Zeljeznicar-AIK: speltips och införrapport

13/07/17

Zeljeznicar heter AIK:s motstånd i den andra kvalomgången till Europa League. Det bosniska laget bör bli en något tuffare uppgift än färöiska Klaksvik som inte bjöd upp till dans.

Offensiven ett bekymmer för Gnaget

AIK har väldiga bekymmer att göra mål, eller att ens skapa chanser. Senaste matchen mot Kalmar var inget undantag. Det var ingen uppvisning i bländande anfallsspel direkt, men som så många gånger förut fick man in ett mål och vann med 1-0. Eftersom man knappt släpper till något bakåt brukar det räcka med ett mål framåt för att vinna.

Det är ingen vågad gissning att AIK kommer fokusera på att hålla defensiven och få med sig ett 1-0-resultat.

Nils-Eric Johansson blev nyligen förälder för tredje gången och missar således matchen. Därtill är Haukur Hauksson fortsatt skadad. Henok Goitom är tillbaka efter knäskadan men lär ställas åt sidan ikväll för att vara 100 % redo till matchen mot IFK Norrköping i helgen.

Stor match för bosnierna som räknar med fullt hus

Zeljeznicar är en av Bosniens främsta klubbar genom tiderna. Det är en anrik klubb med mycket historia som bland annat har spelat semifinal i UEFA-cupen 1985.

De spelar på Grbavica-stadion som tar 25 000 åskådare, och ikväll räknar man med fullt hus.

Bosnierna får dock klara sig utan sin storstjärna och lagets målskytt nummer ett, Ivan Lendric som sålts till franska RC Lens. Det blir ett jättetapp för Zeljeznicar, för Lendric var med sina två mål en starkt bidragande orsak till att laget slog ut FK Zeta med totalt 3-2.

Speltips

AIK vinner och håller nollan – 3.50@ComeOn

Den bosniska ligan är rankad 39:a i Europa så det ska ändå vara stor skillnad i kvalité mellan lagen. Hemmalaget har tappat sin bästa målskytt och stora stjärna samtidigt som AIK är starka defensivt. Jag tror Gnaget kommer täppa igen bakåt som de alltid gör och det är inte otänkbart att vi får se en press från bosnierna. AIK lär då få sina kontringslägen och kan absolut peta in en boll. Ska vi säga 1-0 till Gnaget?

Comeon