ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Bettingtips och spelanalyser – hur lägger experterna sina speltips?

Vi på Betexpert.se har som mål att ge våra läsare speltips från våra kunniga rekare som skriver speltipsen på sidan. Våra rekares speltips är utformade att passa alla som besöker Betexpert.se, så det spelar ingen roll om du är nybörjare inom betting som har lagt ett par bet, ska spela för första gången, eller om du har bettat ett tag och är väl påläst inom betting.

Aktuella bettingtips

Spelbolagen vi ofta hittar bäst odds hos

Nedan följer de spelbolag som vi ofta lyfter fram i våra speltips tack vare deras höga odds och låga omsättningskrav på deras bettingbonusar!

100% upp till 1500 SEK

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se | Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23.

100 SEK
  • Enormt utbud av odds
  • Snabba uttag
  • Enkel registering

Tanken bakom varje speltips

Vårat främsta mål med speltipsen som publiceras på Betexpert.se är att skapa ett förtroende till våra läsare. För att göra det har vi ett bra team med skribenter som är väl insatta i den sport de skriver om. Är fotboll din favoritsport att spela på kan du hitta välanalyserade speltips inom de mest aktuella fotbollsmatcherna på Betexpert.se. Våra fotbollsrekare som är genuina i sina analyser har som mål med sin text att försöka förutse hur matchen kommer att spelas ut genom att hela tiden vara uppdaterade om vad som händer inför den aktuella matchen. Skribenterna har även en lång erfarenhet av att ha följt de sporter de skriver om ett längre tag.

Här får du dagliga speltips

Många webbplatser som är dedikerade till spel täcker grunderna i oddsspel. Nybörjare kan lära sig att betta, de kan lära sig hur man väljer en bookmaker, var man hittar högst odds och annan information som hjälper dem att påbörja sitt spelande.

Vad de flesta sidor missar på är dock att dela med sig av oddstips och mer avancerade strategier. Här täcker vi till exempel många av de mer avancerade begreppen och spelstrategierna oddsspelare behöver veta om de verkligen vill försöka tjäna pengar. Här hittar du allt du behöver veta om betting online.

Vi ger mycket användbar information, men det är fortfarande upp till dig att använda det på bästa möjliga sätt. Lönsam betting kan vara svårt och kräver engagemang. Syftet med vår webbplats är att hjälpa att få full koll på hur du lär dig som bäst. Med hjälp av våran guide med olika bettingstrategier kan du öka din kunskapsnivå och genom att läsa guiderna hoppas vi i slutändan att det ska leda till att du kan titulera dig själv som ett bettingproffs.

Dagliga oddstips och prognoser

Det är viktigt att notera att oavsett vilka system och strategier du väljer att använda är det viktigt att du förstår grunderna i sporten du oddsar på och ser till att de implementeras i din valda strategi. Lägger du odds på fotboll t.ex. är det bra att ha koll på hur sporten fungerar. För att bli en duktig spelare bör du känna till matematiken bakom odds, göra efterforskningar och läsa oddstips samt spelanalyser för att lära dig att identifiera värdet i oddsen. Det är detta vi på Betexpertredaktionen är här för att dela med oss av!

Vikten av att använda strategier vid sportbetting

Om du satsar på sport med målet att göra kontinuerliga vinster på lång sikt måste du ägna både tid och energi för att se till att du är ordentligt organiserad och har en tydlig plan.

Att betta impulsivt kan vara rolig underhållning, men för att verkligen vinna och spela hållbart krävs det mer ansträngning. Självklart finns det också element av oförutsägbarhet i alla sporter, vilket nästan ingen strategi kan hindra.

Den goda nyheten är att du inte behöver göra exakta förutsägelser 100% av tiden för att gå med vinst. Du behöver bara kunna identifiera möjligheter där ett resultat är mer sannolikt än vad oddsen föreslår. Detta är den mest basala strategin, vilket alla spel du lägger framöver bör följa.

