Ham-Kam kan skrälla, vad mer händer?

13/06/18

Nu är dagen kommen, dan före dopparedan som vissa väljer att kalla den. Fotbolls-VM står runt hörnet, men först bjuds på cupfotboll. Både matcher från svenska och norska cupen tas upp i denna tipslista, och utöver skandinavisk fotboll snackar vi lite Italien, lite Spanien och rundar av med Island och Brasilien. En varierad pott helt enkelt, här finns pengar att tjäna!

Spelstopp: 18.29

Vecka 49
Spelstopp:
Omsättning: 708119 kr
Vecka 4
Spelstopp:
Omsättning: 708119 kr
Vecka 4
Spelstopp:
Omsättning: 60134 kr
Vecka 4
Spelstopp:
Omsättning: 207665 kr
Vecka 4
Spelstopp:
Omsättning: 0 kr
1
Atalanta - Napoli
1
X
2
Odds
1,07
9,70
26,50
Svenska folket
92%
6%
2%
2
Levante - Athletic Bilbao
1
X
2
Odds
4,95
3,95
1,61
Svenska folket
23%
30%
47%
3
Nürnberg - Bayer Leverkusen
1
X
2
Odds
6,45
3,85
1,51
Svenska folket
11%
24%
65%
4
West Bromwich - Brentford
1
X
2
Odds
1,36
4,60
8,05
Svenska folket
83%
12%
5%
5
Rio Ave - Sporting Lissabon
1
X
2
Odds
3,08
3,35
2,21
Svenska folket
26%
33%
41%
6
AGF Aarhus - Vejle
1
X
2
Odds
2,10
3,00
3,80
Svenska folket
53%
31%
16%
7
Foggia - Venezia
1
X
2
Odds
2,25
3,08
3,60
Svenska folket
45%
32%
23%
8
Auxerre - Lorient
1
X
2
Odds
2,23
3,38
2,92
Svenska folket
42%
31%
27%
Insats per rad:
Hel
0
Halv
0
Pris
0 kr

1. Aspudden – Nyköping 2

Första rundan av Svenska Cupen bjuder på möjligheter att tjäna pengar när Aspudden-Tellus från Division 2 ställs mot Nyköpings BIS, som just nu ligger i Division 1. Hemmalaget som suttit fast i 2:an sedan 2014 har inlett säsongen bra och efter tio spelade matcher har laget sex vinster, två oavgjorda, två förluster. Gästerna har haft det segare, men i de två senaste matcherna tog Bissarna Rynninge och Sandviken, som båda två är att bedöma som formstarka. Trots de olika formkurvorna tycker vi ända gästerna är favoriter, främst på grund av den rutin från Cupen de har. Förutom detta erbjuds fint värde. Tvåan runt 50% är en riktigt bra spik!

 

2. Lidingö – Akropolis 2

Lidingö har börjat säsongen starkt i 2:an Norra Svealand, men har på senare tid dragit på sig tre raka förluster. Senaste var mot Mora, riktigt bottenlag där slutresultatet blev 2-3. Akropolis som nästan knep en plats i Superettan i fjol går det mycket bättre för, och har precis lag till en meriterande seger borta mot Assyriska 4-2 till vinstkollektionen. Formen plus det faktum att gästerna spelar en division högre leder till slutsatsen att denna match inte kan sluta på fler än ett sätt. Man ska spika Akropolis utan någon speciell fundering om tvåan streckas under 60%.

 

3. Mjöndalen – Haugesund 2

Nu är vi i grannlandet som har för mycket olja för sitt eget bästa, eller i vart fall för vårt bästa. Mjöndalen spelar mot Haugesund på Isachsen Stadion för att vinna fjärde omgången av NM Cupen. Laget överraskade när det slog ut Stabaek i förra omgången hemma med 2-0, dessutom har Mjöndalen fyra raka i ryggen inför den här matchen och målvakten har bara släppt in ett enda mål på dessa matcher. Det är inte dålig form på andra sidan heller dock, två raka segrar sitter fint där, och Haugesund ligger dessutom på samma poäng som tabelltrean Rosenborg. Eftersom det skiljer en division mellan lagen så tror vi på tvåan, men gardera tidigt för hemmalagets form bör inte underskattas!

