ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Speltips E-sport

E-sport är ett nytt fräscht bettingfenomen som har utvecklats snabbt på sin relativt korta period som ny spelform på bettingmarknaden. I början av 2000-talet började E-sporten att ta form för att sedan utvecklas till vad det har blivit idag. E-sporten lockar idag ett enormt antal åskådare med totalt alla sporter inräknade över 300 miljoner tittare. Eftersom att sportens tävlingar spelas via tv-spelskonsoler eller datorer växer även antalet utövare till sporten eftersom att chansen finns att bara genom att sitta hemma i vardagsrummet kan du bli världsmästare i ett spel. Det krävs självklart att man är dedikerad och lägger ner en del tid för att uppnå resultat, men det är inte ouppnåeligt.

100% upp till 1500 SEK

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se | Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23.

Populära spel inom E-sport

E-sporten som på det sättet den spelas idag började att ta sin form i Sydkorea mitt under den rådande finanskrisen 1997. I takt med att fler förlorade sina jobb växte intresset för att göra något med all tid som blev över. Det spelet som blev mest populärt att ägna sin tid åt var Starcraft som även fick en inhemsk liga som blev extremt populär. Så spelet som banade vägen för hur E-sport spelas idag är mycket tack vare Starcraft. Andra populära spel som lockar både utövare och en stor publik idag är:

  • CS:GO (Counter-Strike Global Offensive)
  • FIFA
  • Overwatch
  • Call Of Duty
  • Heroes of Newerth
  • League of Legends
  • Dota 2
  • Super Smash Bros. Melee

Betting på E-sport

De flesta spelbolagen som har en sportsbook har även utökat sitt utbud med en rad olika E-sport spel att lägga bet på eftersom att sporten växer så snabbt. Det finns fortfarande stort utrymme för utveckling och spelbolagen brukar alltid vara oerhört innovativa när det gäller nya ideér. Det kan gälla att tillföra nya marknader, men även verktyg för att underlätta för alla spelare. Vi kommer med all säkerhet att få se fler spel läggas till i spelutbudet och fler alternativ med en ökning av olika marknader. Om vi tar Unibet som exempel så har de ibland spännande kampanjer där du som spelare kan få ta del av boostade odds inom olika E-sport evenemang.

Pixel.Bet är ett annat företag som har dedikerat stora delar av sitt utbud till E-sport. De har ett grymt bra spelutbud med massor av olika spel att lägga bet på en rad olika marknader. Några av de största spelen du kan spela på hos Pixel.bet är CS:GO, Starcraft 2, Dota 2 och Hearthstone. Troligtvis kommer vi att få se fler spelbolag av samma karaktär växa fram på den svenska spelmarknaden inom en snar framtid. E-sporten är inne i en expansiv fas som bara kommer att fortsätta växa och fler kommer att vilja haka på trenden.

Att tänka på vid val av spelbolag för E-sport

Det pågår tävlingar inom E-sport varje dag, så det finns stora möjligheter att spela på sporten, men om du vill få ut mesta möjliga av ditt spelande kan det vara en bra idé att välja ett spelbolag som har ett brett utbud. Ett av de spelbolag som satsar hårt på att ge sina spelare en bra spelupplevelse inom E-sport är Betway som även är huvudsponsor till den svenska E-sport organisationen Ninjas in Pyjamas. Du kan även välja om du vill använda välkomstbonusen på E-sport. Betway levererar även speltips till sina spelare i form av bloggar.

Även Bethard har växt fram som ett starkt alternativ på E-sport marknaden med ett imponerande brett utbud där du enkelt navigerar dig till vad du vill spela på genom att välja E-sport i deras sportsbook och sedan väljer du vilket land du är intresserad av att spela på ligor och turneringar i. Ofta ligger Bethard i topp när det kommer till att erbjuda högst odds på många marknader. Ett annat spännande alternativ är Coolbet som är kända främst för att erbjuda höga odds på de flesta marknader inom E-sport. Några spel du kan betta på hos Coolbet är Starcraft 2, CS:GO och League of Legends.

Populära E-sport arrangemang

Sverige står som värdland för ett av de största eventen inom E-sport och det är svenska Dreamhack, varje år arrangeras tävlingen i Jönköping med en enormt stor uppslutning av både deltagare och publik. Dreamhack har växt till att ha blivit ett internationellt event och i Spanien, Ryssland och Rumänien arrangeras det under namnet Dreamhack Open. Tävlingen The International där spelet Dota 2 spelas är den tävlingen som har de högsta prissummorna inom E-sporten. Det kan skilja sig stort mellan hur tävlingarna utförs. I spel som League of Legends tävlas det i både nationella och regionala ligor. Enklaste sättet att följa alla tävlingar i E-sport är genom Twitch och Youtube.

Vanliga marknader att betta på i E-sport

Vinnare

Ett populärt alternativ att spela på i E-sport är vinnare. Det är en bra start när man börjar spela på E-sport eftersom att det bara finns två alternativ och vinstchansen är 50%. Även om det är en bra vinstprocent så är det alltid en fördel att vara så påläst som möjligt innan man bestämmer sig för att lägga ett spel, så för att öka vinstchanserna kan du ta hjälp av våra speltips som publiceras på sidan som är skrivna med tanke att passa både nybörjare och lite mer erfarna bettare.

Spela på rätt resultat

Kan vara en ganska klurig marknad om man inte har några förkunskaper, men självklart kan man även med tur pricka in spelet. Du spelar på det laget som du tippar kommer att vinna flest kartor under en match. Några av spelen du har möjlighet att betta på exakt antal vunna kartor är Dota 2, King of Glory och CS:GO. Denna marknad erbjuder generellt högst odds.

Mest kills

På denna marknad gäller det att pricka in vilken individuell spelare eller ett helt lag som får mest kills under en match. Denna marknad är främst populär i spel som CS:GO, Call of Duty och Battlefield. Här kan det vara bra med en viss förkunskap eftersom att det underlättar ganska rejält om man har koll på hur spelare har presterat i tidigare matcher, så ett bra tips är att alltid läsa våra speltips för E-sport innan du bestämmer dig för att lägga ett spel.

Livebetting

Som i alla sporter ökar alltid livebetting spänningen i de matcher man följer. Det finns massor av alternativ att följa de matcher och turneringar som man är intresserad av genom att livestreama via Youtube och Twitch, du kan även livestreama många event genom spelbolagen. Utbudet av marknader att livebetta på utökas i takt med att sporten fortsätter att växa, så det finns gott om alternativ idag.