Spelsystem och Strategier

För att bli framgångsrik måste du lära dig hur man bygger lönsamma och potentiellt framgångsrika bettingstrategier. Det är precis vad vi ska göra genom att hålla dig uppdaterad varje steg på vägen.

Som med de flesta aspekterna av sportodds, finns det inget definitivt rätt sätt att spela. Det finns några olika sätt att skapa och utveckla de system och strategier du vill använda.

Oddssidor och bookmakers

När det gäller odds är nyckeln vanligtvis att använda ett urval av bettingsidor. Detta ger ett antal fördelar, det viktigaste är att du kan få de bästa priserna för varje satsning du placerar.

Prisskillnaden mellan bookmakers och vadslagningsplatser är vanligtvis ganska liten, men många små skillnader över tiden kan ha en betydande inverkan. Odds inför matcher kan t.ex. se väldigt olika ut mellan olika oddssidor

Strategier och analyser

Att bygga en framgångsrik strategi är inte lätt och du borde inte förvänta dig att alla strategier alltid lyckas. Faktum är att majoriteten kommer att misslyckas. Det är okej. Du måste kunna hantera några misslyckanden på vägen. Kom ihåg att huvudmålet här är att lära dig om de processer som är inblandade i att utveckla dessa strategier.

Med varje bettingstrategi är det viktigt att vara flexibel och leta efter justeringar. Du bör inte alltid ge upp en strategi bara för att den inte fungerar direkt, eftersom några småjusteringar kan göra skillnaden. Det är en bra idé att leta efter ytterligare kriterier som du kan inkludera eller några kriterier som kan ändras.

Nyckeln här är att ha tålamod. Att göra ändringar hela tiden är långt ifrån optimalt, eftersom du inte får chansen att se vilken skillnad de gör på lång sikt. Justeringar måste vara gradvis med sikte på finjustering av systemet över tiden. Därför är ett gott råd att påbörja ditt bettande med mindre summor.

De olika sporterna vi lägger speltipsen på

Vi fokuserar på några sporter som alla är mycket populära. Det innebär att många av våra läsare redan har grundläggande kunskap om de olika sporterna, som krävs för att förstå våra idéer för relevanta strategier. Dessa sporter finns också representerade hos de flesta bookmakers.

Fotboll – världen största speltips marknad

Fotboll är världens största sport när det kommer till antalet tittare, utövare och folk som bettar. Just nu är det klart att Sverige spelar i EM 2020. Läs våra bettingtips inför EM 2020. I Sverige gör 16 lag upp om Lennart Johanssons pokal varje år i Allsvenskan där Malmö FF är föreningen med flest SM-guld med 20 stycken. Förutom den inhemska fotbollen har svenskarna ett enormt intresse för utländska ligor där framförallt Premier League, Storbritanniens högstaliga, är den som drar mest intresse. Italienska Serie A, tyska Bundesliga, franska Ligue 1 och spanska La Liga är också ligor som många gillar att betta på.

Eftersom det är fotbollen som är störst och av mest intresse är det också där vi lägger mest krut när det kommer till oddstips. Ovan nämnda ligor är de vanligaste att betta på och de ligor som dominerar vårt utbud men ibland händer det att våra rekare erbjuder andra tips från lägre divisioner eller utanför Europas portar som Zlatans MLS eller sydamerikansk fotboll.

Vanligaste marknaderna är 1X2 när det kommer till betting på fotboll men vi gräver djupare än så och blandar friskt mellan olika bettingtips för olika marknader. Ena oddstipset kan vara på antal hörnor för att du i nästa tips har resultat, över/under, antalet mål eller målskytt. Det varierar en hel del beroende på hur oddsen ser ut.

