ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Bettingtips Tennis

Tennis är efter fotboll och ishockey den mest populära sporten i Sverige. Genom åren har Sverige haft mängder av stjärnor som spelat tennis exempelvis Björn Borg, Mats Wilander och Jonas Björkman. Idag är det svenska tennisundret inte vad det en gång varit men det är fortfarande väldigt populärt att titta på tennis. Många gillar också att betta,vadslå, på tennis eftersom det inte kan bli oavgjort och oddsen brukar också vara ganska höga. Det kan vara svårt att betta på tennis, om man som spelare inte har stenkoll, därför kan det vara bra att vända sig till en rekare för att ta del av tennis bettingtips. En rekare är en person som rekar (d.v.s analyserar och förbereder) ett spel och delar med sig av sina tankar och funderingar. Just tennis-rekare är ett speciellt släkte eftersom de inte är lika många som vid fotboll och ishockey, men däremot lika duktiga om inte bättre.

Tennis bettingtips

Våra rekare har stenkoll på tennis och vi har handplockat de bästa. Detta för att kunna ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas med din tennis-betting. På denna sida hittar du dagliga odds tips på tennis vilket underlättar din betting på tennis. Med sina analyser av olika tennismatcher kan du alltid vända dig hit för att få tennis bettingtips när de är som bäst. Eftersom tennis är en så pass populär sport att betta på, samtidigt som kunskapen kanske inte är densamma för dig som bettar på fotboll och ishockey, är speltips på tennis mer efterfrågat än mycket annat.

Våra rekare har inte bara koll på de största turneringarna utan också mindre matcher väck från rampljuset. Det är framförallt på dessa matcher som skrällarna finns att hitta eftersom spelbolagen inte har samma koll på de lägre nivåerna som exempelvis Grand Slam-turneringarna. På Betexpert.se är du garanterad hög kvalitet på tipsen då våra rekare utför alltid en grundlig research innan de delar med sig av sina speltips på tennis.

Varför läsa oddstips på tennis?

Du kanske inte riktigt har tid att sitta och lära dig allt om alla tennisspelare men samtidigt vill du ändå betta på tennis? I så fall är det givet att ta del av våra tennis bettingtips eftersom du då kan spela på sporten utan att du behöver ha stenkoll själv. För att du ska känna att våra rekar är pålitliga beskrivs reken och analysen noggrant av våra experter. Du kan följa hela händelseförloppet om hur rekarna tänkt och därefter själv ta ställning till om det är ett tips du vill följa eller om du inte tror att rekaren kommer ha rätt den här gången.

Genom noggrann statistik kan du följa rekarnas historik och se om deras spel brukar gå in eller inte. På så sätt får du en bättre överblick och kan följa de bästa rekarna som du känner för. Ha dock i åtanke att spel sker på egen risk och bara för att någon rekare är i bra form är det inte en garanti på att spelet kommer att gå in.

Marknader för betting på tennis?

Precis som i alla sporter finns det vissa marknader som är vanligare än andra. I tennis kan det inte bli oavgjort så därför finns det inga X d.v.s. inga oavgjorda resultat överhuvudtaget. Innan du tar del av en rek kan det vara bra att ha koll på vilka marknader som är vanligast när man bettar på tennis.

Fulltidsresultat

Att tippa en vinnare i tennis är det som är det vanligaste. Det innebär ett rakt spel genom en 1 eller 2. Är en spelare favorit är oddsen lägre medan underdogen har högre odds. Ditt bet läggs på den du tror kommer att vinna matchen.

Setspel

Att spela på resultat i enskilda set är också väldigt populärt. Det kan röra sig om hur många game en spelare tar i ett set eller något annat spännande som om ett set kommer att gå till tiebreak eller inte. Du kan också spela på hur många set en enskild spelare kommer att vinna under matchen. En rekare kan exempelvis tro på en jämn match och vill lägga att det blir 3–2 i set, eller om experten istället tror att det blir en överkörning kanske speltipset säger 3-0 eller 3-1 i set.

Handikapp

Handikapp-spel på tennis fungerar i princip som vilken annan sport som helst. Det finns väldigt många faktorer som är avgörande inför en tennismatch som exempelvis form på spelarna, underlag eller till och med vädret. Till exempel kallas Nadal för gruskungen men på gräs är han inte lika vass även om han självklart är mycket duktig. Därför är det inte bara att titta på rankingen på de olika spelarna utan det finns många parametrar som våra rekare tar hänsyn till innan de delar med sig av oddstips på tennis till dig som läsare.

Live betting på tennis

Självklart går det att betta live på tennis men det är svårare att ta emot speltips mitt under matchen. Därför rekommenderas endast live-betting på tennis om du har koll på sporten. Kanske att du börjar med pre game och speltips för att sedan när du lärt dig tennis betting bra, gå över eller komplettera med live-betting. Du märker själv vad du är bra på!

Vilka tennistävlingar är störst att betta på?

Utan tvekan är det Grand Slam som är de mest prestigefyllda turneringarna för deltagarna att vinna. Det är också oftast på dessa turneringar som de högsta oddsen finns eftersom spelbolagen automatisk höjer oddsen när det är stort intresse för att locka kunder. Våra rekare ger självklart odds tennistips på de fyra Grand Slam-turneringarna. Under ett år går det fyra Grand Slam-turneringar, dessa är:

Australian Open

Går av stapeln i Melbourne, Australien, varje år från mitten till slutet av januari, d.v.s. mitt under den australiensiska sommaren. I land downunder spelas turneringens matcher på så kallad ”hard-court”. 2019 vann Novak Djokovic turneringen på herrsidan medan japanskan Naomi Osaka kammade hem slutsegern på damsidan. Totalt är det fem olika titlar som det tävlas om: männens singel, damernas singel, män och damers dubbel samt mix dubbel.

Franska öppna

I slutet av maj till början på juni går franska öppna, en av de mest prestigefyllda turneringarna som finns i tennisvärlden. Värd för evenemanget är staden Paris där matcherna spelas på Stade Roland Garros. Denna turnering spelas på grus och är den enda av de fyra Grand Slam-turneringarna som spelas på just det underlaget. Gruskungen Rafael Nadal är den som vunnit turneringen flest gånger med hela 11 segrar, en ofattbar bedrift.

Wimbledon

Den mest anrika av de fyra Grand Slam-turneringarna är Wimbledon, världens äldsta tennisturnering. Wimbledon är den turnering som spelarna mest suktar efter att få vinna eftersom det ger mest prestige. Förutom prestige väntar också en vinst på ungefär 34,000,000 pund i prispotten. Roger Federer, av många ansedd som världens bästa tennisspelare genom tiderna, är den spelare som vunnit flest segrar i Wimledon med sina åtta vinster i turneringen. Svenska Björn Borg vann turneringen fem gånger i rad från 76–80 och är tillsammans med Federer den ende som lyckats med bedriften. Wimbledon spelas alltid på gräs.

US Open

När sommaren börjar ta slut och augusti närmar sig september riktas världens tennisblickar mot New York och USTA Billie Jean King National Tennis Center. Förutom att arenan har ett långt namn är det den turnering som avslutar Grand Slam-året. Tävlingen har gått sedan 1881 och spelas precis som Australian Open på Hard-court. I två veckor kan tennisfansen njuta av fantastisk underhållning i ”the city that never sleep”. Richard, Sears, Wiliam Larned och Bill Tilden är de som vunnit tävlingen flest gånger med sina sju titlar.