ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Bettingtips Melodifestivalen 2020

Melodifestivalen är en årligen återkommande musiktävling för svenska artister, där vinnaren slutligen kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Årets tävling startar den 1:a februari och avslutas den 7:e mars år 2020.

Odds Melodifestivalen 2020

Vem vinner Mello 2020?

Finalen i Melodifestivalen 2020

Efter att i helgen ha mött ett mycket taggat startfält i Andra Chansen, vilket efter den gångna kvällens omröstning hade decimerats till hälften – så har vi nu alla finalister i Melodifestivalen helt klara. Vi kommer under kvällens gång att kunna se fram emot flera fina bidrag, och melodifestivalens final kvällens startlista, tillsammans med deras odds ser ut så här: 

 • ”Troubled waters” – Victor Crone odds: 51.00
 • ”Talking in my sleep” – Paul Rey odds: 25.00
 • Move” – The Mamas odds: 6.00
 • ”Winners” – Mohombi odds: 25.00
 • ”Brave” – Hanna Ferm odds: 7.00
 • ”Vamos amigos” – Mendez feat. Alvaro Estrella odds: 200.00
 • ”Bulletproof” – Dotter odds: 1.65
 • ”Take a change” – Robin Bengtsson odds: 25.00
 • ”Shout it out” – Mariette odds: 76.00
 • ”Boys with emotions” – Felix Sandman odds: 20.00
 • ”Kingdom come” – Anna Bergendahl odds: 4.75
 • ”Vem e som oss” – Anis Don Demina odds: 150.00

Odds på finalen

Lägg ditt bet på Mello finalen 2020

Vem är favoriten att vinna Mello?

Den stora favoriten till att vinna hela Melodifestivalen är Dotter med sitt bidrag Bulletproof. Enligt de tidiga oddsen inför Melodifestivalen var det istället Hanna Ferm och hennes bidrag Brave som låg som favorit till vinsten – men efter att alla deltävlingar har avslutats, så har alltså vinden vänt, och Hanna är enligt bettingbolagen numer endast fjärde favorit till en segerplats. 

Vad vinner vinnaren av Melodifestivalen?

Den som vinner kvällens final av Melodifestivalen kommer att kunna se fram emot att få tävla för Sverige i Eurovision Song Contest, vilken går av stapeln i Maj, i Nederländerna – eftersom det var deras bidrag som vann förra årets upplaga av Eurovision Song Contest. 

Addera extra spänning

Du som vill betta på Melodifestivalen för att addera lite extra spänning till kvällen, bör naturligtvis se till att göra detta hos en aktör som innehar en svensk licens för spel, så att du med säkerhet vet att du spelar hos en seriös aktör, som ger dig skattefria vinster. Exempel på svensklicensierade aktörer är Betsson, Unibet och Leo Vegas. 

Sverige en fin histora i Eurovision

Sverige har tidigare varit en mycket stark aktör att räkna med inom Eurovision-sammanhang, men de senare åren verkar vinden ha vänt, och Sverige har till och med behövt kvala in till arrangemanget – något som inte mottogs väl av kvällspressen efteråt. 

Ingen final biljett? Kolla här!

Du som vill se den stora finalen, men inte har tillgång till TV precis där du befinner dig, kommer att kunna streama det hela på SVTs egen sida, SVT Play, Du som vill se det hela live på plats bör snarast se till att säkra dig dina biljetter, för de går åt som smör i solsken. Det hela kommer att gå av stapeln lördag den 7 mars i Friends Arena. 

Vilka gick vidare till finalen i Melodifestivalen?

Efter att det svenska folket fått säga sitt, så blev det till slut Anis Don Demina, Paul Rey, Felix Sandman och Mendez feat. Alvaro Estrella som tog sig vidare hela vägen till den stora Melodifestival finalen 2020.

Förhandsfavoriten på femte plats

Enligt bettingbolagen är det dock ingen av dessa som står som någon favorit till att vinna hela Melodifestivalen, men den som ligger bäst till är enligt Unibet Felix Sandman med sitt bidrag ’Boys With Emotions’ – vilket getts oddsen 28.00. Denna låt får sägas är det bidrag i årets mello som har det starkaste budskapet – och det har varit en hel del skriverier om Felix bidrag redan innan deltävlingarna drog igång. Till exempel så var han en favorit för att ta sig vidare från sin deltävling direkt till finalen – och det var många som blev förvånade när han istället endast tog sig till Andra Chansen. 

Vem vinner Mello 2021?

Lägg ditt bett på vinnaren

Andra Chansen – Melodifestivalen 2020

Vi har nu avklarat alla deltävlingar i Melodifestivalen och det är dags för 2020 års Andra Chansen. Här tävlar de bidrag som behövde lite fler lyssningar för att nå det svenska folkets hjärtan, om en ny chans att ta sig direkt till finalen – och för 4 lyckliga bidrag kommer årets final av Melodifestivalen faktiskt bli en realitet. 

