Tre Kronor ställs på prov mot USA

08/05/17

Andra matchen i VM slutade med succé för Tre Kronors del efter seger med hela 7-2 mot Tyskland. Om det inte var en riktig värdemätare kommer kvällens motståndare definitivt bli det, nu ställs Sverige mot ett ungt, hungrigt och stjärnspäckat USA.

Motståndarkollen

USA har som alltid i VM-sammanhang ett ungt lag på benen, och så även i år. Själva stommen i laget är dock uteslutande stabila NHL-spelare.

På målvaktssidan hittar vi lagets ålderman, den 33-årige Detroit-målvakten Jimmy Howard som är lagets givna etta.

Bland backarna sticker framför allt tre spelare ut: lagkaptenen Connor Murphy, till vardags i Arizona Coyotes, Jacob Trouba som draftades 8:a totalt av Winnipeg Jets 2012 samt Chicagos Trevor Van Riemsdyk. 

På forwardssidan är Jack Eichel den klart vassaste spelaren, men sedan har vi också Dylan Larkin i Detroit. Båda två är stora talanger som redan har utvecklats till nyckelspelare i sina respektive klubbar.

USA har VM:s yngsta medelålder på enbart 22.61 år, i laget finns fem spelare som för närvarande spelar college-hockey, däribland supertalangen Clayton Keller som draftades 7:a totalt av Arizona Coyotes förra året.

Det här är inte ett lika namnstarkt lag som Kanada, eller Sverige också för den delen, men USA ska definitivt inte underskattas för det finns en stabil kärna av NHL-spelare.

Öppningsmatchen slutade i fiasko då man förlorade mot Tyskland med 1-2, i andra matchen gick det dock bättre då Danmark besegrades med 7-2.

Läget i Tre Kronor

Tre Kronor förlorade en tuff öppningsmatch mot Ryssland med 1-2 efter straffar. I matchen därpå besegrades hemmanationen Tyskland med 7-2, vilket var en rejäl kraftuppvisning av laget.

Sverige har i år ett mycket profilstarkt lag, och för en gångs skull har vi bra representation från NHL-spelarna.

I kassen har Viktor Fasth dragit det längsta strået, inte Carolinas andremålvakt Eddie Läck som många trodde.

Backsidan ser riktigt stark ut med idel NHL-spelare. Victor Hedman är den tyngsta pjäsen här, utan tvekan. Utöver honom ska självklart John Klingberg, Oliver Ekman Larsson och Anton Strålman nämnas. Det är helt enkelt en riktigt stark backsida.

Även forwardssidan är riktigt stark. Vi har till exempel spelare som William Nylander, Marcus Krüger, Gabriel Landeskog, Victor Rask och Carl Söderberg som sticker ut mest.

Assisterande tränaren Peter Popovic har även bekräftat att Elias Lindholm, som utgick skadad i förra matchen, nu är fit for fight igen.

Spela på NHL hos BetHard och få en riktigt grym välkomstbonus på köpet!

Bethard bonus