ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Bettingtips inför Oscarsgalan 2020

Oscarsgalan är nog den finaste av galor man kan tänka sig och den prestige det innebär att vinna en av statyetterna är något som de flesta amerikanska och utländska  skådespelare strävar efter. – Att vinna en Oscar är ett bevis på din kompetens och konstnärliga förmåga att gestalta en karaktär. Men det är inte bara skådespelare som tar hem pris under galan utan även regissörer, filmare, kostymörer, musiker och en hel rad av andra kategorier. Det här är dock ingen Idol-tävling där folket kan vara med och rösta, utan vem som vinner priset i respektive kategori beslutas av en jury från den Amerikanska Filmakademien – det är också dem som beslutar om vilka som ska bli nominerade i respektive kategori.

Nya heta filmer och kommande nomineringar

Varje år börjas det pratas tidigt om vilka kandidater det finns som har potential att vinna en oscar. I år är en av de största snackisarna troligen Quentin Tarantinos tolkning av det tragiska mordet på Sharon Tate i 1960-talets Hollywood – Once Upon a Time in Hollywood.

Men en annan film som det pratas mycket om och som det också gjorts tolkningar av tidigare är den obehagliga Joker, där vi får följa med den kända Batmankarraktären under hans uppväxt och det liv som formade honom till den skoningslösa brottsling han senare blev – mer en tragisk berättelse än en klassisk Batmanfilm och absolut en skildring som är värd en Oscar enligt många!

Joker

Det finns redan flera Hollywoodfilmer om Jokern i Batman men The Dark Knight, där den numera bortgångne  Heath Ledger spelar rollen som Jokern, är i en klass för sig – Heath fick också en Oscar postumt för sin prestation i den filmen.

Joker är det den begåvade och något excentriska Joaquin Phoenix som fått äran att gestalta denna komplicerade och obehagliga figur som lever i den påhittade Gotham City. Joaquin har redan hyllats världen över för sin prestation och det här är som sagt ingen vanlig Batmanfilm – den har ett större djup och handling.

Vi är ganska säkra på att Joker kommer att kamma hem både en och två nomineringar till 2020 års Oscarsgala, men hur det går återstår att se!  Ett gott tecken är dock att filmen redan tilldelats det Gyllene Lejonet vid filmfestivalen i Venedig.

Once Upon a Time in Hollywood

De hemska Mansonmorden på den vackra skådespelerskan Sharon Tate i Hollywood 1969 är den sanna historia som ligger till grund för den smått galna och genialiska regissören Quentin Tarantinos senaste mästerverk – Once Upon a Time in Hollywood.

Här är det Brad Pitt, Margot Robbie och Leonardo Di Caprio som har huvdrollerna och filmen handlar om Hollywood och filmindustrin under slutet av dess glansdagar, som många anser avslutades med morden på Sharon Tate och hennes entourage 1969. Morden utfördes av den ökände och skräckinjagande Mansonfamiljen vars ledare var Charles Manson som nyligen gick bort i fängelset i USA där han satt inspärrad.

Men i den här filmen har Tarentino åter igen valt att ge den tragiska historien ett mer annorlunda och lyckligt slut, även om även detta innebär att en del blod spills. Den här underhållande och läskiga rullen kommer med största sannolikhet att bli nominerad i ett flertalet kategorier, och det säger vi även för att Tarentino redan fått ta emot 3 Oscars för exempelvis Pulp Fiction – med andra ord är han redan potentiellt ”Oscar material”.

The Irishman

The Irishmanär nästa film som vi tror kommer ha bra chanser att bli nominerad till en eller flera Oscars 2020. Här är det ingen mindre än mästarregissören Martin Scorsesesom ligger bakom projektet och med sig har han lyckats få tre av Hollywoods största legender; Al Pacino, Robert De Niro och Joe Pesci.