4 dueller väntar i andra chansen

Det kommer under kvällens gång att vara 4 olika dueller, mellan totalt 8 bidrag – och det bidrag som vinner sin duell, vinner också en plats i den stora finalen. 

Vilka är duellerna?

Här går vi igenom alla de olika duellerna i andra chansen. Vilka som deltar och med vilken sång samt vad man hittar för oddds på deltagarna i Andra Chansen 2020

Anis don Demina VS Ellen Benediktsson & Simon Peyron

I kvällens första duell kommer Anis don Demina tävla med sin låt ”Vem e som oss” mot ”Surface” med Ellen Benediktsson & Simon Peyron.  Oddsen ligger till fördel för Anis då man kan spela på honom på oddset: 1.30 medan väljer du att lägga ditt bett på Ellen Benediktson & Simon Peyron så har du ett odds på 3.20. Båda hos Leo Vegas.

I denna duell är det som sagt Anis Don Demina som är favoriten att ta sig vidare – och det är inte första gången han deltar i mello-sammanhang. Det är det dock för Ellen och Simon. 

Malou Prytz Vs Paul Rey

Duell nummer två bjuder på ”Ballerina” med Malou Prytz mot ”Talking in my sleep” med Paul Rey. Trots sin unga ålder (född 2003), är detta inte Malous första bidrag i mellon. Även förra året var hon med, och tog sig ända till finalen. Paul Rey är helt ny inom mellon, och går såklart all in för att ta en finalplats även han. På denna duell har spelbolagen valt att inte gå ut med några andra chansen odds då Malou inte är 18 ännu. Paul Rey kan ni spela på om ni tror han vinner finalen i Melodifestivalen 2020.

Felix Sandman VS Frida Öhrn

I den tredje duellen möter den förhandstippade favoriten Felix Sandman med sin ”Boys with emotions” Frida Öhrn med sin ”We are one”. Frågan är om Felix pallar trycket som favorit – han var ju trots allt även favorit i sin deltävling, där han istället för en direktbiljett till finalen, fick ett tröstpris till andra chansen. Hur ser oddsen ut för Felix och Frida? Vill du lägga spel på Felix så hittar du odds hos Unibet på 1.35. Hejar du på Frida? Spela på oddset 2.95 att Frida Öhrn går vidare till Melodifestival finalen.

Mendez feat. Alvaro Estrella Vs Drängarna

Kvällens fjärde och sista duell bjuder på ”Vamos amigos” av Mendez feat. Alvaro Estrella mot ”Piga och dräng” med Drängarna

Här är frågan om det är eldig latinopop som kommer att vinna det svenska folkets hjärtan – eller en nostalgitripp tillbaka till 90-talet som får oss att känna doften av Jenka, doftsuddigummin och Dateparfym? Odds på andra chansen – duell 3, hur ser de ut? Bettar du på Mendez så ligger oddsen på 1.80 och väljer du att spela på Drängarna hittar du odds på 1.90, båda hos Unibet.

Viktigt information om Andra chansen

 • Vad är Andra Chansen? 
 • Det är – precis som det låter – en andra chans för de bidrag som kom på tredje, respektive fjärde plats i sina deltävlingar, att säkra sig en plats i den stora mello-finalen.
 • När sänds Andra Chansen?
 • Andra Chansen sänds i SVT, lördag den 29 februari, kl 20.00. 
 • Var kommer Andra Chansen att hållas? 
 • Andra Chansen kommer att äga rum i Eskilstuna – i Stiga Sports Arena. 
 • Vad händer om man vinner i Andra Chansen? 
 • Då får man en plats i finalen i Melodifestivalen.
 • Hur många bidrag kommer att gå vidare från Andra Chansen till den stora finalen? 
 • Det kommer att vara totalt 4 bidrag som på lördag kommer att gå vidare till finalen. 

Odds för att vinna finalen (Leo Vegas)

 • Anis Don Demina: 151.00
 • Ellen Benediktson & Simon Peyron: 176.00
 • Paul Rey: 31.00
 • Felix Sandman: 31.00
 • Frida Öhrn: 31.00
 • Mendez & Alvaro Estrella: 176.00
 • Drängarna: 201.00
 • Malou Prytz: 126.00

Odds finalvinnaren

Betta på vem som går vidare

Deltävling 4 – Melodifestivalen 2020

Vi har redan klarat av 3 akter av årets deltävlingar i Melodifestivalen – och nu är det dags för den fjärde av dessa akter. Deltävling 4 kommer att sändas lördag den 22 februari kl 20.00-21.30, och denna gång kommer tävlingen att hållas i Malmö. 