Speltips Allsvenskan – Speltips på svensk fotboll

Vi på Betexpert är stora beundrare av våran egna inhemska liga, Allsvenskan. Därför kommer vi se till att våra läsare har tillgång till välanalyserade speltips från våra passionerade allsvenska rekare som du kan läsa inför varje allsvensk omgång. Vi hoppas att du som tar del av speltipsen får en bättre uppfattning om de allsvenska lagen och att du ser de Allsvenska speltipsen som en hjälp på vägen. Speltipsen är skapade för att anpassas till alla som bettar, såväl nybörjare som mer erfarna bettare. Är du intresserad av Allsvenskan och vill ha vägledning i ditt bettande kan våra rekares väl underbyggda speltips förhoppningsvis hjälpa dig.

Det som gör Allsvenskan så otroligt intressant att spela på är att den är så extremt oförutsägbar, även om Malmö har varit det mest framgångsrika laget under 2010-talet och är det laget som av experterna anses ta hem ligan varje säsong har det visat sig inte alls vara så enkelt. Stockholmslagen, men även Häcken och IFK Göteborg har även de växt fram som heta titelkandidater och kan ställa till en del för Malmö på deras väg till SM-guldet. Det innebär att ditt favoritlag kanske har en chans på titeln. Så se till att följa allt det senaste som händer inom Allsvenskan genom att läsa våra rekares välanalyserade speltips.

Basket – Speltips från NBA

Det är i USA basketen är som störst tack vare NBA, världens bästa basketliga. Sverige har två spelare i ligan i form av Jonas Jerebko och Jeffery Taylor. De är dock en bit ifrån de riktigt stora spelarna som Kevin Durant, Kawhi Leonard, Anthony David, Dwayne Wade och såklart världsstjärnan LeBron James. Historiskt är det Michael Jordan, Kobe Bryant och Kareem Abdul-Jabbar som gjort flest poäng.

Det är främst i NBA som våra rekare inom basket delar med sig av speltips men det händer att det är svenska basketligan eller andra utländska ligor. Norrköping Dolphins vann SM-guld 2018, året efter BC Luleå lagt beslag på bucklan. På damernas sida är det just Luleå som är överlägsna senaste tiden då BBK vunnit SM-guld tre år i rad.

Precis som i fotbollen är det 1X2 som är vanligaste spelet men det är som regel med Money Line då det det är högst ovanligt att en match slutar oavgjort efter ordinarie tid. När det är en klar favorit kan det vara bra med handikapps-spel för att höja oddsen en aning. Framförallt bjude basketen på roliga möjligheter inom specialspel som till exempel spelarprestationer. Hur många poäng gör LeBron James i matchen? Eller hur många fouls tar  Dwight Howard under första halvlek? Specialspel är en spännande del av betting på basket.

Tennis – Betta med höga odds

Den klassiska sporten Tennis är en av svenskarnas favoriter när det kommer till betting på sport. Framförallt är det under de fyra Grand Slam-turneringarna som intresset är störst. Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon och US Open är de tävlingarna som den yttersta tenniseliten helst av allt vill vinna varje år. Lyckas de väntar såväl en fin prischeck likväl som enorm prestige.

Det finns självklart också en ”vardag” för tennis bettingen. I princip varje dag spelas matcher på olika nivåer som går att betta på. Vad våra rekare lägger ut för tennistips beror på vad som det finns möjlighet att spela på just nu, men räkna generellt med med mer speltips under de större turneringarna såsom Grand Slam-turneringarna.

Ur ett svenskt perspektiv är det inte mycket att jubla för på tennisfronten nu för tiden. Historiskt sätt har Sverige haft enorma stjärnor som Björn Borg, Mats Wilander och dubbel-kungen Jonas Björkman. Nuförtiden är det inte samma svenska stjärnglans utan allt hopp verkar ligga på Leo Borg, Björn Borgs son. Kan han uppnå samma resultat som sin pappa finns det mycket att glädjas åt i framtiden. Fram tills dess är det kanske roligast att hålla sig till betting på internationell tennis eller nöja sig med den halvt mediokra svenska tennisen. Här hittar du tips på hur man ska tänka när man bettar på tennis!

