Speltips inför PAOK-Östersund

17/08/17

 Bragden mot Galatasaray gav eko i fotbollseuropa och nu är det dags för ännu ett jättemöte när Graham Potters mannar ställs mot PAOK Thessaloniki. Utgångsläget är ungefär detsamma som mot Gala, d.v.s ÖFK är kraftiga underdogs och ska egentligen inte ha någon chans.

Många likheter mellan PAOK och Galatasaray

Två storklubbar från rivaliserande länder, Grekland och Turkiet som ständigt är i kaos. Galatasaray har mycket gemensamt med PAOK. Nyligen lämnade Aleksander Stanojevic sitt uppdrag som tränare i klubben – bara veckor efter att företrädaren Vladan Ivic gjorde det. PAOK har därmed avverkat tre tränare på tre månader. Lite skillnad mot Graham Potter som varit i Östersund i 100 år. Galatasaray är likadana, det sparkas tränare hejvilt.

För ÖFK:s del gäller det att se upp med Robert Mak, den gamla djurgårdaren Aleksandar Prijovic samt lagkaptenen och den grekiske landslagsanfallaren Stefanos Athanasiadis.

Det är inte samma klass på PAOK som Galatasaray, men att de på pappret har ett starkare lag än Östersund, det råder det ingen tvekan om.

Speciell match för Papagiannopoulos

Mittbacken Sotirios Papagiannopoulos är född i Stockholm med grekiska föräldrar. Sin fotbollsuppfostran fick han i AIK, utan att få debutera i A-laget. Resan inleddes i stället i Väsby United innan det blev en sejour i Assyriska. Där gjorde han det så pass bra att PAOK köpte loss honom, trots att Assyriska då spelade i Superettan. I PAOK blev det bara 7 matcher och efter en halv säsong återvände han till Sverige och Östersund. Där har karriären tagit fart på riktigt och nu har mittbacken plötsligt blivit intressant för utländska klubbar igen. Nu får han chansen att visa att PAOK gjorde fel som släppte honom, och taggningen går inte att ta miste på. Så här säger han till Sportbladet inför matchen:

-Ärligt talat, att gå från PAOK till ÖFK var mitt bästa beslut. Nu är vi ett steg från att skriva historia. Så jag är nöjd.

Speltips

Båda lagen gör mål – 2.15@Mobilebet

PAOK är megafavoriter sett till oddsen, vilket är helt i sin ordning. Jag tror också att de kommer dra det längsta strået här, men är det något vi lärt oss av ÖFK så är det att man aldrig ska räkna ut dem. PAOK är inne i ett mycket stökigt skede nu som vi nämnt, men de har så pass mycket individuell kvalité att man bör gå vidare. ÖFK är starka offensivt och har visat att man kan störa storlag, de är dessutom betydligt mer matchtränade vilket talar till deras fördel. Båda lagen gör mål blir dagens spel.

mobilebet