Silly season: Bayern går för Gortezka och Wilshire nobbar Turkiet

26/07/17

England

Vi var inne på Jack Wilshere igår och skrev om den turkiska klubben Antalyaspors intresse. Men dagens uppgifter gör gällande att han inte är speciellt intresserad av en flytt österut. Istället ska hans förstaval vara West Ham United, hans favoritklubb.

Nykomlingen Brighton har gjort klart med Chelsea-spelaren Izzy Brown. Anfallaren ansluter på ett lån som sträcker sig säsongen ut.

Tyskland

Renato Sanches har en oklar ställning i Bayern München och speltiden har varit långt ifrån det han räknat med. Nu kan han vara på gång till storsatsande Milan – något han själv hade gillat. ”Milan är ett intressant alternativ”, säger Sanches till tyska Bild.

Vi fortsätter med Bayern München och går in på Leon Goretzka, Schalkes mittfältare som trots sin ringa ålder (22 år) har hunnit med spel i tyska landslaget. Han ska, enligt Bundesliga-experten Raphael Honigstein, vara nära att skriva på för FC Bayern. Det vore i så fall en rejäl käftsmäll för Schalke som bygger mycket av sitt spel kring mittfältaren. Bayern har tidigare i sommar värvat Niklas Süle, Corentin Tolisso, Kingsley Coman och Serge Gnabry – samtliga i åldersspannet 21-22 år. Det är med andra ord en rejäl generationsväxling på gång i FC Bayern.

Sverige

Marcus Degerlund har gjort stor succé i Hammarby sedan han fått chansen i backlinjen. 19-åringen har ett kontrakt som går ut nästa år, vilket gjort många fans oroade. Men nu kan de andas ut. För enligt sportchefen Jesper Jansson pågår intensiva förhandlingar och en förlängning ska vara nära.

Vi fortsätter med Bajen. Johan Wiland har ju varit på tapeten hela sommaren, men ryktena stannade av för nån vecka sedan. Men nu är snacket igång igen. Enligt fotbollskanalen pågår just nu förhandlingar mellan Malmö och Hammarby. Och det ska vara ganska nära nu. Wiland är tänkt att ta Ögmundur Kristinssons plats mellan stolparna.

Betta på Silly Season hos Unibet

unibet