Efter alla turer – Marcus Berg till Förenade Arabemiraten

28/06/17

Det har varit mycket snack fram och tillbaka om Marcus Bergs eventuella flytt till Al Ain, men nu tycks soppan vara över. Enligt Fotbollskanalen är Panathinaikos och Al Ain överens om övergångssumman.

Allt blir officiellt inom kort

Klubbarna har förhandlat fram och tillbaka och ett tag såg det ut som övergången skulle gå i stöpet, men nu har de nått en överenskommelse. 30 miljoner kronor får Al Ain betala för landslagsanfallaren. 15 procent av det tillfaller spelaren själv och 35 procent går till hans tidigare klubb, Hamburg.

Allt ska vara påskrivet och klart så nu väntar vi bara på att det ska offentliggöras, vilket enligt Fotbollskanalen kommer ske inom kort.

Går från utebliven lön till drömlön

Det kommer inte gå någon nöd på Berg direkt. Kontraktet i Förenade Arabemiraten sägs ge honom 60 miljoner kronor över två år. Lite skillnad jämfört med den komplicerade situationen i Panathinaikos där han inte ens fick lön på slutet. Den grekiska klubben brottas med stora ekonomiska problem vilket gjort att man inte kunnat dela ut löner till spelarna. Detta ledde till att flera spelare i laget, däribland Marcus Berg och Niclas Hult, tagit till rättsliga åtgärder.

Med det i åtanke är det logiskt att grekerna väljer att släppa sin storstjärna. Försäljningen av Berg kan öppna upp både löneutrymme och det egna kapitalet.

Hos Expekt hittar du odds på Silly Season, plus mycket annat så klart. Har du ännu inte registrerat dig på sajten är det hög tid att göra det nu och hämta din välkomstbonus!

expekt bonus