Filmen handlar om en gammal ”hit-man” som utförde mord i Italien under andra världskriget som ser tillbaka på sitt liv. Detta är ett gripande drama och en sann historia som är baserad på boken ”I Heard You Paint Houses” av författaren Steven Zaillian. Om vi bortser från det faktum att filmen är ett mästerverk så tycker vi att upplägget med tre av de bästa skådisarna i branschen i en och samma film leder oss att tro att en nominering är på ingång – dessutom har flera av dessa skådespelare varit nominerade för en Oscar tidigare!

Andra favoriter

Det finns också andra filmer som det tisslas och tasslas om i underhållningsbranschen och runt fikaborden och två av dessa har ett tema som har med underhållning att göra – dock två helt olika former av underhållning.

I filmen Hustler med Jennifer Lopez i huvudrollen får vi följa med ett gäng strippor som byter skepenad och slår till mot rika banksters på Wallstreet som är deras kunder. Tjejerna behöver få mer pengar i fickan och samtidigt se till att de finanshajar som blåst människor på deras pengar får sitt straff – men inte den lagliga vägen. Detta är en charmig och underhållande rulle med inslag av allvar och sanning.

Judy är en biografisk film med mycket musik som handlar om skådespelerskan och sångerskan Judy Garland under henne sista år i livet innan hon dog av en överdos av receptbelagda tabletter. Det är Renee Zellwegger som fått äran att spela Judy och många anser att hon gör ett fenomenalt jobb, hon till och med ser ut som Judy! Inte nog med det – hon sjunger alla låtarna i filmen själv. Detta är beddat för succé.

Oscarsgalan 2019 – vad blev resultatet?

Oscarsgalan 2019 var det år då hela galan leddes utan en host. Tanken var från början att komikern Kevin Hart skulle leda galan, men några månader innan läckte en video på Kevin där han uttalar sig negativt om homosexuella och han var tvungen att backa ur.

Det visade sig dock att det fungerade bra utan en host och för att få en kul start på det hela hyrde ABC in tre kvinnliga komiker; Tina Fey, Amy Poehler och Maya Rudolph som fick inleda hela galan, vilket de gjorde med bravur!

De största och mest uppmärksammade vinnarna 2019 blev Rami Malek för bästa manliga huvudroll i Bohemian Rapsody där han gestaltade Queens sångare Freddie Mercury, och så klart Lady Gaga som vann en Oscar för bästa original song för sin låt Shallow från publikfavoriten A Star is Born där Lady Gaga själv spelar mor Bradley Cooper.

Oscarsgalans historia

Oscarsgalan har inte alltid varit en så allmän och folklig historia som det är idag då i stort sätt hela världen skruvar in galan på sina TV-apparater och andra enheter för att se röda mattan, alla klänningar och så klart vem som vinner vilken kategori.

Den första Oscarsgalan var bara en middag som ägde rum den 16 maj 1929 på The Roosevelt Hotel i USA. Middagen hade också en publik på cirka 270 människor. Cermonin var väldigt kort och var över på bara 15 minuter, och då hade 15 statyetter delats ut för olika anmärkningsvärda insatser i filmbranschen.

Roliga fakta

Efter så många år olika Oscarsgalor finns det även en del roliga historier och anekdoter att berätta om evenemanget. Exempelvis kanske du inte visste att Walt Disney är den person som vunnit föest Oscars genom tiderna – 25 stycken statyetter samlade han på sig innan sin död.

Galan år 20000 blev en riktig skandal eftersom någon stal de 50 statyetterna några dagar innan de skulle delas ut och panik bröt ut. Men till slut hittade en helt vanlig person stayetterna i en soptunna, lämnade in dem och fick en hittelön och biljetter till själva galan – vilken historia!

Kan jag köpa en biljett till Oscarsgalan?

Det går tyvärr inte att köpa en biljett till galan, det är endast inbjudna gäster som gäller.

Var finns de bästa oddsen för Oscarsgalan?

De bästa oddsen för Oscarsgalan hittar du på en svensk spelsajt som innehar svensk spellicens.

När äger Oscarsgalan 2020 rum och var?

Den 9:e februari i Los Angeles på Dolby Theathre.

Går det att streama Oscarsgalan?

Det går både att streama galan och se den live via vissa TV-kanaler.