalet. Truppen verkar också mer komplett nu gentemot 2014 där man satsade allt på Neymar-kortet. Schweiz är duktiga och laget ska kunna göra det jobbigt för de allra flesta, om man har en bra dag. Potentialen i truppen är riktigt hög och man gjorde dessutom ett bra kval och presterat väl i genrepet. Problemet med att satsa på brassarna är att de blivit så fantabulöst stora favoriter, så ta med krysset för att rensa ut lite bland kupongerna om det skulle vara så!

 

12. Sverige – Sydkorea 1

Sydkorea måste ju vara det sämsta laget av de gruppmotståndare Sverige har, och man kan nog förstå varför vi tycker det med tanke på de lag som finns. Blågult får nog satsa på att plocka tre pinnar för att gå vidare från denna stålgrupp. Som tur är verkar det som Sydkorea inte alls kommit i form, för de hade det jobbigt i kvalet och har dessutom haft det tufft när det kommer till genrepet där man lyckats förlora mot bland andra Bosnien. Även om Sverige kanske inte heller gjort världens bästa rep så tror vi ändå på tre poäng i denna. Ettan ska självklart streckas, men för att vara på den säkra sidan så plocka med krysset också.

 

13. Belgien – Panama 1

Här har vi skrapat fram kupongens favorit. Belgien ska spela mot debutanterna Panama i Sochi, och det kan nog inte gå på fler än ett sätt. Belgien sitter just nu och lurar på en riktigt bra generation som står i startgroparna och bara väntar på att få sätta tänderna i en stor framgång. Massor av stjärnor och kvalet var mindre kval och mer transport för våffelstekarna. Panamas nivå ligger ganska, om inte mycket, långt under belgarnas. Truppen är inte på något sätt namnkunnig och det vi tror är att de bara är här för att skaffa lite rutin och se hur en verklig turnering faktiskt går till. Det kommer de få, men de ska inte sno ett enkelt rätt från oss! Sätt en etta oavsett streckning.

 

Kassaskåpet! – Belgien

Belgien på pappret är ett av världens bästa landslag. Belgien i praktiken kvalade hur enkelt som helst, det är kört för sparrisarna i Panama.

 

Varningen! – Iran

Här kan det hända grejer, matchen mellan de två lagen är mycket öppen och ingen vet riktigt vad som kommer hända, dock så visar inte streckningen detta alls. Iran gjorde ett respektabelt kval i Brasilien, och man ska inte underskatta laget. Därför är det riktigt bra värde på iranierna denna gång!

 

144 rader

 1. Ryssland – Saudiarab. 1
 2. Egypten – Uruguay 2
 3. Marocko – Iran 1×2
 4. Portugal – Spanien x2
 5. Frankrike – Australien 1
 6. Argentina – Island 1
 7. Peru – Danmark 1×2
 8. Kroatien – Nigeria 1
 9. Costa Rica – Serbien x2
 10. Tyskland – Mexiko 1
 11. Brasilien – Schweiz 1x
 12. Sverige – Sydkorea 1x
 13. Belgien – Panama 1

 

1296 rader

 1. Ryssland – Saudiarab. 1x
 2. Egypten – Uruguay 2
 3. Marocko – Iran 1×2
 4. Portugal – Spanien 1×2
 5. Frankrike – Australien 1
 6. Argentina – Island 1x
 7. Peru – Danmark 1×2
 8. Kroatien – Nigeria 1
 9. Costa Rica – Serbien 1×2
 10. Tyskland – Mexiko 1
 11. Brasilien – Schweiz 1x
 12. Sverige – Sydkorea 1x
 13. Belgien – Panama 1