Stormatch på Etihad Stadium

09/02/18

Ligafyran mot ligatrean, Manchester City mot Arsenal. Söndagens i särklass hetaste match hittar vi på Etihad Stadium! Ett ovisst möte där det på förhand är oerhört svårt att plocka fram en favorit. Hemmalaget tog en efterlängtad seger i veckan medans Arsenal gick på plumpen borta mot Everton, återstår att se vem som prickar formen bästa till dagens match!

Manchester City – Arsenal | Avspark 17.00

När Manchester City slog Watford med 2–0 i veckan hemma på Etihad Stadium så var det den första hemmasegern sedan den 17:e September. Ett anmärkningsvärt facit minst sagt utav en trupp som tillhör de allra bästa i ligan. Pep Guardiola är en pressad man som nu måste börja få fart på saker och ting om man ska haka på Chelsea FC i toppen av Premier League. I matchen mot Watford fick den så viktiga Ilkay Gündogan utgå skadad och gör därmed Sergio Agüero och Fernandinho sällskap på frånvarolistan. Tunga avbräck för Manchester City som är på jakt efter formen lagom till det intensiva julschemat.mobilebet

Arsenal fick efter en tids fina resultat ge vika när man i veckan besökte Goodison Park för ett möte med Everton. 2–1 slutade matchen till hemmalaget och Arséne Wenger fick åka hem till London med noll poäng i bagaget. Nu får man chans till en tidig revansch när man beger sig till Manchester för en utav säsongens tuffaste bortamatcher. På skadelistan hittar vi sedan tidigare Santi Cazorla, Shkodran Mustafi, Yaya Sanogo plus ytterligare ett par spelare.

Vinst i dagens match för Arsenal och man visar att man på allvar är med och utmanar om titeln. Spelare som Alexis Sanchez och Mesut Özil måste ha en av sina bättre dagar om man ska lyckas få med sig tre poäng ifrån denna tuffa bortamatch.

Tips: 1-1