Transfersoppan Van Dijk på väg mot ett slut?

07/06/17

Virgil van Dijk har varit rykternas man den senaste tiden. Spekulationerna har varit många om var den holländske mittbacken hamnar nästa säsong. Kvar i Southampton? Liverpool? Chelsea? Manchester City? Nu pekar det mesta på att det blir Liverpool som drar det längsta strået, i alla fall enligt huvudpersonen själv.

Van Dijk har siktet inställt på Liverpool

Flera trovärdiga medier som BBC, The Times och Liverpool Echo rapporterar att Van Dijk nu bestämt sig för att det blir Liverpool, och inte Manchester City eller Chelsea som blir nästa klubbadress. Nyckeln till affären sägs vara Jürgen Klopp och hans visioner för klubben.

Men det blir knappast någon billig affär för Liverpool. Transfersumman sägs landa på hela 60 miljoner pund och lönechecken 200 000 pund/vecka. Givet att det stämmer så skulle holländaren bli Liverpools dyraste spelare genom tiderna och klubbens just nu högst högavlönade spelare.

Ännu är inte affären i hamn men vad det verkar rör det sig bara om detaljer kvar. Det är de personliga villkoren i kontraktet som ska diskuteras, men Van Dijk har i alla fall sin plan klar. Han ska till Liverpool.

Spelbolaget ComeOn har redan börjat ladda upp inför Premier League-säsongen. Och kanske kan Van Dijk bli spelaren som lyfter Liverpool mot toppen? Oddsen för ligasegrare hos ComeOn ser ut som följer:

  • Man City – 3.00
  • Man United – 4.25
  • Chelsea – 4.25
  • Tottenham – 9.00
  • Liverpool 11.00

Comeon