Topptipset 21/6: Skrällpotential på flera håll!

21/06/18

På torsdagens kupong synas ett par potentiella skrällar från Fotbolls-VM där samtliga tre favoriter ställs mot lurigt motstånd. Övriga matcher är idel svenskt där Norrettan, Söderettan och Svenska Cupen står i fokus.

 

Spelstopp: 13.59

Vecka 51
Spelstopp:
Omsättning: 266277 kr
Vecka 8
Spelstopp:
Omsättning: 266277 kr
Vecka 8
Spelstopp:
Omsättning: 208076 kr
Vecka 8
Spelstopp:
Omsättning: 0 kr
1
Chelsea - Bournemouth
1
X
2
Odds
1,22
6,40
14,10
Svenska folket
76%
16%
8%
2
Arsenal - Tottenham
1
X
2
Odds
1,43
4,90
6,95
Svenska folket
72%
19%
9%
3
Bayern München - RB Leipzig
1
X
2
Odds
1,66
4,25
4,85
Svenska folket
56%
27%
17%
4
Freiburg - Hannover
1
X
2
Odds
1,59
4,00
5,90
Svenska folket
62%
25%
13%
5
Mainz - Eintracht Frankfurt
1
X
2
Odds
1,90
3,55
4,20
Svenska folket
45%
32%
23%
6
Werder Bremen - Hoffenheim
1
X
2
Odds
1,59
4,20
5,55
Svenska folket
52%
30%
18%
7
Celtic - Motherwell
1
X
2
Odds
1,52
4,50
6,10
Svenska folket
53%
28%
19%
8
Hibernian - Rangers FC
1
X
2
Odds
2,05
3,42
3,75
Svenska folket
46%
32%
22%
Insats per rad:
Hel
0
Halv
0
Pris
0 kr

 

1. Danmark – Australien 1

Australien imponerade på många efter den fina insatsen mot Frankrike i premiären. Nu blev det dock inga poäng för The Socceroos, men insatsen var mer än godkänd. Danmark vann sin premiär mot Peru, men det var knappt. Matchens enda mål gjordes av Emil Forsbergs lagkamrat Yussuf Poulsen, framspelad av Christian Eriksen. Åge Hareides mannar får förtroendet med knapp marginal. The Socceroos ska definitivt inte underskattas.

 

2. Frankrike – Peru 2

Frankrike imponerade inte på många i öppningsmatchen. Men trots en ganska blek insats från Les Bleus måste man ändå konstatera att det är en styrka i sig att vinna matcher utan att spelet sitter där det ska. Peru föll blytungt mot Danmark i öppningsmatchen vilket gör att sydamerikanerna åtminstone måste ta en poäng här. Det ska dock inte vara en omöjlig uppgift, Frankrike såg riktigt bleka ut i premiären och höjer sig inte fransmännen från den matchen kan det här sluta hur som helst. Ettan streckas brutalt hårt, vilket gör att skrälltvåan känns ruskigt intressant till ett exemplariskt spelvärde!

 

3. Argentina – Kroatien 2

Argentina och framförallt Lionel Messi blev en stor förlorare under lördagen. Matchen slutade oavgjort men det kändes snarare som en isländsk seger i och med Messis straffmiss. Nu ställs man mot ett starkt Kroatien som vann sin öppningsmatch mot Nigeria övertygande. Kroaterna bör passa Argentina ganska bra. Européerna är sylvassa på mitten och bör definitivt kunna vinna mittfältsmatchen mot Banega/Biglia och Mascherano. Den här matchen känns mer eller mindre helt öppen så utgå från skrälltvåan även här!

 

4. Linköping City – Karlslund 1

I Division 1 Norra har nykomlingen Linköping City varit en positiv överraskning så här långt. Östgötarna, som är nykomlingar i Norrettan, har skrapat ihop två raka segrar. 1-0 segern mot Team Thoren följdes upp med 4-2 borta mot Arameiska/Syrianska senast. Laget placerar sig nu som femma i Norrettan och på Arena Linköping är man fortfarande obesegrade den här säsongen. Örebro-klubben Karlslunds IF, som också är nykomlingar, har hittills haft en tyngre säsong. Senast tog dock gästerna en meriterande seger borta mot Syrianska. På hemmaplan räknar vi dock med att Linköping är numret större och löser tre poäng. Etta!