Denna stad är dock inte någon nybörjare när det kommer till mello-sammanhang och det är i år den artonde gången som Malmö står värd för Melodifestivalen. Det bådar därmed gott inför en lyckad kväll.

Något annat som bådar väldigt gott är kvällens startfält, vilket består av både rutinerade gamla Melodifestivalrävar, såväl som det bidrag som är favorittippat hos bettingbolagen till att vinna hela Melodifestivalen – och när det gäller det sistnämnda talar vi så klart om Hanna Ferm, den forna Idoltvåan och mello-trean. I år är hon här för att ta revansch, och för att få ställa sig överst på prispallen. Hur det kommer att gå, får vi alltså se nu på lördag. 

Deltagare deltävling 4

Årets startfält i den fjärde deltävlingen bjuder bland annat på årets favorit till att vinna hela tävlingen. En närmare presentation av hela deltagarlistan kommer här. 

Frida Öhrn – Låt: We are One Leo Vegas Odds 2.30

41 år – Deltar med låten We are One – Frida är både sångerska och låtskrivare och har tidigare varit medlem i en grupp vars låt ”release me” blev en världshit efter att SAAB använt den i en reklam.

William Stridh – Låt : Molnljus – Leo Vegas odds 6.50

22 år – Deltar med låten Molnljus som är skriven av honom själv ihop med Markus Lindén och David Kreuger. 2018 deltog William Stridh i Idol och hamnade på en femteplats. William har även varit bandmedlem i gruppen The Audrey som spelade in låten ”Body Language”.

Nanne Grönvall – Låt: Carpool Karaoke – Leo Vegas Odds 32.00

47 år – deltar med låten Carpool Karaoke – Mycket folkkär svensk sångerska som har en god erfarenhet från tidigare deltagande i mello. I årets omgång deltar Nanne dubbelt upp – både som artist/låtskrivare och endast låtskrivare. Hon har nämligen författat både sitt eget bidrag – och också Jakob Karlbergs bidrag ”Om du tror jag saknar dig”. 

Victor Crone

28 år – Deltar med låten Troubled Waters – Har tidigare deltagit i både svenska och estländska Melodifestivalen. I Sverige tog han sig i 2015 endast till Andra Chansen – där han förlorade mot Samir och Viktor, men i den estländska varianten vann han i 2019 hela rubbet – och tävlade sedan för dessa i Eurovision Song Contest samma året.

Ellen Benediktsson & Simon Peyron – Låt: Surface – Unibet odds 4.75

Ellen 24 år och Simon 26 år – Deltar med låten Surface – Ellen medverkade i 2014 på valskivan för Feministiskt Initiativ, med sin låt ”When the sun comes up”, och Simon är till vardags mest känd som huvudsångare i metalbandet Outtrigger.

Jakob Karlberg -Låt: Om du tror jag saknar dig – Unibet odds 36.00

25 år – Deltar med låten Om du tror att jag saknar dig – är både musikalartist såväl som låtskrivare. Har fått kvällens bidrag serverat av Nanne Grönvall. Vi vill inte var elaka här,men vill du lägga ett säkrare odds på Jakob så hittar man odds på 1.75 att Jakob kommer sist i deltävling 4 – Melodifestivalen 2020.

Hanna Ferm -Låt: Brave – Unibet odds 1.07

19 år – Deltar med låten Brave. Hanna Ferm har redan deltagit i Melodifestivalen vid ett tidigare tillfälle och det var 2019 då hon slutade trea i Melodifestivalen med låten Hold You som hon sjön ihop med Liamoo.. Hon kom även tvåa i Idol 201. Hanna Ferm är årets favorit till att vinna hela Mello 2020.

Sammanfattning deltävling 3 Melodifestivalen 2020

Årets tredje deltävling har gått av stapeln, och denna gång så var det Luleå som var värd. Precis som tidigare deltävlingar, så var det Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin som var programledare – och precis som tidigare deltävlingar så var deras insats en aning slätstruken – som vanligt till största del på grund av SVT:S flata manus. 

Säkra kort vidare till Mello finalen

När det gäller vilka som gick vidare direkt till finalen, så var här inte några överraskningar, och de som kört på säkra kort och satsat på Mohombi och Mariette kunde därmed glatt håva in sina vinster. När det gäller de bådas vinstchanser i den stora finalen, så ligger Mohombi något bättre till än Mariette – där du hos bet365 får oddsen 10.00 på vinst för Mohombi med sin låt Winners, och 13.00 på vinst för Mariette med sin låt Shout it out. 

Vika gick till andra chansen?