Trav / Galopp – Speltips på bland annat V75

Trav och Galopp är lite annorlunda en annan betting på sport. Här är det många som tycker om så kallade poolspel. Det är faktiskt bara tre spelbolag som erbjuder detta; ATG, Legolas.bet och Svenska Spel! Det vanligaste att betta på inom trav är V64, V86 och framförallt V75. Du kan spela på fasta odds eller rörliga odds hos ATG och Legolas.bet. Mer traditionella bettingsidor har enbart fasta odds. Det återstår att se om fler börjar med poolspel nu när det svenska spelmonopolet har hävts.

I Sverige är det Elitloppet som anses vara det största och mest ansedda loppet inom sporten. Utöver det är Olympiatravet med där uppe tillsammans med Åby Stora Pris och Hugo Åberg Memoria. Men Elitloppet får anses vara på en nivå för sig själv.

När det kommer till betting på trav kan du bland annat spela på vinnare eller andra alternativ. ATG har kuponger men det finns också annan typ av  trav-betting. Hos oss får du lite av allt möjligt.

Svenskarna älskar travsport och har genom åren visat stor kärlek till flera tävlingshästar. Några svenska travhästar i Hall of Fame är Copiad, Express Gaxe, Legolas och Victory Tilly. Alla har satt stort avtryck i den svenska travhistorien.

Ishockey – Svensk betting favorit med speltips

Efter fotbollen är hockey svenskarnas favorit och efter Kanada och USA är Sverige det land som producerar flest spelare till NHL – Världens bästa hockeyliga. Just NHL är det flest som bettar på också. Att placera lite NHL bets innan det är dags för John Blund och sedan vakna upp och kolla resultaten är vanligt. För den som vill live betta på NHL gäller det att hålla bryggkaffet varmt då de flesta matcher går nattetid.

Håll koll på så att du lägger på rätt marknad om du bettar på resultat. Det brukar gå att spela på 1X2 men lika vanligt, om inte vanligare, är att spela ’Money Line’ då resultatet räknas inklusive en eventuell förlängning och straffläggning.

En otroligt populär marknad att betta på är också SHL. – Den svenska ishockeyligan. Den håller hög internationell standard och är en fin liga för betting. Huvudsponsor för SHL är Betsson.

När det vankas större landslagsturneringar är intresset också stort och även om OS inte har de bästa spelarna längre blir det årliga VM allt mer prestigefyllt. Med hjälp av flertalet NHL-stjärnor har Sverige lyckats vinna två raka VM-guld 2017 och 2018.

Våra speltips är blandat med SHL och NHL och de större landslagsturneringarna som VM och OS. Vi letar efter de bästa oddsen där ute och därför varierar spelbolagen som oddsen hämtas från. Resultatet blir att du får du bra hockeyodds med speltips på de hetaste matcherna.

Handboll – Speltipsen många tittar extra på

I Sverige har handbollen nästan varit nationalsport, men sedan 2000-talets ankomst har det svenska handbolls-undret kommit av sig något. Anledningen är förmodligen att det svenska landslaget inte är vad de en gång varit. Trots att Sverige inte längre tar medaljer i mästerskap med samma frekvens är det fortfarande en populär sport att betta på. Eftersom det aldrig (ytterst sällsynt i alla fall) blir oavgjort i handboll är det som regel 12 istället för 1X2 som är det vanliga att spela på.

Handboll är en sport som är ytterst vänlig för tv-tittarna. Det blir många mål, svänger snabbt och är tempofyllt. Under 90-talet och tidigt 00-tal dominerade Sverige handbollsvärlden under Bengan Boys med 2 VM-guld, 2 OS-silver och fyra EM-guld plus ytterligare några VM och EM-medaljer. Efter 2002 tackade Bengan för sig och sedan dess har det inte varit några jätteframgångar förutom OS och EM-final 2012 och 2018.

