Tyson Fury vs Deontay Wilder

29/11/18

Tyson Fury vs Deontay Wilder 1/12

Den 1 december är det dags för en av årets fetaste sportevenemang alla kategorier. WBC:s tungviktsbälte är på spel där Deontay “The Bronze Bomber” Wilder vill försvara sin mästartitel. Tyson “Gypsy King” Fury har dock andra planer. Matchen kommer att gå av stapeln i mäktiga Staples Center i Los Angeles. Det är två obesegrade boxare som gör upp om världsmästarbältet när USA möter Kanada i LA.

Förutom den matchen spelas det också fem andra matcher under kvällen men det är självklart Deontay Wilder – Tyson Fury som är mest intressant för tv-tittarna och oddsarna. Förvänta er galet med bonusar och erbjudanden när det närmar sig matchstart, då denna match väntas omsätta många hundratals miljoner hos spelbolagen.

 

Varför är matchen hypad i boxningsvärlden?

Matchen mellan Wilder och Fury har varit på gång i många år och båda fighters har pratat om en potentiel match mellan de båda via såväl YouTube som Twitter. Men det var i New York i januari 2016 som det började hetta till ordentligt.

Efter att Wilder knockat Artur Szpilka i en match där han försvarade sin världsmästartitel hoppade Fury (som var åskådare) in i ringen efter matchen för att konfrontera Wilder. Inga slag måttades men det var nära att bli handgemäng och verbala hot delades ut från båda håll innan flertalet personer fick sära på boxarna. Utspelet sågs absolut som ett försök av Fury att provocera fram en kommande fight.

Efter att Wilders bägge matcher mot tungviktarna Eddie Hearn och Anthony Joshua ställts in på grund av skador hos de potentiella motståndarna gick Fury ut med ett nytt utspel på Instagram. Där bad han om ursäkt för sina landsmän Hearn och Joshua men sa att han samtidigt var redo att slåss mot Wilder på tre sekunder.

De båda boxarna började själva planera en fight och jublet bland boxningfans världen om visste inga gränser, när det blev officellt den 27 september att matchen skulle bli av. Både Wilder och Fury är obesegrade i sina karriärer men efter drabbningen den 1 december kommer en av de att få se sin mäktiga svit brytas.bethard logo

Gör som Zlatan – Lägg ditt bet hos Bethard!

Resultat tidigare Tyson Fury

Den brittiska boxaren Tyson “Gypsy King” Fury gick sin första profesionella match den 6 december 2018. Då blev det vinst på teknisk knock out mot ungraren Béla Gyöngyösi. Sedan dess har ‘Gypsy King’ fightats ytterligare 26 gånger och har gått rent med totalt 27 vinster.

Efter att ha vunnit mot ukrainaren Wladimir Klitschko 2015 i Düsseldorf lade britten handskarna på hyllan men valde att göra comeback i juni 2018. Då mötte Fury albanen Sefer Seferi utan några större problem. Två månader senare mötte han italienaren Francesco Pianeta och vann även den matchen. Frågan är om matchen mot Deontay Wilder blir brittens sista eller om karrirären fortsätter för 30-åringen. Av alla sina 27 matcher har han vunnit 19 på KO eller TKO, medan övriga åtta segrar har kommit på poäng eller unanimous decision.

Tidigare resultat Deontay Wilder

Amerikanska proffsboxaren Deontay “The Bronze Bomber” Wilder har hunnit fylla 33 år men är fortfarande i perfekt form. Wilder har en smått osannolik statistik då han totalt fightats 40 gånger i ringen. Av dessa har han vunnit samtliga fighter varav 39 har kommit på KO eller TKO. 19 KO (ca 50%) har kommit redan i den första ronden!

Första fighten var mot Ethan Cox i november 2008, sedan dess har det bara fortsatt. Största utmaningen kom mot Bernane Stiverne 2015, den enda motståndaren Wilder inte knockat. Under 2018 har Deontay Wilder enbart gått en match. Vilket var under mars då han ställdes mot Luis Ortiz från Costa Rica. Som vanligt vann han på knock out.

Deontar-Wilder-bälte

Odds Tyson Fury – Deontay Wilder

Enligt spelbolagen är Deontay Wilder favorit i matchen och kollar man på alla faktorer, historiskt som idag, är det logiskt att Wilder är favorit. Visserligen är Fury också obesegrad men Wilder har försvarat sitt bälte gång på gång och dessutom mött svårare motståndare genom åren. Lägg där till 39 av 40 matcher på KO, en helt ofattbar bedrift.

I skrivande stund ligger oddset på 1,62 på seger för Deontay Wilder men Tyson Fury har betydligt högre 2,35. När det närmar sig matchstart kommer oddsen säkerligen att höjas, och du kommer att kunna ta del av boostade odds för ännu mer spelvärde. För den som inte ser spelvärde i 1,62 på Deontay Wilder finns det andra odds att ta del av på flera olika marknader.

Snabbare logo

200 kr i riskfritt spel hos Snabbare!

Marknader Tyson Fury – Deontay Wilder

När det vankas toppmatch finns det alltid flera olika marknader att betta på. Boxning är en sport där det går att hitta många annorlunda marknader jämfört med till exempel fotboll eller någon annan sport. En klassiker att lägga inför matchen är vem som lyckas få in första träffen.

Många väljer att spela på vinnare rakt av, det innebär att man placerat ett bet på den man tror kommer vinna matchen. En annan vanlig marknad är Över/Under antalet ronder som matchen kommer inneha. Vanligt är en brytpunkt på 9,5 ronder. Totalt kan en match pågå i 12 ronder. Du kan också spela på om matchen kommer gå hela vägen, eller om den avslutas i förtid på grund av KO eller TKO.

Dessutom går det självklart utmärkt att betta på varje rond och hur matchen komer avgöras. Spana in spelbolagen för att ta del av marknader som du tycker om.

Live stream Tyson Fury – Deontay Wilder

Den största nackdelen som många anser med boxning är att det alltid är ganska dyrt att streama boxningsmatcher, framförallt när det handlar om stormatcher som den mellan Fury och Wilder. Viaplay kommer att sända matchen som enbart går att köpa via Pay-Per-View. Du kan se den via mobilen, datorn och surfplattan om du köper matchen via Viaplay.

Det finns dock möjligheter att komma billigare undan. Vissa spelbolag streamar sport gratis inklusive matchen mellan Deontey Wilder- Tyson Fury. Andra har statistiksidor för dig som vill gräva djupare innan du placerar dina spel. Hur som helst kommer du garanterat bli nöjd med bettingen på 2018 års hetaste boxningsmatch.

 

bet365-wettanbieter-logo_500x238_10

Livestreama matchen hos Bet365!