De som i den tredje deltävlingen gick vidare till andra chansen blev 90-talsfavoriterna Drängarna, med sin slagdänga Piga och Dräng, och Anis Don Demina med sin Vem e som oss. Oddsen för att dessa två bidrag ska vinna hela kittet är (också enligt bet365) 26.00 för Anis Don Demina och hela 201.00 för Drängarna. 

För övrigt hade kvällen inte några superminnesvärda grejer att bjuda på – kvällens mellanakt stod Lina Hedlund för – och den var åtminstone klart mer upplyftande än Linnea Henrikssons ensamhetssång förra veckan.

SVT avslöjade också att några artister från deras Hall of Fame kommer att uppträda i Andra Chansen – och en av dessa är Anna Book. Vi längtar redan! 

Melodifestivalen 2020 -deltävling 3

Den 15 februari 2020 kan vi se fram emot den tredje deltävlingen i årets Melodifestival. Denna har de förlagt nästan längst upp i vårt avlånga land – och de som ska se showen live får bege sig ända till Coop Norrbotten Arena i Luleå.

Mohombi – Låt:Winners – Unibet odds 1.57

Mohombi är en 34 kille som växte upp i Stockholmsförorten Norsborg tillsammans med 14 syskon och en kongolesisk far och en svensk mor. Han var med i förra årets Melodifestivalen där han uppträdde med låten Hello och tog sig hela vägen till final I årets deltävling 3 så är han en av favoriterna att ta sig vidare till finalen. Odds på Mohombi att ta sig vidare till Melodifestivalen 2020 finalen ligger på 1.57 och att odds på att sig vidare till andra chansen ligger på 2.45 hos Unibet. Även om Mohombi är rätt ny inom Mello sammanhang så är han en mega stjärna med många utmärkelser och många stora sammarbeten. Bland dessa hittar man bland annat sammarbeten med Shaggy,Pitbull, Nicole Schwezinger. Kommer bli riktigt grymt att se vad Mohombi kan leverar i årets Melodifestival 2020.

Mariette Hansson – Låt: Shout it out – Unibet odds: 2.75

34-åriga aritsten Marietta är född 1983 i Harplinge utanför Halmstad. Hon är lite av en veteran när det kommer till att delta i Melodifestivalen. Mariette har lyckats ta sig 3(!) gånger till finalen i Melodifestivalen, detta skedde 2015,2017 samt 2018. Så det kommer bli otroligt spännande att se hur långt hur hon kommer att nå denna gång, blir det ytterliggare en final i Melodifestivalen? Förutom att Mariette (eller som hon kallades tidigare MaryJet) har deltagit i Mello flertal gånger så har man även kunnat se henne i Idol 2009 samt 2010 utsågs Mariette till årets homo på Gaygalan som hölls i Stockholm. Hos Unibet ligger oddsen på att Mariette tar sig vidare till andra chansen ligger på 1.75 och att kvalificera sig till finalen i Melodifestivalen 2020 ligger oddsen på 2.75


Albin Johnsén – Låt: Livet börjar nu – Unibet odds: 21.00

En nykommoling i Mello sammanhang hittar vi här, eller helt ny är Albin Johansé, mer känd under artistnamnet Ablin, inte. Han var redan 2016 med i Melodifestivalen där han tävlade ihop med Mattias Andréasson (DMA) med låten rik. Albin kommer från Stockholms förorten Boo och har bakom sig några riktigt stora låtar. Den största är nog låten ”Din Soldat” som även den är skriven ihop med DMA. Låten har sålt platina och streamts över 40 miljoner (!) gånger på Spotify. Låten blev även nominerad på flera galor bland annat Grammisgalan där låten bar nominerad i kategorin ”bästa låt”. Vill du placera odds på Albin i Melodifestivalen 2020 så hittar du följande odds. Odds att gå vidare till Melodifestivalen finalen ligger på 21.00 och odds för att kvalificera sig till andra chansen ligger på 10.00.


Faith Kakembo – Låt: Crying Rivers – Leo Vegas odds 2.15

Direkt från Jönköping möter vi den glada narkossköterskan Faith Kakembo, 35 år. Hon har ny i Melodifestival sammanhang men har sedan barnsben sjungit i kör. Dock drömmen om att bli artist fanns egentligen inte där. Tills förra året då hon ställde upp i P4 Nästa på kul. Hon vann inte tävlingen men trost detta ringde Melodifestivalen upp henne och nu får vi se denna glada tjej på scenen i Lulelå i Melodifestivalens deltävling 3. Hennes chanser att ta sig vidare till finalen ser goda ut. Oddsen på Faith Kakembo att ta sig vidare till Melodifestivalen ligger i skrivande stund på 2.15 hos Leo Vegas och att vinna Melodifestivalen 2020 hittar vi odds på 14.00 öven det hos Leo Vegas.