Våra rekare har stenkoll på handboll och det är framförallt under landslagets mästerskap som vi publicerar mest frekvent. Andra populära ligor är Spanska ligan, Tyska ligan och självklart svenska Elitserien som domineras av Kristianstad som vunnit guld tre år i rad. Handbollens Champions League är också en väldigt vanlig turnering när det kommer till betting. Hitta din favorit och följ våra rekare om du vill ha mer speltips på handboll.

E-sport – en växande betting marknad

Sporten växer otroligt snabbt idag och det har spekulerats om att sporten i framtiden kommer att ta över i popularitet från sportsbettingen som är störst idag. Eftersom att intresset är så stort för E-sporten har spelbolagen hakat på den snabba utvecklingen och de flesta stora spelbolag erbjuder idag sina spelare att ha möjligheten att spela på de största spelen inom E-sport med bra odds. En stor fördel för alla utövare inom sporten är att de med lätthet kan bättra på sina kunskaper i hemmet framför datorn, vilket är en stor orsak till att sporten växer så snabbt. 

Om du söker efter bettingtips inom E-sport kan du som läsare se framemot välmotiverade texter om de största turneringarna och matcherna från våra duktiga rekare. Du kommer som läsare att ha möjlighet att ta del av speltips från alla de största och populäraste spelen inom E-sport som CS:GO, DOTA 2, Starcraft 1 och 2, Rocket League och Fifa. Du kan även se framemot att våra rekare alltid levererar spelvärda odds i sina speltips på de marknader de anser är bäst att betta på. Speltipsen på E-sport är skrivna så att alla ska ha en chans att spela på sporten. Med det menar vi att även om du är nybörjare så kan du ta till dig våra rekares tips.

Underhållning – en rolig betting marknad

Utanför sportens värld som främst hamnar i fokus när det gäller betting finns det flertalet underhållningsformer som du kan betta på. Vi har valt att samla alla dessa under samma kategori som vi kallar för ”Underhållning och specialer”. Inom dessa olika underhållningsformer skriver våra rekare speltips om allt från Melodifestivalen och Eurovision till vilka som plockar hem statyetterna i den årliga Oscarsgalan. Du kommer även som läsare att få välmotiverade speltips och analyser från de hetaste valen inom politikens värld, blir det fyra år till för Donald Trump?

Inom ämnet sport kommer vi att rikta in oss på de hetaste sportgalorna som pågår i världen med mycket fokus på de svenska idrottsgalorna. Men även stora utmärkelser som Ballon d’Or. Vi har som mål att täcka de största delarna inom underhållningens värld så att våra läsare ska ha chansen att få så bra speltips som möjligt med höga odds på troliga utgångar. Våra speltips är skrivna av våra väldigt duktiga rekare som har ett stort intresse av det som pågår inom nöjesbranschen. Vi vill att du som läsare ska få ut mesta möjliga nöje och även en högre förståelse genom att läsa speltipsen inom de hetaste och mest aktuella händelserna inom underhållningsbranschen.


Sports betting i mobilen

Det har blivit väldigt populärt att spela i mobilen och surfplattan, både casino men framför allt sports betting. Numera är det minst lika vanligt, om inte vanligare än att spela i datorn.

Varför ska man spela i mobilen? – Man får nästan vända på det. Varför ska man inte spela i mobilen? Det ena behöver inte utesluta det andra. Det går alldeles utmärkt att göra båda, det är faktiskt att föredra. Att spela i mobilen är framför allt väldigt smidigt. Har du ingen dator till hands är det bekvämt att bara ta fram mobilen och lägga ett spel. Framför allt om du kommer på någon spontan idé som du vill spela på.

Vad är fördelen med att spela sports betting i mobilen? – Det finns flera fördelar med att spela i mobilen. En stor sådan är just tillgängligheten att du när som helst kan ta fram mobilen och lägga in ett bet.

