Odds Tips

Att välja rätt spelbolag som passar dig är mycket viktigt. Vad för marknader tänker du sikta in dig på? Höga odds eller många bonusar? Det är frågor du behöver besvara för att kunna välja rätt bolag. Titta in på vår spelbolagsguide här på sidan för att ta del av de bästa bonusarna och för att enkelt kunna välja.


svensk spelbolag

Melodifestivalen-2019

Oddslexikon

Det finns en rad viktiga begrepp som är viktiga att kunna för att klara sig på spelbolagen. Här reder vi ut de allra flesta och vanligaste.

Det vanligaste, hemmavinst (1), oavgjort(x) eller bortavinst (2)? Du spelar helt enkelt på det lag du tror ska vinna, eller om det blir oavgjort. Notera att detta gäller för ordinarie tid.
Laget med lägst odds, det lag som är mest troligt att vinna helt enkelt.
Draw No Bet Insatsen tillbaka vid lika, d.v.s bettar du på att Barcelona "draw no bet" mot Real Madrid och resultatet blir 1-1. Då får du tillbaka det du bettat, insatsen alltså. Vinner Barcelona, ja då får du hela vinsten. Det är ganska okomplicerat egentligen.
Linor på olika totaler om det blir över eller under t.ex 2.5 mål i första halvlek. Men det behöver inte vara bara mål utan det kan också vara över/under 9.5 hörnor och så vidare. Över och underspel finns på de flesta marknader.
Tvåvägsspel, dvs det kan inte bli kryss. Används ofta i de amerikanska ligorna. Det du bettar på här är det lag som vinner efter eventuell förlängning och straffar.
Ett lag startar med ett övertag och spelen rättas efter det. Om det till exempel är Barcelona-Getafe och du spelar på Barcelona - 2.5 innebär det att Barcelona måste vinna med minst 3 mål för att spelet ska gå in.
Speciellt slags handikapp där linorna styrs så att det skall ligga på cirka 50-50 i fördel mellan lagen.
Spel som sker under matchens gång där oddsen hela tiden ändras. Det gäller att kunna värdera bra och inte vara alltför impulsiv. Men det är en svår avvägning, å ena sidan ska man ha is i magen och inte göra något förhastat – å andra sidan gäller det att ligga steget före och plocka guldkornen. Live odds fungerar på samma sätt som ”vanliga” odds vilket innebär att du kan spela på det mesta. Antal mål, antal hörnor och så vidare. Skillnaden jämfört med pre game-odds är att live oddsen sker direkt – mitt under matchen.
-Du spelar på två av tre möjliga utfall. Det kan exempelvis vara 12 (d.v.s antingen att hemmalaget eller bortalaget vinnar), 1X (hemmalaget eller x) eller X2 (bortalaget eller X).
I en dubbel ingår två spel vilka multipliceras med varandra.
Du kombinerar olika spel från olika matcher.
Precis vad det låter som, du spelar enbart ett spel.
Enkelt, du spelar på att båda lagen ska göra mål i matchen.
Sätts i decimalform, t.ex 1.70, 3.40 osv och är den vanligaste oddsformen i världen.
Skrivs i bråkform som exempelvis 1/3, 3/5 och 5/2.
Ditt spel har av någon anledning ogiltigförklarats och spelet annullerats. Du får tillbaka insatsen om detta inträffar.
Här handlar det om att betta på första målskytten samt utfallet i matchen, d.v.s 1, X eller 2.
Du bettar på första målskytt, samt när det sker. Här blir det skyhöga odds!
Du ska gissa rätt på första målskytt, eller ibland även sista målskytt samt rätt resultat i matchen. Notera att det inte är 1,X eller 2 utan det exakta resultatet t.ex 2-0 + rätt målskytt. Det är väldigt svårt naturligtvis, men oddsen blir höga!
Du bettar på något som händer långt fram i tiden, ett långtidsspel kan handla om att tippa på slutsegrare i Premier League innan ligan startar.

Live odds

Med live odds menar man odds du spelar på live under t.ex. fotbollsmatchens gång. Det betyder att oddsen kan komma att förändras hela tiden med tanke på flera faktorer som tid kvar, skador, byten, väderändringar, nuvarande resultat, momentum hos lagen, etc. Du som har bra koll kan alltså tjäna en rejäl hacka!

Att spela live odds är väldigt spännande eftersom du kan spela på i princip vad som helst, och det händer direkt. Det kan vara nästa mål, nästa hörna, antal hörnor, slutresultat, nästa målskytt och till och med nästa inkast. Möjligheterna är oändliga! Om du vill testa på en riktigt bra sportsbook med höga odds såväl pre-game som live kan vi slå ett slag för ett av våra favoritbolag, Betsafe.

Inga Spelbolag Hittades !


Sports betting i mobilen

Det har blivit väldigt populärt att spela i mobilen och surfplattan, både casino men framför allt sports betting. Numera är det minst lika vanligt, om inte vanligare än att spela i datorn.

Varför ska man spela i mobilen? – Man får nästan vända på det. Varför ska man inte spela i mobilen? Det ena behöver inte utesluta det andra. Det går alldeles utmärkt att göra båda, det är faktiskt att föredra. Att spela i mobilen är framför allt väldigt smidigt. Har du ingen dator till hands är det bekvämt att bara ta fram mobilen och lägga ett spel. Framför allt om du kommer på någon spontan idé som du vill spela på.

Vad är fördelen med att spela sports betting i mobilen? – Det finns flera fördelar med att spela i mobilen. En stor sådan är just tillgängligheten att du när som helst kan ta fram mobilen och lägga in ett bet.

En annan, som hänger ihop lite med den ovanför, är att du kan följa med i matchen via mobilen och lägga ett live spel.

En tredje är att du ibland får exklusiva bonusar som enbart gäller för mobilspelare. Det är faktiskt ganska vanligt förekommande. Och det är ett sätt för spelbolagen att marknadsföra sina mobilplattformar.

Vilka nackdelar finns det? – Det är svårt att komma på några, men det skulle i så fall vara att risken att göra impulsiva spel ökar i vid mobilspel. Inte för att det finns några empiriska bevis för det, utan det är mer en logisk analys.


Odds tips

Finns det några gyllene tips kring sports betting? Något unikt som gör att du blir en vinnare direkt? Svaret är både ja och nej. Vill du tjäna pengar på sports betting gäller det att vara organiserad och seriös. Det finns inga genvägar utan det handlar om att läsa på så mycket som möjligt, se på matcherna och ta det på allvar. Ju mer du har på fötterna, desto lättare är det att vinna. Man aldrig jaga odds och lägga in ett extra spel i kupongen för att nå de där stora vinsterna. Såvida du inte har en riktigt bra känsla kring ett odds ska du inte spela på det.

Var inte för impulsiv, tänk igenom dina spel och framför allt, spela inte för pengar du inte har.