Inför Jönköpings Södra-Elfsborg | Speltips

18/08/17

Det är två lag med nedåtgående trend som ställs mot varandra på Stadsparksvallen i Jönköping. Hemmalaget J-Södra har ryckts in i bottenstriden på allvar och är farligt nära kvalplats. Elfsborg å andra sidan såg ut att vara på gång efter uppehållet i och med Samuel Holméns ankomst, men i de senaste matcherna har man fallit tillbaka i gamla synder och spelat svajigt.

Lagkollen

Elfsborg fick äntligen hem den forne guldhjälten Samuel Holmén efter 10 år som proffs utomlands. Utöver det har det inte hänt någonting i transferväg. I kvällens match får man klara sig utan viktige mittbacken Jörgen Horn. Dessutom är trion Lasse Nilsson, Alex Dyer och Per Frick skadade.

Jönköpings Södra gjorde sig av med den misslyckade spanjoren Cala som fick lämna gratis. Sedan har man fyllt på med Anton Andreasson, för övrigt son till Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson samt anfallaren Fredrik Olsson från Halmstad. Känslan är att det hade behövts något mer, framför allt offensivt där man är tunna. Positivt är att nyckelspelaren Dzenis Kozica blev kvar, visserligen stänger det internationella fönstret 31 augusti, men J-Södra har gjort klart att han ska stanna året ut. Tränare Jimmy Thelin har i övrigt hela truppen till sitt förfogande –  inga skador eller avstängningar alltså.

Senaste fem matcherna

J-Södra: förlust, förlust, vinst, förlust, förlust

Elfsborg: förlust, oavgjord, förlust, förlust, vinst

Speltips

Elfsborg har faktiskt inte förlorat på naturgräs ännu, trots att de ofta sorteras in i kategorin ”lag som bara kan spela på konstgräs”. Även om formen är dålig just nu gör man alltid mål och faktum är att man inte gått mållösa i sju raka matcher. Näst efter Malmö är Elfsborg det lag som gjort flest mål (35 stycken).

J-Södras form är inte heller något att skryta med, men med Fredrik Olsson in i laget kanske man kan få en boost. Chanserna ökar också när man slipper möta Jörgen Horn som är avstängd.

Ni kanske ser vad jag vill komma, det lär bli målrikt här. Kvällens spel blir därför båda lagen gör mål till 1.76 hos Bethard.

Bethard bonus