Conte vill att Diego Costa lämnar Chelsea

14/06/17

Spekulationerna om Diego Costas vara eller icke vara i Chelsea har pågått under en lång tid. Men nu tycks soppan vara på väg mot en lösning. I en intervju med spansk press säger Costa att Conte meddelat beskedet om att han inte är önskvärt längre – via sms.

SMS-konversationen har läckt

Det var BBC och Sky Sports som kom med uppgifterna om att Antonio Conte skickat ut SMS till hela spelargruppen där han tackade för säsongen och önskade trevlig sommar. Diego Costa fick dock ett helt annat besked. Så här ska Conte ha skrivit till Costa: ”Hej Diego, hoppas du mår bra. Tack för säsongen vi spenderat ihop. Lycka till i nästa säsong, men du är inte i mina planer”. Raka besked där, alltså.

Frågan blir därmed var han tar vägen härnäst. Det har spekulerats mycket om Kina, och det sägs att det har funnits flera konkreta bud. Det vore en inte helt otänkbar destination med tanke på hur mycket Kineserna satsar på sin liga. Costa skulle i så fall bli det självklara affischnamnet för hela ligan, och givetvis skulle han få betalt därefter.

Det har också snackats om Milan, men det verkar inte särskilt sannolikt då italienarna sägs ha fått kalla fötter efter att ha hört om spanjorens lönekrav. Kanske kan tidigare arbetsgivaren Atletico Madrid vara ett alternativ? Vi får helt enkelt se vart det här landar, men klart är att det inte blir Chelsea i alla fall.

Redan nu kan man betta på nästa säsongs segrare i Premier League hos Guts. Lägg ditt spel nu!

svenska_gutsLogo