 

5. Västerås – Forward 1

Västerås SK toppar Norrettan efter 12 omgångar och mycket talar för att toppduon Västerås och Carlstad United kommer att göra upp om direktplatsen till Superettan. På hemmaplan är VSK svårbemästrade och tydliga favoriter mot allt motstånd i serien. Nykomlingen BK Forward är formstarkt och har stått för en övertygande säsong så här långt. Nu väntar den tuffaste matchen på hela säsongen och känslan är att man helt enkelt inte räcker till här mot ett hårt satsande Västerås. Ettan streckas lågt vilket gör att VSK bör spikas i samtliga system.

 

6. Utsikten – Ljungskile 1

I Söderettan har Göteborgs-klubben Utsiktens BK haft en tung säsong. Bakom spakarna sitter Stefan Rehn som tidigare var i IFK Göteborg och förväntningarna inför säsongen var höga. En vinst och fyra förluster har det blivit i lagets fem senaste matcher, vilket inte är bra nog. På hemmagräset i Västra Frölunda är dock siffrorna bra, där segern mot serieledarna Mjällby i slutet av maj sticker ut. Ljungskile har bättre form men samtidigt problem på resande fot. Det här mötet känns mer eller mindre helt öppet så utgå från vänster där värdet finns, men gardera tidigt!

 

7. Skövde – Tvååker X

Ytterligare ett vidöppet möte i Division 1 Södra. Skövde AIK inledde säsongen otroligt svagt med fyra raka förluster. Nu har laget dock repat sig och det är nu bara tre pinnar upp till säker mark. Tvååker ligger i toppen av den oerhört jämna tabellen, men formen övertygar inte. Innan den senaste segern mot bottenlaget Husqvarna hade Tvååker fyra matcher utan seger och på bortagräs har gästerna tre raka förluster vilket gör även det här mötet helt öppet. Utgå från krysset men plocka med så många tecken som möjligt.

 

8. Motala – Husqvarna 2

I Motala väntar ett möte i Svenska Cupen där Husqvarna kommer på besök. Hemmalaget visar bra form i Division 2 Norra Götaland. Senast besegrades topplaget IF Sylvia som dessförinnan hade tre raka hemmasegrar. Gästande Husqvarna, som hör hemma i Division 1 Södra, har två raka förluster i bagaget. Dessförinnan hade dock HFF tre raka segrar och mot Division 2-motstånd får gästerna trots allt råda som favoriter. Ett intressant faktum är att Husqvarna bortsett från premiären mot Mjällby inte kryssat en enda match under säsongen. Lägg därtill att båda lagen lär gå för seger vilket gör att krysset bör kunna plockas bort. Etta-tvåa spelas med god känsla.

 

Kassaskåpet! – Västerås

Västerås känns lite för bra jämfört med övriga lag i Division 1, vilket de visat under våren. Nio av lagets elva senaste hemmamatcher har slutat med seger, och det mesta talar för att den sviten bättras på mot BK Forward. Gjuten etta till ett bra spelvärde!

 

Varningen! – Peru

Frankrike hade stora problem med att brotta ner Australien i öppningsmatchen och nu väntar snäppet vassare motstånd när Peru står på andra sidan. Sydamerikanerna förlorade snöpligt senast men om inte Frankrike kommer upp i sitt max finns alla möjligheter här. Tvåan under 10 procent är otroligt generöst!

 

72 rader

 1. Danmark – Australien 1
 2. Frankrike – Peru 1×2
 3. Argentina – Kroatien 1×2
 4. Linköping – Karlslund 1
 5. Västerås – Forward 1
 6. Utsikten – Ljungskile 1x
 7. Skövde – Tvååker 1x
 8. Motala – Husqvarna 12

 

324 rader

 1. Danmark – Australien 1x
 2. Frankrike – Peru 1×2
 3. Argentina – Kroatien 1×2
 4. Linköping – Karlslund 1
 5. Västerås – Forward 1
 6. Utsikten – Ljungskile 1×2
 7. Skövde – Tvååker 1×2
 8. Motala – Husqvarna 12