Dagens silly season – Neymar, Perisic, Wilshere m.fl

18/07/17

Vi börjar i Barcelona där senaste ryktet säger att Neymar är på väg bort från klubben. Enligt tidningen Marca är PSG beredda att möta Barcas hutlösa utköpsklausul på hela 222 miljoner euro, vilket är ca 2.1 miljarder svenska kronor. Skulle affären gå igenom blir brassen världens utan tvekan dyraste fotbollsspelare någonsin, utan konkurrens.

Hollandsproffset Arber Zeneli representerar för närvarande Heerenveen dit han kom från Elfsborg 2016. Nästa anhalt kan något överraskande bli Napoli, enligt italienska uppgifter. Zeneli är dock redan förlorad för svenska landslaget då han valt att representera Kosovo.

Erton Fejzullahu lämnar norska Sarpsborg för Djurgården? Spekulationerna har i alla fall tagit fart om att den tidigare djurgårdsprofilen är på väg tillbaka till klubben. Erton har efter tiden i DIF varit ute och snurrat i Kina innan han i vintras skrev på för Sarpsborg. Sejouren i Norge blev dock inte längre än ett halvår. Sportchefen Bosse Andersson är fåordig kring uppgifterna, ”inga kommentarer”, säger han till Sportbladet.

Vi fortsätter med Allsvenskan och går över till en annan storstadsklubb, IFK Göteborg där det händer en del. Inte nog med att Jörgen Lennartsson uppges hänga löst så kommer GT med uppgifter om att både Thomas Rogne och lagkaptenen Mattias Bjärsmyr är på väg att lämna. Rogne ska vara nära polska Lech Poznan med Bjärsmyr är nära att skriva på för en icke namngiven klubb för den blygsamma summan 300 000 kr. Ersättare kan bli Joel Ekstrand som senast tillhört engelska Rotherham.

Lassana Diarra fick sparken från Marsielle förra säsongen och ska nu vara på väg till sin åttonde proffsklubb. Al-Jazira sägs bli nästa arbetsgivare för den numera 32-åriga mittfältaren.

Massimo Maccarone har haft en lång karriär i Italien och gjort hela 173 mål i Serie A. Nu fortsätter äventyret till australiensiska Hyundai A-league. 37-åringen har skrivit på för Brisbaine Roar.

Javier ”Chicharito” Hernandez återvänder till England? Ja, enligt flera källor ska anfallaren vara på West Hams radar inför nästa säsong. Londonklubben sägs vara villiga att aktivera mexikanarens utköpsklausul på 13 miljoner euro. Hernandez tillhör för närvarande tyska Bayer Leverkusen.

Jack Wilshere har inte haft det lätt de senaste åren. Skador och annat har gjort att mittfältaren inte kommit upp till den nivå han har i sig. Förra säsongen spenderade han på lån i Bournemouth och nästa anhalt kan bli Serie A. Enligt Sky Sport Italia ligger Sampdoria närmast att värva Wilshere. 10 miljoner euro sägs italienarna behöva betala för engelsmannen.

Ivan Perisic har varit ryktenas man i sommar. Kroaten sägs vara missnöjd med situationen i Inter och nu ska äntligen affären med Manchester United vara nära att gå igenom. Det är tidningen The Sun som kom med uppgifterna om att övergången blev klar natten till idag.

Spela på Silly Season hos Unibet

unibet