bonus


Bäst Spelbolag för Live Odds

Spelbolagen som är bäst för dig som spelar på matchen live

bet365 har bäst live betting just nu. De har ett mycket stort utbud och en snabb klient. De erbjuder ofta Live Streaming.
Bonus: 100% upp till 1000kr

betfair har ett mycket bra utbud på sina liveodds med en bra överblick. De erbjuder dessutom alltid väldigt bra odds.
Bonus: 350kr riskfritt

Info

Hitta en mer komplett lista över olika spelbolag i vår spelbolags-guide! Vill du hitta till rätt spelbolag bör du alltid följa betexpert.se's rekommendationer för att vara säker på att du får ett kvalitativt och säkert spelbolag. Du kan hitta mer info om spel och livebetting på www.spelmarknaden.nu

Spelbolag Live Odds

De allra flesta spelbolag erbjuder idag någon sort av live betting, men de är väldigt stor skillnad i kvalitet mellan betting sajterna. De kan vara skillnader i design, utbud och odds. Vi på betexpert rekommenderar starkt bet365eftersom att dom erbjuder ett mycket bra utbud och dessutom brukar du kunna kolla matcherna live i deras livestreaming! Vad ska man titta efter när man spelar live odds? Det beror helt och hållet på matchen i fråga och hur spelet ser ut. Det viktiga är att du först och främst följer matchen, bäst är såklart att se den live, men om det inte går bör du åtminstone ha statistik framme. Oftast levereras det av bettingbolagen som en del i live oddsen. Vad gäller själva live oddsen så gäller det att försöka pricka in bästa lägena, d.v.s när liveoddsen går upp en aning. Att spela på låga odds brukar sällan löna sig i längden eftersom marginalerna är så små. Guldkornen kommer du till slut hitta så länge du följer med i matchen och har kunskap om lagen. En grundregel är annars att undvika att live betta på ditt favoritlag då man ofta tenderar tänka bort eller förtränga det rationella. Detsamma gäller egentligen storlag i heta matcher då live oddsen då brukar ha lägre spelvärde. För att ta ett exempel brukar Barcelona ha låga odds på hemmaplan, om de leder mot slutet av matcherna finns ingen anledning att betta på dem med tanke på att live oddsen är så låga. Är det 1.10 på laget med 10 minuter kvar och ledning med 1-0 finns ingen anledning att lägga ett spel. Den potentiella avkastningen är alldeles för låg för att få vettig avkastning.

Vad är Live Betting?

Vad skiljer egentligen Live Betting med vanligt odds? Det är enkelt, live betting sker under matchens gång medan vanliga odds vanligtvis placeras innan match start. Kan man spela live betting på alla sporter? I princip, ja. De större bettingbolagen tillhandahåller spel på de flesta sporter, ofta långt ner i seriesystemen. Det innebär spel på fotboll, tennis, ishockey, basket, MMA, ridsport, curling och mycket mer. Skillnaden mellan spelbolag är oftast inte så stor, gränsen går vid hur långt ner de erbjuder spel. Vissa är specialister på lägre divisioner medan andra bara har spel på toppmatcherna. Nästan all live betting förekommer online, det är ytterst ovanligt att hitta spel i butiker. I Sverige finns inte den möjligheten alls men i England och på Malta går det att betta live i butik.

Hur fungerar live odds?

Det enkla svaret är att oddsen förändras i takt med matchens händelseförlopp. Inför en match kan oddsen vara annorlunda, men under matchen skiftar de beroende på vad som händer. Om ett lag pressas hårt går oftast oddsen upp, för att ta ett exempel. Själva oddsättningen är en ganska komplicerad process som fungerar olika på olika sidor. Vissa använder sig av en extern partner som i sin tur förlitar sig på mänskliga beräkningar, medan andra sidor har personer som själva sätter oddsen. Det är också mycket vanligt att man använder automatiserade program som sätter oddsen. Vad gäller live odds är det absolut vanligast, ett program följer spelmönstret från alla som bettar, och därefter skiftas oddsen automatiskt. Det händer ganska ofta att oddsen hinner ändrats när du har placerat ett spel. Med tanke på hur fort det går gäller det att vara snabb när du upptäcker ett bra live odds.