Kvällens allsvenska speltips

21/08/17

Ikväll avslutas den 20:e omgången i Allsvenskan med ett ångestladdat bottenmöte i Sundsvall och ett mittenmöte i Örebro. Vi ger dig de bästa speltipsen inför matcherna här. 

GIF Sundsvall – Kalmar FF

Säsongens viktigaste match i bottenstriden står för dörren på Idrottsparken i Sundsvall. Fjortondeplacerade Giffarna tar emot trettondeplacerade Kalmar FF, det skiljer bara en poäng mellan lagen, så en seger kan bli extremt betydelsefull i det här läget.

Medan Kalmar fyllt på med Erton Fejzullahu, Philip Hellquist, Mikael Dyrestam, Jonathan Ring, Harmet Singh och en ny brasseanfallare valde Sundsvall att inte agera alls i sommarfönstret. Det kan kosta dem den allsvenska platsen. För trenden är på nedåtgående och det finns inte mycket som tyder på att kommer vända – snarare tvärtom. Det stora problemet är att man gör så få mål, bara 14 stycken hittills är såklart inte godkänt, och det håller inte om man vill spela allsvenskt även nästa år.

Sedan Nannes återkomst i Kalmar har laget fått en helt annan stabilitet (minus Malmömatchen). Det har pratats mycket om att inställningen på träningarna har blivit avsevärt bättre. Kalmar är på uppgång och jag tror att de kommer klara sig kvar.

I kvällens match saknar KFF viktige Romario och Biskupovic som är avstängda. Tobias Eriksson och Rasmus Elm är långtidsskadade sedan tidigare och kommer inte kunna medverka ikväll.

I Sundsvall utgår Erik Granat och Filip Tägtström på grund av korsbandsskador.

Speltips

Det här vinner Kalmar, men det lär bli jämnt. Vi kan nog räkna med en avvaktande match där inget av lagen vill förlora, men i slutändan så är Kalmar ett bättre lag och bör vinna. 3.00 pengarna på den raka tvåan är taget!

Örebro SK – Hammarby IF

En match med lite mindre hetta här. Inget av lagen är i närheten av vare sig toppstriden eller bottenstriden. Bajen har spänt musklerna rejält på transfermarknaden när man plockat in den norske talangen Sander Svendsen, Johan Wiland, Muamer Tankovic, Rebin Asaad, Jeppe Andersen, Mads Fenger och Oscar Krusnell. Men någon omedelbar effekt har det inte blivit, snarare tvärtom. Bajen har efter uppehållet spelat 7 matcher. Resultatet? 4 förluster, 1 oavgjort och 2 segrar.

Kennedy Bakircioglu och Romulo saknas i Bajen på grund av skador.

I Örebro är det lite mer positiva tongångar sedan man fått ordning på skutan och de har nu 5 raka utan förlust, (2 vinster och 3 oavgjorda). Med formstarka Maic Sema och Nahir Besara i spetsen har man fått ordning på anfallsspelet och till dagens match kan finländaren Petteri Forsell göra debut. Forsell har gjort några landskamper för Finland och beskrivs som en teknisk anfallare med bra spelsinne.

Speltips

En oviss match mellan två ganska jämbördiga lag. Bajen har förvisso spetsat laget rejält men det har inte sett speciellt bra ut. Krysset känns inte osannolikt och 3.55 i odds är klart spelvärt i mina ögon.

Oddsen hittar ni hos ComeOn

Comeon