Anis don Demina – Låt: Vem är som oss – Leo Vegas odds 3.75

Jordbro killen Anis don Demina (eller ok,vi ska vara ärliga, han är född 1993 i sundsvall) men uppvuxen i Jordbro,har verkligen gjort en fantastisk resa. Som tonåring hoppade han av gymnasiet och satsade på sin säljkarriär som han kombinerade med musiken. Han är ny i Melodifestivalen men har gjort sig ett namn redan. Genom Youtube och sitt Dj:ande har han gjort sitt namn och idag ses hans Youtube klipp av över 100.000 personer! Hur ser oddsen ut för Anis Don Demina? För att ta sig vidare till finalen hittar man odds hos Leo Vegas på 3.75 och för att vinna Melodifestivalen har vi odds på 51.00


Drängarna – Låt: Piga och dräng – Leo Vegas odds 2.20

Drägnarna från Göteborg är ena riktiga veteraner. Många har vi nog hört ”Vill du bli min fru” från 1995, en singel som sålde 35.000 exemplar och deras Afton logdans såldes cirka 100.000 exemplar av. De som är kvar från start är Robert Åhlin och Olav Fossheim . Nu är det dags för gänget att göra entré i Melodifestivalen 2020. Oddsen på Drägarna att gå vidare till finalen ligger på 2.20, och att vinna Melodifestivalen hittar vi odds på 51.00.


Amanda Aasa – Låt: Late – Leo Vegas Odds 21.00

Amanda Aasa föddes 1996 i Umeå och har reda stått på den stora scenen. Hon var nämligen med en kortare vända i Idol 2014 och därefter fick hon ett kontrakt av Dreamhill skivbolag och släppet där henns första singel som heer Wrong Chemistry. Efter att kontraktet avslutades så utbildade sig Amanda till låtskrivare och producent. Den 25 augusti 2019 blev Amanda Assa första deltagare i Melodifestivalen 2020. Vill du placera ett bett på Amanda att gå vidare så hittar du odds hos Leo Vegas på 21.00 att hon tar sig till finalen och 151.00 att vinna hela tävlingen.

Våra tankar kring tredje deltävlingen

Årets tredje deltävling kommer nog att bli en stillsam akt, där vi tror att Drängarna kommer bli den friskaste fläkten. Dessa har ju trots allt inte insett att de passerade bäst före för ungefär 20 år sedan – och inga är gladare för detta än vi!

Enligt Betsson så är det redan i princip avgjort vilka som kommer att gå direkt till finalen, så hemma får vi väl satsa söndagsdiskningen på vilka som istället går vidare till andra chansen. Här verkar det vara ett något jämnare lopp. 

Sedan har ju oddsbolagen haft fel förr – så vem vet – kanske vi har en liten skräll att glädjas åt på lördag. Den som lever får se!

Melodifestivalen 2020 – deltävling 2 -sammanfattning

Kvällen bjöd på en hel del fina uppträdanden, och kvällens vinnare blev inga mindre än Anna Bergendahl med Kingdome Come, och Johanna Jansson – mer känd under namnet Dotter, som gick vidare direkt till finalen. Den sistnämnda med sin låt Bulletproof.

Anna Bergendahl trivs i finalen

Anna Bergendahl är otroligt erfaren i mellosammanhang och har haft sina låtar i finalen hela 2 gånger tidigare. Den första gången hos deltog i Melodifestivalen – vilket var i 2010 – så vann hon hela faderullan, men hon misslyckades tyvärr med att kvala in till Eurovision Song Contest. 

Både Anna Bergendahl och Dotter ligger fint till inför den stora finalen, och hos Betsson ges Anna Bergendahl oddsen 4.00 till att ta hem hela kalaset, medan dotter ges siffrorna 8.00.

Kvällens skandal i deltävling 2

Kvällens skandal stod Thorsten Flinck för – men denna hade han klarat av redan flera dagar innan självaste deltävlingen, när han blev diskad från Melodifestivalen på grund av att han bråkat i en bilkö och därefter blivit åtalad på grund av detta. Istället blev det Jan Johansen som tog hans plats – vilket givetvis slutade i magplask. 

Hejdå Linda

Även Linda Bengtzing plaskade på magen, när hon i lördags åkte ut.

Sammanfattning deltävling 1 – Melodifestivalen 2020

Den 1 februari gick den allra första deltävlingen i årets efterlängtade Melodifestival av stapeln – och det var ett minst sagt starkt startfält som tävlade om finalplatserna.

Folket tappade hakorna

Det fanns dock – som alltid – förhandsfavoriter, och i år var det Felix Sandman och Robin Bengtsson som var tippade att gå direkt till finalen. Därför blev det många tappade hakor när det visade sig att Felix endast tog sig och sin låt ’Boys with emotions’ vidare till Andra Chansen. Här får han sällskap av Malou Prytz och hennes ’Ballerina’. 

