ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Bettingtips Vasaloppet 2021

Vasaloppet körs till minne av den sträcka som Gustav Vasa körde år 1520, när han inledde vad som skulle bli starten på Sveriges självständighet från Danmark. 
Det är numer världens största långlopp på skidor – och sträckan mäter hela 90 km. Vi ska idag gå igenom lite mera intressanta fakta kring Vasaloppet, lite om dess historia – och så klart var du hittar de bästa oddsen när du sedan vill betta på vem som vinner årets Vasalopp. Vi börjar med att gå igenom det bästa bettingbolaget för dina odds – och avslutar med Vasaloppets historia. Enjoy!

Det bästa spelbolaget för odds på Vasaloppet

Det finns en mängd olika aspekter att utgå ifrån när du väljer hos vilket spelbolag som du vill lägga dina odds. Ett grundläggande tema, oavsett val, bör dock vara att spelbolaget har en svensk licens för spel. Genom att säkerställa att ditt spelbolag har en sådan, kan du också vara säker på att få trygga och rättvisa spel – samt att aldrig behöva betala skatt på dina vinster – oavsett hur mycket du vinner. 
Därför kommer vårat alternativ naturligtvis att vara ett alternativ som har en svensk licens för spel. 

Unibet

Unibet grundades redan 1997, och är en av de äldre spelbolagen på den svenska marknaden idag. Med en gedigen erfarenhet, kommer en god kunskap om vad spelarna vill ha – vilket absolut märks hos Unibet. Här får du höga odds, intressanta marknader, samt en fin välkomstbonus till alla nya spelare. Därför är Unibet en av våra absoluta favoriter när det kommer till betting.

De första två alternativen har ett omsättningskrav om 6 gånger, på odds som har minst 1.4 Det sista alternativet har istället ett omsättningskrav om 5 gånger, på odds som ligger på lägst 1.4 – samt en minsta satsning om 10 kr. 

Dessa erbjudanden är endast giltiga för spelare som är över 18 år gamla, samt bosatta i Sverige. Vidare får man ej ha mottagit något erbjudande sedan tidigare från Unibet, eller någon av de andra sidor som går under samma licens som Unibet. 
Den minsta insättning som går att göra för att ta del av bonusen är 100 kr. 

När det gäller specifikt just Vasaloppet, så är oddsen hos Unibet riktigt fina, eftersom de har levererat oddsen långt tidigare än konkurrenterna – vilket ger den som är tidigt ute med sitt bettande, riktigt fina startodds. 
Har du koll på några heta namn som du vill satsa dina pengar på redan nu – är det därmed en god idé att vara riktigt snabb med att lägga dina odds – då du oftast får schysstare siffror ju tidigare du är ute. 

Bettingtips Vasaloppet

Att på förhand veta vilken som vinner är såklart svårt – men med anmälningslistorna klara, kan vi så klart plocka ut några favoriter, som vi vet har presterat bra under det gångna året – och som även tenderar att prestera starkt på sträckor som påminner om Vasaloppets. 
En sak att ha i bakhuvudet är att oddsen många gånger tenderar att sjunka ju närmare startdatum man kommer – åtminstone om man tänker satsa så som majoriteten av de andra spelarna också tänker satsa. 
Det fungerar nämligen som så att spelbolagen först sätter oddsen när de släpps – och dessa sätts då endast utifrån tillgänglig statistik. Spelarna har dock vetskap om andra faktorer, så som nuvarande form, skador och så vidare – och spelarnas odds brukar som regel hamna väldigt nära de faktiska resultaten. Därmed är det mer troligt att den person som marknaden utsett till vinnare också kommer att prestera bra i loppet – och därför kommer också oddsen på denna person att sänkas i takt med att fler och fler bettar på denne. Med andra ord kan det löna sig att vara så tidigt ute som möjligt, om du vet redan från start vem du vill betta på – speciellt om du misstänker att detta är någon som det dessutom kommer att vara många andra som bettar på också. 

Hos Unibet får du just nu vinnarodds 4.50 på Andreas Nygaard, tätt följd av vinnaroddsen 5.00 på Petter Eliassen. Därefter kommer på en delad tredjeplats med vinnaroddsen 9.00 Morten Eide Pedersen och Emil Persson. 

När börjar Vasaloppet och var går det att se?

Det är tradition att starten på Vasaloppet går av i den första söndagen i Mars, kl. 08.00 – och så kommer naturligtvis att ske även i år. 
För dig som är superintresserad av Vasaloppet och inte vill missa en enda minut, så sänder Vasaloppets egen kanal – Vasaloppet.tv – live från hela Vasaloppet, helt från starten, ända tills den siste åkaren passerat mållinjen. 
För dig som föredrar sammandrag, eller livesändningar från utvalda delar, rekommenderas att följa Vasaloppet i SVT. 
Om du jobbar – vissa av oss gör ju det, även på söndagar när Vasaloppet går – finns det även möjlighet att följa Vasaloppet via radion – och detta görs med fördel i Radiosportens egen kanal. 

Vad får vinnaren av Vasaloppet i prispengar?

Som sig bör i ett mästerskap av rang, så vinner så klart vinnaren inte bara en kyss och en trofé – men även en summa prispengar. Denna summa ökar med 1 000 kr för varje år – och eftersom det är den 96:e upplagan av Vasaloppet i år, så ligger prissumman också på 96 000 kr – både för kvinnorna och för männen. Det finns också en rekordbonus om 50 000 kr, som utgår om gällande målrekordtid skulle slås. 

Vasaloppets historia

Vasaloppet firas som sagt till minne av den färd som Gustav Vasa gjorde när han flydde från den fruktansvärde danske kung Kristian II:s mannar, efter att Gustav lyckas fly ur konungens fångenskap.Gustav lyckades hålla sig på fri fot, och efter ett misslyckat rekryteringsarbete i de nedre delarna av landet, begav han sig istället till det hårdföra folket i Dalarna, där han med en viss möda lyckades få med folket på ett uppror mot kung Kristian II. Detta var dock inte en helt smärtfri process – och han tvingades innan beslutet fattats, att fly vidare från Dalarna mot Norge, innan folket slutligen bestämde sig för att delta i kriget mot Danmark – och de gav sina 2 skickligaste skidåkare ansvaret att åka ikapp Gustav för att meddela detta. 1521 gick de ut i krig, och det skulle ta över 2 år innan kriget till slut var över – till Sveriges fördel. Sverige var återigen självständigt, och den 6 juni år 1523 valdes Gustav Vasa till kung över Sverige. 

Nuförtiden slipper man dock jagas av kungens män, men istället finns det vissa tidsgränser att hålla sig inom när man åker Vasaloppet, och för att släppas vidare till nästa kontrollstation, måste man ha passerat föregående station innan tidsgränsen gått ut. 

Det första Vasaloppet gick av stapeln nästan 400 år efter den forne konungens färd – nämligen år 1922 – och sedan dess har Vasaloppet hållits alla år utom år 1932, 1934 och 1990. Det förstnämnda och sistnämnda året ställdes loppet in på grund av snöbrist, medan det 1934 ställdes in på grund av för få anmälda. 
Även om det första loppet till konungens minne gick av stapeln redan 1922 – skulle det dröja ytterligare 55 år – till 1977 – innan vår svenska kung, Carl XVI Gustaf, gjorde sitt första Vasalopp. Han var då den förste monark att genomföra ett Vasalopp, och han slutade på en 5 708:e placering. Numer är det tradition att någon eller några från vårt svenska kungahus deltar i Vasaloppet varje år.