Stjärnorna lämnas hemma när DIF går in i svenska cupen

23/08/17

Med bara dagar kvar till nordens hatderby nummer ett, AIK-Djurgården, ska Blåränderna åka upp till Uppsala för avgörande match mot GUSK i Svenska Cupen. Vinnaren tar en plats i vinterns gruppspel, och formstarka DIF är givetvis storfavoriter. Men de får klara sig utan nyckelspelarna Andreas Isaksson, Jonas Olsson och Kim Källström som vilas.

Allt annat än seger för DIF vore ett superfiasko

Gamla Uppsala SK (GUSK) huserar i division 2 norra och ligger på en blygsam 9:e plats i tabellen. Det är alltså ett bottenlag i Sveriges fjärde division som vi har att göra med här. Så givetvis borde DIF vinna tämligen enkelt.

DIF:s trupp

Tommi Vaiho, Edvin Holst
Jonathan Augustinsson, Niklas Gunnarsson, Soulymane Kone, Elliot Käck, Jacob Une Larsson
Othman El Kabir, Magnus Eriksson, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Haris Radetinac, Kevin Walker
Aliou Badji, Gustav Engvall, Amadou Jawo, Tino Kadewere, Julian Kristoffersen

Möjlig startelva

Tommi Vaiho

Niklas Gunnarsson – Jacob Une Larsson – Soulymane Kone – Jonathan Augustinsson

Haris Radetinac – Jesper Karlström – Kerim Mrabti – Magnus Eriksson

Aliou Badji – Tino Kadewere

För Özcan Melkemichel gäller det att tänka smart. Å ena sidan gäller det att inte slita ut alltför många nyckelspelare inför derbyt, å andra sidan ska man bara vinna en sån här match. Någon underskattning får inte ske helt enkelt. Vi har sett flera exempel på allsvenska lag som åkt ut mot ”blåbärsgäng” i kvalet till Svenska Cupen på ren underskattning. AIK åkte ut mot Sandviken för några år sedan, Malmö mot Landskrona för att nämna några exempel.

Tränare Malkemichel är fast besluten om att göra en hundraprocentig insats.

-Det är en mycket viktig match för oss, det gäller kval till gruppspelet i Svenska Cupen och där ska vi vara. Det gäller att komma till matchen med hundraprocentig inställning för det är mycket som står på spel, säger Özcan till Djurgårdens hemsida.

Kvällens spel

Djurgården (-2) – 1.67 @ Bethard

Bethard bonus