The Mamas åker direkt till finalen

Istället var det The Mamas med låten ’Move’ som knep en av de två finalplatserna. Den andra platsen knep dock Robin Bengtsson med låten ’Take a chance’ – och ordningen var därmed återställd.

Problem med rösterna – sköttes snyggt

En annan ordning som återställdes snabbt var ordningen på rösterna. Tidigt i programmet meddelande nämligen programledaren Lina Hedlund att de hade strul med röstningen i appen – vilket dock löstes väldigt snabbt. 

Nytt rekord i Melodifestivalen 2020

En kul detalj med nästa deltävling är också att Linda Bengtzing i och med sitt bidrag i denna kommer att slå nytt svenskt rekord för flest antal deltagande som soloartist i Melodifestivalen. 

Vilka är vidare till Melodifestival finalen 2020?


DeltagareLåtOdds Melodifestival final
The MamaMove6.00
Robin BengtssonTake a Chance25.00
DotterBulletproof1.65
Anna BergendahlKingdom Come4.75
MohombiWinners25.00
MarrietteShout it out76.00
Victor CroneTrouble waters51.00
Hanna FermBrave7.00
Paul ReyTalking in my sleep25.00
Anis Don DeminaVem e som oss150.00
Felix SandmanBoys with Emotions20.00
Medenz ft Alvaro EVamos amigos200.00

Vem vinner Mello 2021

Odds Melodifestivalen 2021

*Klicka här för uppdaterade odds inför Melodifestivalen 2022!

Programledare Melodifestivalen 2020

Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin kommer att vara programledare för Melodifestivalen 2020 och dess olika deltävlingar.

Deltävlingarna

Melodifestivalen är uppdelat i 6 olika moment som sammanträder under olika datum och i olika städer runt om i Sverige. Dem 4 olika deltävlingarna innefattar 7 stycken svenskar artister som tävlar om att ta sig vidare till finalen. Vissa utvalda artister, som inte tog sig vidare till finalen, kommer dock att få en till chans att gå vidare till finalen, i momentet som kallas Andra Chansen. Väl i finalen så kommer en vinnare att utses och den person eller det band som vinner, går sedan vidare till Eurovision. I nedanstående lista kan man läsa mer om dem olika momenten av Melodifestivalen och deras respektive datum och platser: 

 • Deltävling 1: Sker i Linköping och inträffar den 1:a februari år 2020 i Saab Arena.
 • Deltävling 2: Sker i Göteborg den 8e februari år 2020 i Scandinavium.
 • Deltävling 3: Sker i Luleå den 15:e februari år 2020 i Coop Norrbotten Arena. 
 • Deltävling 4: Sker i Malmö den 22:a februari år 2020 i Malmö Arena. 
 • Andra Chansen: Sker i Eskilstuna den 29:e februari år 2020 i Stiga Sports Arena.
 • Finalen: Sker i Stockholm den 7:e mars år 2020 i Friends Arena. 

Årets tävlande

Inför melodifestivalen år 2020 har det inkommit över 2500 bidrag. Dessa bidrag har granskats av en jury, som sedan väljer ut dem 28 stycken bästa bidragen, som till sist kommer att tävla om att få en plats i finalen. Mer om årets tävlande kan man läsa om i nedanstående listor: 

Deltävling 1 av Melodifestivalen:

 • The Mamas: Uppträder med låten Move. Dem 3 medlemmarna i bandet heter Ashley Haynes, Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna. Gruppen bildades initialt som bakgrundssångerskor till John Lundviks bidrag till Melodifestivalen år 2019, men har alltså sedan dess blivit ett eget band.
 • Suzi P:  Kommer att uppträda med låten Moves. Artistens fulla namn är Suzi Pancenkov och hon är helt ny i Melodifestivalen. 
 • Robin Bengtsson: Uppträder med låten Take A Chance. Han har uppträtt två gånger tidigare i Melodifestivalen där han år 2017 slutade som vinnare med sången I Can’t Go On. Han hamnade slutligen på 5e plats i Eurovision Song Contest med samma låt. 
 • Malou Prytz: Kommer att uppträda med låten Ballerina. Hon har varit med i Melodifestivalen år 2019 och uppträdde då med låten I Do Me, som hamnade på 12e plats i finalen. 
 • OVÖ: Uppträder med låten Inga Problem och detta blir deras första uppträdande i Melodifestivalen. Förkortningen i bandnamnet står för Om Vi Överlever, och duon bildades år 2017 av soloartisterna Ivory och Finess. 
 • Sonja Aldén: Kommer att uppträda med låten Sluta Aldrig Gå. Sonja har tävlat i melodifestivalen ett flertal gånger tidigare, både som låtskrivare och som artist. Som bäst har hon tagit sig till 6e plats i Melodifestivalen, både med låten För Att Du Finns år 2007 och I Din Himmel år 2012. 
 • Felix Sandman: Ska uppträda med låten Boys With Emotions. Han har tidigare tagit sig till final i Melodifestivalen både år 2017 i gruppen FO&O, samt 2018 som soloartist med låten Every Single Day. 

