Lista över spelbolagen med bäst free bets

Vad är free bets?

Det svenska ordet för free bets är gratisspel, och det är precis vad det handlar om. Ett gratis spel som du får av spelbolagen. Det kan även kallas för riskfritt spel. Skillnaden mot en bonus är dock hårfin, för i båda fallen får du extra pengar att spela för, utöver det du satt in. Men den stora skiljelinjen är att free bets oftast är begränsade till en specifik match medan en bonus kan användas på hela utbudet. Det finns även vissa likheter med boostade odds eftersom det också blir som någon form av gratisspel. Det du får i det läget är extra höga odds gratis, och där kan den potentiella vinsten bli högre om du satsar mer.

Om vi säger att du får ett free bet värt 100 kr så innebär det att du får tillbaka insatsen vid förlust. Däremot ska man komma ihåg att du i de flesta fall inte får igen pengarna utan några som helst krav, d.v.s du kan inte plocka ut summan. Det följer oftast med ett omsättningskrav som gör att du måste spela för summan ett antal gånger före uttag.

Spel sidor med betting bonusar

För att registrera sig är det enklast att bara trycka på loggan för varje bolag, vill du läsa om fördelar/nackdelar med spel sidor med betting bonusar, mer detaljerade bonusvillkor, detaljerat tillvägagångssätt för att ta del av bonusen eller en vanlig recension tryck ‘Läs mer’.

När får man free bets?

Det varierar så klart från spelbolag till spelbolag. Ibland kan det vara inbakat i en välkomstbonus tillsammans med ett annat erbjudande. Ibland kan du få det i samband med vissa matcher. Så det går inte att ge något generellt svar på den frågan.

Hur får man free bets?

Först och främst måste du givetvis registrera dig hos ett spelbolag, och sen vill det till att det aktuella spelbolaget erbjuder gratisspel.

I 99 fall av 100 krävs det dock att du gjort en insättning för att få ett free bet, oavsett om det rör sig om ett free bet du får efter eller i samband med registrering.

Får existerande medlemmar free bets?

Ja, det händer ganska ofta faktiskt. Det är nog vanligare än att du får det när du tecknar ett medlemskap. Free bets kommer ofta i samband med stormatcher och större evenemang som t.ex. Champions League, Premier League, fotbolls VM och EM. Det är då spelbolagen har störst möjlighet att nå ut, och det blir därför naturligt att free bets läggs ut. Så ja, existerande medlemmar har stora möjligheter att få gratis spel.

Finns det verkligen riskfria spel?

Det finns olika typer av free bets, eller riskfria spel som det även kallas, vissa mer fördelaktiga än andra. Som nämnts tidigare har de flesta erbjudanden av den här kalibern vissa regler och restriktioner. Det kan handla om att du måste betta på ett odds över 1.80, eller att du måste omsätta summan flera gånger och så vidare.

Men ja, det finns faktiskt free bets som just är 100% gratis, d.v.s utan massa villkor. Dessa är dock sällsynta ska det tilläggas.

Ser man det för vad det är, så är det ju ändå ett free bet. Om du får 100 kr gratis så är det ju inte dina pengar, och du kan spela med dem. Att du sedan måste omsätta dem är en annan femma, de blir ju ändå en gåva.

För- och nackdelar med free bets

Fördelen är, som nämnts tidigare, att du de facto får en summa att spela för. Och det är ju alltid trevligt så klart. Det är också så att dessa oftast gäller på riktigt heta matcher där många spelar. Men det kan också vara så att du kanske tappat glöden för sports betting, och då kan ett free bet bli något som får dig att hitta glädjen igen.

Nackdelen är att du oftast behöver omsätta pengarna, oavsett om du vinner eller förlorar. Men det är bara så det är. Det finns knappt några bonusar utan krav. Spelbolagen delar inte bara ut pengar hur som helst.

Något annat som kan vara en nackdel är att dessa gratis spel oftast är låsta vid specifika matcher eller events. Men det behöver såklart inte vara negativt om du är intresserad av det aktuella spelet.

På det stora hela väger fördelarna klart tyngre än nackdelarna. I grund och botten förlorar du inte så mycket på att ta ett gratisspel. Det enda är att du oftast måste fortsätta omsätta (spela) för vinsten eller förlusten. Om du ändå hade tänkt att spela länge är problemet ur världen.

 Vad ska man tänka på med free bets?

Att läsa igenom regler och villkor för erbjudandet i fråga är a och o när det kommer till free bets, och det gäller för övrigt alla andra bonusar också.

Det är viktigt att du har koll på om du exempelvis måste spela på odds över 1.80 eller vad det nu är, för om du missar det, och spelar ändå kan det bli väldigt surt att förlora. Speciellt om du ställt in dig på att få ett gratisspel och kanske spelar på något du annars inte hade gjort.

Annars är det faktiskt inte så mycket att tänka på, för ett free bet är precis vad det är – ett gratisspel. Du kan snarare ta ut svängarna lite extra och testa lite annorlunda spel, förutsatt att det inte är ett free bet som är låst till en viss match så klart.

Odds Guide

I oddsguiden kommer du att få svar på alla frågor rörande sportsbetting i stort. Vad ska du tänka på när du spelar, vad är odds, vad betyder de olika termerna som används inom betting och vad är det som lockar så otroligt mycket med livebetting? Allt detta och mycket mer kommer vi att gå igenom i denna kompletta oddsguide som du endast hittar hos Betexpert.se!

Betting Bonusar

Kika in vår bonusguide för att bli en mästare på olika oddsbonusar. Vi går igenom samtliga typer av erbjudanden som kan tänkas dyka upp då du blir medlem hos ett spelbolag. Vilken bonus är bäst, vad innebär freebets och vad ska man tänka på när det kommer till omsättningskrav? Lär dig mer om bonusar i denna väl utförda guide!