AFC:s superstjärna lämnar klubben

07/11/17

Omar Eddahri, 27, kommer att lämna klubben när hans kontrakt går ut den 31:a december. Anfallstjärnan har gjort en kanonsäsong för nykomlingen och ryktats till flera klubbar, däribland Hammarby och Djurgården.

Meddelar beslutet på sin instagram

På sitt instagram-konto meddellar Eddahri att han kommer lämna klubben efter 4 års tid. Och till fotbollskanalen säger 27-åringen att han ska ha klart med en klubb före årskiftet.

Aftonbladet har tidigare skrivit att han är klar för Djurgården, men det är inte något som Eddahri vill uttala sig om.

– Det är nog bättre att jag inte nämner några klubbar, det blir inte bra, säger Eddahri till fotbollskanalen.

Förutom Djurgården har även Hammarby, holländska klubbar och lag i mellanöstern nämnts som tänkbara alternativ.

Eddahri har haft en krokig karriär med spel i bland annat Djurgårdens ungdomsorganisation samt Täby IS. Han anslöt till AFC för fyra år sedan efter ett lyckat provspel. Vem som plockade in honom? Özcan Melkemichel, nu tränare i DIF…

Fler kan lämna

En annan som väntas lämna klubben är skyttekungen Mohamed Buya Turay. Anfallaren ryktades bort redan i somras, och enligt uppgift fanns det bud från både holländska och tyska klubbar. Buya Turay har kontrakt till och med 31 december 2019, så det kommer krävas ett bra bud för att han ska lämna. Huruvida det finns en klausul eller inte är oklart.

AFC United åkte ur Allsvenskan efter att ha slutat sist i serien, därmed gör de HBK sällskap i Superettan 2018. Den sista allsvenska platsen står mellan Jönköpings Södra och Trelleborg i kvalet som inleds den 15:e november. Spela på det allsvenska kvalet hos Bethard – skapa ett konto nu och få 100 % upp till 1400 kronor på din första insättning. 

Besök Bethard