Deltävling 2 av Melodifestivalen:

 • Klara Hammarström: Kommer att uppträda med låten Nobody. Klara är ny som artist i Melodifestivalen men är dock känd från TV sedan tidigare, fast då från TV-serien Familjen Hammarström och som idrottare i Ponny-EM år 2015. 
 • Thorsten Flinck: Ska uppträda med låten Miraklernas Tid. Thorsten är en välkänd svensk musiker som varit musikartist sedan 1970. Han har tidigare medverkat i Melodifestivalen och hamnade då på 8e plats i finalen med låten Jag Reser Mig Igen. 
 • Dotter: Kommer att uppträda med låten Bulletproof. Johanna Jansson är sångerskan bakom artistnamnet Dotter och har medverkat i Melodifestivalen ett flertal gånger tidigare. Både som låtskrivare till Mariettes låt A Million Years 2017, och som artist med låten Cry år 2018. 
 • Mendez feat Alvaro Estrella: Uppträder med låten Vamos Amigos. Denna duo består av Leo Mendez och Alvaro Estrella som båda har ställt upp i Melodifestivalen tidigare. Mendez kom 2a i finalen med bidraget Adrenaline år 2002. Estrella har även varit med i Eurovision Song Contest där han kammat hem en femteplats, två tredjeplatser och en andraplats.
 • Linda Bengtzing: Uppträder med låten Alla Mina Sorger. Bengtzing medverkar nu som soloartist i Melodifestivalen för 7e gången. Detta gör henne till den person som har medverkat som soloartist i Melodifestivalen flest gånger någonsin. Debuten i Melodifestivalen gjorde hon år 2005 med låten Alla Flickor.
 • Paul Rey: Uppträder med Talking In My Sleep. Han gör i år sin debut i Melodifestivalen, men är välkänd som musikartist sedan tidigare. Han har bland annat producerat musik med Snoop Dog i singeln California Dreaming. 
 • Anna Bergendahl: Ska uppträda med Kingdom Come. Bergendahl har vunnit Melodifestivalen år 2010 med låten This Is My Life och slutade på 11e plats i semifinalen i Eurovision. 

Deltävling 3 av Melodifestivalen:

 • Mariette: Med låten Shout It Out. Hon har tidigare ställt upp i Melodifestivalen både som soloartist och som del i en grupp. År 2015 ställde hon upp som soloartist med låten Don’t Stop Believing, där hon hamnade 3a i finalen. 
 • Albin Johnsén: Med låten Livet Börjar Nu. Albin har varit med i Melodifestivalen tidigare både som låtskrivare och som artist tillsammans med Mattias Andréasson. Han har som längst tagit sig till Andra Chansen. 
 • Drängarna: Uppträder med låten Piga & Dräng. Detta blir Drängarnas första deltagande i Melodifestivalen. Dock har Robert Åhlind varit med som låtskrivare år 2005 för Cecilia Wennerstens bidrag.
 • Amanda Aasa: Ska medverka med låten Late. Amanda tilldelades platsen i Melodifestivalen efter att hon gick till final i P4 Nästa. 
 • Anis Don Demina: Medverkar med låten Vem E Som Oss. Anis har medverkat i melodifestivalen tidigare, då med låten Mina Bränder tillsammans med Zeana år 2019. Dem kom 5a i finalen. 
 • Faith Kakembo: Gör debut i Melodifestivalen med låten Crying Rivers. Låtskrivarna är världskompositörerna Liz Rodrigues och Jörgen Elofsson. 
 • Mohombi: Kommer uppträda med låten Winners skriven av Jimmy Jansson, Palle Hammarlund och Mohombi. Han har medverkat i Melodifestivalen förut, senast år 2019 med låten Hello, som hamnade på plats 5 i finalen. 

