Hockey-VM: Tre Kronor ska säkra gruppsegern

15/05/18

Tre Kronor har gått som tåget under gruppspelet och nu ska det avgöras vilka som tar hem förstaplatsen i Grupp A när våra svenska hjältar ställs mot ryssen ikväll kl 20.15.

10bet big logo

Vi är alltså framme vid den sista gruppspelsmatchen och den här matchen är direkt avgörande för vem av Sverige och Ryssland som kniper förstaplatsen i gruppen. Sverige ligger inför matchen i topp med 17 poäng medans Ryssland är tätt bakom på 16. Vi behöver alltså minst två pinnar för att säkra gruppsegern.

Filip Forsberg har anlänt

Tre Kronor har som sagt gått väldigt bra hittills och är uppe i sex segrar varav en kom efter förlängning mot Slovakien. Med bara en kvarstående match i gruppen betyder detta alltså att förlustnollan är intakt och det är något som vi gärna ser till att hålla sig turneringen ut. Det är väldigt viktigt att komma ur gruppspelet som ettor, då vinnaren av Grupp A får möta fyran i Grupp B, vilket kommer att bli antingen hemmanationen Danmark eller Lettland. Tvåan kommer att stöta på patrull i betydligt tuffare motstånd i form av USA, Finland eller Kanada.

Glädjande är att vi har fått förstärkning från NHL i form av Filip Forsberg och Mattias Ekholm som vi hoppas på kommer tillföra ytterligare boost till laget. Sedan tidigare har Patric Hörnqvist och Forsbergs kedjekamrat från Nashville Viktor Arvidsson anlänt och dessutom hunnit spela en match när de deltog i söndagens match mot Schweiz. Hörnqvist kom med i målprotokollet omgående och vi hoppas givetvis på att han håller i målformen ikväll, samtidigt som Forsberg bidrar med poäng i sin första match i turneringen.

Forsberg har svarat för en fin säsong i NHL med sitt Nashville där han gjorde 64 poäng på 67 matcher i grundserien och 16 poäng på 30 matcher i slutspelet. Det är med andra ord en spelare som kan göra väldigt mycket på egen hand när han får allt att stämma. Vi får hoppas att han inte är drabbad allt för mycket av jetlag bara.

Datsyuk levererar fortfarande

Man ska definitivt inte räkna bort Ryssland i denna match även om det ryska laget saknar ganska många av de större stjärnorna den här gången. Den som stuckit ut mest bland spelarna i det ryska laget är den gamle trollkarlen Pavel Datsyuk, som trots att han är uppe och nosar på 40-strecket fortfarande visar klass. Han är också den spelare som gjort flest poäng hittills för ryssarna med två mål och sju ass på sex spelade matcher.

Datsyuk formar en vass förstakedja tillsammans med Kirill Kaprizov och Nikita Gusev där den förstnämnde bidragit med sju poäng hittills. Även Artem Anisimov är en spelare att hålla ögonen på i det ryska laget.

Hämta bonus hos 10Bet

Båda lagen kommer att gå stenhårt för segern här och därför tror vi att detta kommer att bli en fartfylld tillställning med mycket kontringar och målchanser som följd. Ryssland har visserligen hållt nollan i fyra av sex matcher hittills, men har darrat något när man mött svårare motstånd. Både Schweiz och Tjeckien fick hål på dem, vilket öppnar för att Tre Kronor med sin offensiva styrka har goda möjligheter att göra några baljor.

Båda lagen har varit målglada framåt då Sverige gjort 28 mål och Ryssland 31 inför denna match. Sverige har gjort fyra mål eller fler i alla matcher utom en där det “endast” blev tre.

Därför rekommenderar vi spel på över 5.5 mål till odds 2.00 hos 10Bet. Där får även ni som ännu inte är medlemmar en välkomstbonus på 100 % upp till 2000 kronor vid registrering.