HNK Rijeka – Olympiakos | Speltips

22/08/17

Kroatiska mästarna Rijeka fick med sig ett gynnsamt resultat (1-2) borta mot Olympiakos i första mötet. Nu ska allt avgöras nere i Kroatien och hemmalaget har skrällchans!

Smått osannolik hemmastatistik för Rijeka

Rijeka är ett av Europas bästa hemmalag och förra säsongen vann de alla matcher utom två som slutade oavgjort. Den sviten bröts dock mot Dinamo Zagreb i andra matchen för säsongen när gästerna vann med 2-0. Oavsett vilket är det en hemmastatistik som inte går att snacka bort. Så det blir knappast en lätt uppgift för Olympiakos det här.

Rijeka är inget storlag, men de har succesivt etablerat sig som ett topplag i Kroatien. På 2000-talet har de kvalat in till Europa League flera gånger, och lyckats. Två säsonger på raken mellan 2013 och 2015 tog man sig hela vägen till Europa Leagues gruppspel och förra säsongen vann man ligan för första gången. Men det är inget lag med några större stjärnor direkt, truppen består till stora delar av inhemska spelare som håller hög klass i ligan men är för dåliga för landslaget.

Olympiakos har allt att förlora

Olympiakos vann som vanligt den grekiska ligan förra säsongen och står nu på bisarra 44 ligatitlar. Det är en storklubb som år efter år spelar i Champions League, största bedriften hittills är en kvartsfinal från säsongen 1998/1999.

Att man har större budget än Rijeka att röra sig med är glasklart. Inför den här säsongen har de värvat bland andra Emmanuel Emenike, Mehdi Carcela och Hrvoje Milic.

I övrigt gäller det för Rijeka att hålla koll på den portugisiske playmakern Andre Martines, Konstantinos Fortounis (grekisk landslagsman) och lagets dribblingskung samt den iranske landslagsanfallaren Karim Ansifard.

Speltips

1:a – 2.50 @ Bethard

För Rijeka är det här historiskt, de spelar sin största match någonsin – utan att ha någon press på sig. De kan kliva ut och spela avslappnat, vilket måste vara en riktigt skön känsla. På hemmaplan slutar det allt som oftast med seger, och det finns goda chanser att det blir så även ikväll. Med tanke på hur pass bra de stod upp på bortaplan finns det inget som hindrar dem att vinna hemma. Jag spelar ettan här.

Bethard bonus