SSK-Björklöven: matchen som kan definiera säsongen

06/11/17

Södertälje och Björklöven – två lag som inte riktigt är vad de brukade vara. Björklöven såg ut att vara ett solklart topplag i början av säsongen, men sedan hände något och nu är det mer eller mindre kris. För SSK var det i princip tvärtom, de började riktigt svagt för att sedan komma igång ordentligt och nu är man det formstarkaste laget i serien. Den här matchen kan således få stor betydelse, och om man ska hårddra det – definiera säsongen.

SSK – bäst i serien just nu

Med 7 segrar på de 9 senaste fighterna är SSK seriens bästa lag i nuläget. Att Mats Waltin fick sparken var med facit i hand det absolut bästa som kunde hända klubben. Under ledning av Nichlas Falk ser helt plötsligt SSK ut som ett topplag, och fortsätter de såhär kan det räcka oerhört långt. Man har ett gediget lag med George Sörensen i mål, Niklas Grossman på backsidan samt Fredric Weigel som den självklara poängkungen.

Södertälje har revansch att utkräva efter 4-1-förlusten mot Björklöven i september. Björklöven har också ett klart övertag på SSK sett till de senaste åren.

Vart är Björklöven på väg?

Det såg så lovande ut i inledningen av säsongen, och det tycktes länge som att de så härdade fansen äntligen kunde få se fram emot en härlig säsong. Men sedan föll laget in i en ordentlig svacka, som de ännu inte tagit sig ur. Det är ett av seriens svagaste lag för tillfället.

Spela på Hockeyallsvenskan hos Nordicbet och få en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kr!