Måstematch för Kalmar mot Häcken

13/05/17

Kalmar har satt sig i en riktigt tuff sits efter bara 5 poäng på 7 matcher. Nu måste man börja vinna om inte nedflyttningshotet ska bli en realitet.

Krisen är nära i Kalmar

Det är tufft att vara Kalmarit nu. Inte nog med att laget sladdar i botten av tabellen, skadelistan blir dessutom bara längre och längre. Här är spelarna som missar matchen mot Häcken.

  • Rasmus Elm
  • David Elm
  • Måns Söderqvist
  • Pape Diouf
  • Viktor Agardius

Snacka om tufft läge för tränare Peter Swärdh. Inte blir det lugnare för honom när det dessutom kommit uppgifter om ett kraftigt missnöje mot tränare Swärdh. Nej, Kalmar känns allt annat än harmoniska för tillfället. Spelmässigt finns det en hel del att arbeta med, inte minst i försvaret. 15 insläppta mål på 7 matcher, det är flest i hela serien.

Framåt är det tydligt hur mycket Rasmus Elm saknas. Utan honom har Kalmar väldigt svårt att skapa målchanser, men det är också så att man saknar en stabil målgörare. Pape Diouf hade kunnat bli den spelaren men är som sagt skadad just nu.

Eftermiddagens match mot Häcken blir extremt viktig för Kalmar, en förlust här och vi kan börja prata om kris på riktigt.

Har Häcken vaknat nu?

Micke Stahres Häcken öppnade Allsvenskan ganska intetsägande, defensiven satt förvisso riktigt bra, men offensivt såg det länge ganska stelt ut – fram tills nu. Mot Göteborg blev det en riktig ketchupeffekt och vinst med 4-0. Senaste matchen mot Sirius slutade förvisso oavgjort 2-2, men även där visade Häcken prov på riktigt bra anfallsspel.

I Alexander Farneruds frånvaro har ynglingen Daleho Irandust imponerat storligen. Där sitter Häcken på en riktig guldklimp.

Tips

Häcken är stora favoriter att vinna, formen är onekligen på uppåtgående och i motsats till KFF har man inte ett alltför jobbigt skadeläge. Raka tvåan står i 2.25 hos Casinostugan.