Ottawa vs Pittsburgh (2-1) fortsätter Senators att överraska?

19/05/17

Ottawa Senators är en av säsongens största överraskningar i NHL, nu är de “enbart” en matchserie ifrån sin första Stanley Cup-final på 10 år. Skulle Ottawa ta sig hela vägen och lyfta bucklan är blir det i så fall första kanadensiska segern sedan 1993.

Erik Karlsson i fokus

Norris Trophy-aktuella Erik Karlsson går mot ännu en kanonsäsong i Ottawa. 26-åringen är mannen som ska leda trupperna mot den så efterlängtade finalen. Och det har han goda  chanser att göra. Så som han spelar just nu kommer ingen annan i närheten av. För Ottawas del blir han den viktigaste nyckeln om man ska ta sig vidare till finalen.

Tränare Guy Boucher har etablerat ett oerhört defensivt 1-3-1-system, vilket är oerhört ovanligt. Det gör att man är extremt starka i mittzon och kan därmed förhindra motståndarna att etablera anfall. Där har Pittsburgh haft enorma problem och anledningen att Ottawa nu leder med 2-1 i matcher har att göra med just detta.

Ottawa har annars en riktigt stabil kärna med världsklasspelare. Från målvakten Craig Anderson i mål, till Erik Karlsson och förstalinan med MacArthur-Brassard-Ryan.

Skador: Mark Borowiecki, Ryan Dzingel och Viktor Stålberg.

Crosby måste komma igång om Pittsburgh ska vända

Sidney Crosby är en spelare som måste komma igång om Pittsburgh ska kunna vända matchserien. Men han har haft det tufft i de tre inledande matcherna hittills. Ottawas spelsystem förhindrar honom att ta sig in i anfallszon. Pittsburgh måste helt enkelt hitta en lösning på det problemet för annars blir det svårt att vinna, eller ens göra mål.

I övrigt är det oerhört viktigt att målvakten Marc-André Fleury fortsätter storspela som han gjort. Det är en förutsättning om man ska ha en chans mot ett effektivt Ottawa.

Skador: Carl Hagelin, Trevor Daley och Kris Letang.

Spela på NHL hos William Hill

WilliamHill (310120 no bgr)