 

4. Start – Ham-Kam 2

Start är nykomlingar i Eliteserien och har haft en seg vår, 13 spelade matcher har lett laget till nästjumboplacering med ynka åtta inspelade poäng och en sammanlagd målskillnad på minus 18. Förra rundan vanns visserligen, men det satt långt inne. Ham-Kam ligger i andradivisionen, och trots en ganska medioker tabellplacering i Division 1 har gästerna bra form. Innan förlusten mot Mjöndalen senast hade Ham-Kam tre raka. Favoritskapet är alldeles för stort på hemmalaget, och det är mycket möjligt att gästerna skräller på denna. Ta alla och hoppas på skrällen så blir det bra utdelning.

 

5. Palermo – Frosinone X

I Italien åkte Palermo ur Serie A förra året, men om denna matchen vinns så gör klubben comeback i höst. Mycket står således på spel. Frosinone åkte ned från samma division år 2016. I tabellen är lagen jämna under säsongen, Frosinone slutade efter en serie på 42 matcher på tredjeplats, en poäng före Palermo. De ljusrosa får bära favoritskapet i första matchen, då denna spelas på Renzo Barbera. Ettan verkar streckas hårt dock, vi känner på oss att krysset ligger nära till hands. Delad pott är sannolikt, men ta med många tecken för att säkra upp!

 

6. Numancia – Valladolid 1

Här har spanjorerna åkt på samma situation som sina grannar i Italien. Numancia och Real Valladolid vill båda åt platsen i La Liga nästa säsong. Numancia fick sig en sjätteplats i tabellen, vilket gjorde att de fick spela mot Real Zaragoza förra rundan, trots 1-1 hemma gick man vidare efter seger i Zaragoza. Papa Diamanka blev stor matchvinnare med sitt övertidsmål. Valladolid vann säkert med 5-2 sammanlagt i sin ”semifinal”, och gästerna har under den senaste tiden visat upp en riktigt bra form. Sex av de sju senaste matcherna har slutat med seger. Alla tecken ska in också här, värdet får man på hemmalaget men vi kan inte blunda för gästernas formtopp i nuläget!

 

7. América MG – Chapecoense 1

América utmanar traditionerna i Brasilien, men har haft det jobbigt när det försökt göra det. Laget är just nu i lite av en formsvacka, vi ser läge att vända den trenden mot Chapecoense, som spelar borta. Båda lagen har samma poäng inför omgång 12, vilket gör detta resultat lite oklart. Hemmalaget ska dock vara favoriter, och vi kan nog köpa att det favoritskapet är befogat eftersom Chapecoense har haft problem när de varit ute och härjat på bortaplan. Över de sex bortamatcherna har de bara lyckats skrapa ihop två poäng, inte alls bra! Ettan är base, men krysset kan nog glida med det också!

 

8. IBV Vestmannaeyjar – Valur 2

Sistatipset, IBV Vestmannaeyjar mot Valur från storstaden. Valur spelar borta. Lagen möttes i slutet av maj i den isländska cupen, och där krävdes faktiskt förlängning för att skilja dem åt. Valur lyckades dock i slutet kämpa hem vinsten. Valur vann dessutom isländska ligan i fjol rätt så överlägset, och de toppar dessutom tabellen nu efter åtta omgångar. Formen är bra, känslan är att IBV kommer ligga risigt till i denna. Tvåan sitter fint!

 

Kassaskåpet! – Akropolis

Topplag som har haft fin form i 1:an. Tre av fyra senaste bortamatcher har slutat med seger. Lidingö ligger en division ned och det går dåligt. Klar vinst för Akropolis.

 

Varningen! – Ham-Kam

Formtoppen kan komma att leda till att det blir jobbigt för Start, trots bortamatch. Ham-Kam slog ut Sarpsborg 08 i en skräll, det är inte omöjligt att tänka sig att det händer igen.

 

72 rader

 1. Aspudden – Nyköping 2
 2. Lidingö – Akropolis 2
 3. Mjöndalen – Haugesund x2
 4. Start – Ham-Kam 1×2
 5. Palermo – Frosinone 1x
 6. Numancia – Valladolid 1×2
 7. América MG – Chapec. 1x
 8. IBV Vestmanna. – Valur 2

 

324 rader

 1. Aspudden – Nyköping 2
 2. Lidingö – Akropolis 2
 3. Mjöndalen – Haugesund 1×2
 4. Start – Ham-Kam 1×2
 5. Palermo – Frosinone 1×2
 6. Numancia – Valladolid 1×2
 7. América MG – Chapec. 1x
 8. IBV Vestmanna. – Valur x2