AIK sätter sprätt på Isak-pengarna

25/10/17

Sportbladet avslöjade idag att AIK har gjort klart med Malmö FF:s tidigare stjärna, Enoch Adu. Ghananen rev nyligen sitt kontrakt med den turkiska klubben Akhisar och anländer till AIK på free transfer inför nästa säsong. Samtidigt verkar Stefan Ishizaki lämna klubben och skriva på för Elfsborg och Simon Therns kontrakt kommer inte förlängas. 

Var med och tog MFF till Champions League

Den 27-årige mittfältaren spelade för Malmö FF mellan 2014 och 2017. Han värvades till klubben för att förstärka inför CL-kvalet 2014/2015 och tog snabbt en plats i laget. Adu hade en framträdande roll när Malmö sedermera kvalade in till Champions League-gruppspelet och var tillsammans med Rosenberg lagets kanske viktigaste spelare.

Enoch Adu kommer närmast från Turkiet där hans kontrakt med klubben Akhisar rivits. Därmed kan han skriva på utan övergångskostnad, men lön och sign-on tillkommer givetvis. I och med att han redan utnyttjat artistskatten sedan tiden i Malmö FF kommer AIK få betala ganska hög lön.

Ishizaki och Thern lämnar

Samtidigt som Adu värvats in verkar det av allt att döma stå klart att ikonen Stefan Ishizakis kontrakt inte förlängs. Ishizaki har ryktats intensivt till Elfsborg och medgav själv att han har haft kontrakt med klubben. Det skulle i så fall bli andra gången han återvänder till Elfsborg, och den här gången blir det för att avsluta karriären. Enligt uppgifter ska det finnas en roll tillgänglig i Elfsborgs organisation efter karriären.

Simon Thern kommer också att lämna klubben. AIK har meddelat att man inte tänker köpa loss eller förlänga låneavtalet med mittfältaren.

Hitta de bästa oddsen på slutspurten i Allsvenskan hos Paf!

Nu återstår enbart två omgångar innan vi kan göra bokslut i Allsvenskan 2017. Malmö FF är redan klara mästare, Halmstad och AFC är klara för nedflyttning. Men det finns trots allt två intressanta streckstrider som ska avgöras. Det ena är striden om europaplatserna där Djurgården och Östersund gör upp om sista platsen. DIF möter Jönköping Södra hemma på söndag medan Östersund har Elfsborg hemma. Det andra är striden om kvalplatsen där Kalmar, J-Södra och Sundsvall krigar om att slippa kvala. J-södra har som bekant DIF borta på söndag, Sundsvall har Bajen hemma och Kalmar har Häcken borta.

Paf erbjuder grymma odds på Allsvenskan och all annan sport. Bli medlem nu och få 100 kr och 25 free spins helt omsättningsfritt!