En annan, som hänger ihop lite med den ovanför, är att du kan följa med i matchen via mobilen och lägga ett live spel.

En tredje är att du ibland får exklusiva bonusar som enbart gäller för mobilspelare. Det är faktiskt ganska vanligt förekommande. Och det är ett sätt för spelbolagen att marknadsföra sina mobilplattformar.

Vilka nackdelar finns det? – Det är svårt att komma på några, men det skulle i så fall vara att risken att göra impulsiva spel ökar i vid mobilspel. Inte för att det finns några empiriska bevis för det, utan det är mer en logisk analys.


Oddslexikon

Det finns en rad viktiga begrepp som är viktiga att kunna för att klara sig på spelbolagen. Här reder vi ut de allra flesta och vanligaste.

Det vanligaste, hemmavinst (1), oavgjort(x) eller bortavinst (2)? Du spelar helt enkelt på det lag du tror ska vinna, eller om det blir oavgjort. Notera att detta gäller för ordinarie tid.
 Laget med lägst odds, det lag som är mest troligt att vinna helt enkelt.
 Draw No Bet Insatsen tillbaka vid lika, d.v.s bettar du på att Barcelona "draw no bet" mot Real Madrid och resultatet blir 1-1. Då får du tillbaka det du bettat, insatsen alltså. Vinner Barcelona, ja då får du hela vinsten. Det är ganska okomplicerat egentligen.
 Linor på olika totaler om det blir över eller under t.ex 2.5 mål i första halvlek. Men det behöver inte vara bara mål utan det kan också vara över/under 9.5 hörnor och så vidare. Över och underspel finns på de flesta marknader.
 Tvåvägsspel, dvs det kan inte bli kryss. Används ofta i de amerikanska ligorna. Det du bettar på här är det lag som vinner efter eventuell förlängning och straffar.
 Ett lag startar med ett övertag och spelen rättas efter det. Om det till exempel är Barcelona-Getafe och du spelar på Barcelona - 2.5 innebär det att Barcelona måste vinna med minst 3 mål för att spelet ska gå in.
 Speciellt slags handikapp där linorna styrs så att det skall ligga på cirka 50-50 i fördel mellan lagen.
 Spel som sker under matchens gång där oddsen hela tiden ändras. Det gäller att kunna värdera bra och inte vara alltför impulsiv. Men det är en svår avvägning, å ena sidan ska man ha is i magen och inte göra något förhastat – å andra sidan gäller det att ligga steget före och plocka guldkornen. Live odds fungerar på samma sätt som ”vanliga” odds vilket innebär att du kan spela på det mesta. Antal mål, antal hörnor och så vidare. Skillnaden jämfört med pre game-odds är att live oddsen sker direkt – mitt under matchen.
I en dubbel ingår två spel vilka multipliceras med varandra.
Du kombinerar olika spel från olika matcher.
 Precis vad det låter som, du spelar enbart ett spel.
Enkelt, du spelar på att båda lagen ska göra mål i matchen.
Sätts i decimalform, t.ex 1.70, 3.40 osv och är den vanligaste oddsformen i världen.
Skrivs i bråkform som exempelvis 1/3, 3/5 och 5/2.
Ditt spel har av någon anledning ogiltigförklarats och spelet annullerats. Du får tillbaka insatsen om detta inträffar.
Här handlar det om att betta på första målskytten samt utfallet i matchen, d.v.s 1, X eller 2.
Du bettar på första målskytt, samt när det sker. Här blir det skyhöga odds!
Du ska gissa rätt på första målskytt, eller ibland även sista målskytt samt rätt resultat i matchen. Notera att det inte är 1,X eller 2 utan det exakta resultatet t.ex 2-0 + rätt målskytt. Det är väldigt svårt naturligtvis, men oddsen blir höga!
Du bettar på något som händer långt fram i tiden, ett långtidsspel kan handla om att tippa på slutsegrare i Premier League innan ligan startar.