Deltävling 4 av Melodifestivalen:

 • Frida Öhrn: Med låten We Are One. Har medverkat i Melodifestivalen 2004, 2009 och 2013 i grupperna LaRoxx och Cookies ’N’ Beans. 
 • William Stridh: Gör i år debut i Melodifestivalen med sången Molnljus. 
 • Nanne Grönvall: Bidrar med sången Carpool Karaoke. Grönvall är känd inom Melodifestivalens kretsar. Hon har medverkat flertalet gånger och tagit hem en förstaplats, två andraplatser och en tredjeplats. Samt kommit 3a i Eurovision Song Contest. 
 • Victor Crone: Med låten Troubled Waters. Har medverkat i Eurovisionfinalen för Estland där han kom till 20e plats. Victor har även kommit till Andra Chansen år 2015 med låten Det Rår Vi Inte För tillsammans med Behrang Miri.  
 • Ellen Benediktson och Simon Peyron: Bidrar med låten Surface. Båda två har medverkat i Melodifestivalen tidigare där Peyron nådde Andra Chansen med bandet Outtrigger år 2014. Ellen hamnade 7a i finalen med låten Songbird år 2014.  
 • Jakob Karlberg: Debuterar med låten Om Du Tror Att Jag Saknar Dig. 
 • Hanna Ferm: Bidrar med sången Brave. Gjorde sin debut i Melodifestivalen år 2019 i LIAMOO-duon med låten Hold You, som slutade 3a i finalen. 

Röstningar avgör deltävlingarna

Vinnaren utses genom röstning, i olika deltävlingar, från både en internationell jury och svenska tittare. Melodifestivalen arrangeras av Sveriges Television och initierades redan år 1958, fast då istället via Sveriges Radio. Denna musiktävling är otroligt populär i Sverige och rekordet för antal tittare sattes år 2006, då finalsändningen sågs av över 4 miljoner människor. 

Förra årets vinnare av Melodifestivalen

Vinnaren av Melodifestivalen år 2019 blev John Lundvik med hans bidrag Too Late For Love. Han hamnade i slutändan på plats 5 i finalen i Eurovision Song Contest samma år. 

Eurovision Song Contest

Denna musiktävling fungerar på ett liknande sätt som Melodifestivalen, men i Eurovision tävlar istället artister från olika länder mot varandra. Det är ett av världens största underhållningsprogram som i år kommer hållas i Rotterdam, Nederländerna på stadion Rotterdam Ahoy. Anledningen till att den hålls i Nederländerna är för att dem vann förra årets tävling med låten Arcade, framförd av Duncan Laurence. Musiktävlingen inträffar den 11e till den 16e maj och i år kommer totalt 41 länder att delta. 

Sveriges prestationer i Eurovision:

Sverige gjorde sin debut i Eurovision år 1958 och kommer i år att ha deltagit 60 gånger totalt. Sverige är ett av dem mest framstående länderna i denna tävling och mer om statistiken kan man läsa om i nedanstående lista: 

 • 1:a plats: 6 gånger
 • 2:a plats: 1 gång
 • 3:e plats: 6 gånger
 • Plats 4:e-5:e: 10 gånger. 

Rolig fakta om Melodifestivalendeltagarna 2020

 • Leo Mendez har ställt upp i ett borgmästarval år 2016. Detta gjorde han i staden Valparaiso i Chile, som är hans andra hemland. Han vann dessutom i primärvalet. 
 • Sonja Aldén har varit med i Eurovision Song Contest, som körsångerska, för Litauen år 2005. 
 • Thorsten Flinck är även skådespelare och regissör och har även varit programledare i TV4. Han har bland annat medverkat i filmerna Sökarna och Den Starkare. 
 • Albin Johnsén skapade damfotbollslandslagets EM-låt år 2017.

FAQ – Melodifestivalen 2020

Var kan man köpa biljetter till Melodifestivalen?

På www.ticketmaster.se

Vad ingår i finalens VIP biljetter

Till att börja med, kommer man att få gå in via en VIP entré. Man kommer också att få en sittplats på läktare 2, som ligger nära scenen. Det ingår även en middagsbuffé samt två drycker och tillgång till festivalens värdar.

Vad kostar biljetterna?

Beroende på vilken typ av plats och vilken av tävlingarna som man vill köpa biljett för, varierar priserna en hel del. Man kan hitta en enkelbiljett från 188 kronor till finalens VIP paket som kostar 3075 kronor och allt däremellan.

Går det att streama Melodifestivalen?

Ja, man kan följa hela Melodifestivalen på SVT Play, som dessutom är helt gratis att se på.

Kan man betta på Melodifestivalen?

Man kan betta på Melodifestivalen 2020 och hittar odds hos bland annat Unibet, Betsson och Leo Vegas.

Vilket land har fått högst totalpoäng i Eurovision?

Sverige

Vilka sociala medier kan man följa Melodifestivalen på?

Twitter med hashtag #melfest. Även Facebook, Youtube och Instagram.

Vem är favorit att vinna Melodifestivalen 2020

Hanna Ferm

Vilka är programledare för Mello 2020

Lina Hedlund,Linnea Henriksson och David Sundin