ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Oddsbonusar – Vi ger dig listan med högst betting bonusar 2021!

Betexpert.se recenserar och betygsätter oddsbonusar från över 60 spelbolag just nu, allt med detaljerade bonusvillkor och regler så att du som spelare ska få en så tydlig bild som möjligt om en oddsbonus. Det är bara att ta dig en titt på vår lista, välja ut en bonus som du tycker ser bra ut och passar dina behov. Om du sedan vill ha mer information om själva spelsajten eller bonusen, är det bara att klicka dig in på recensionen om det spelbolaget som intresserar dig och läsa våra utförliga texter. Var noga med att använda våra länkar som vi har här på betexpert.se för att få rätt bonus. På så sätt är du även garanterad att ta del av de exklusiva bonusarna som vi erbjuder.

Spelbolag med bäst oddsbonusar

Nedan listar vi de spelbolag med antingen högst bonusar eller bäst villkor för sina bonusar!

100% upp till 1500 SEK

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se | Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23.

100 SEK
  • Enormt utbud av odds
  • Snabba uttag
  • Enkel registering

Vad är en oddsbonus?

Det finns många varianter på en oddsbonus. Men den absolut vanligaste formen av en bettingbonus är en procentuell insättningsbonus, vilket vi kommer gå igenom nedan tillsammans med andra vanliga former av oddsbonusar som du kan stöta på. En oddsbonus kan vara väldigt fördelaktig att använda sig av när man precis hittat ett spelbolag som man ska registrera ett spelkonto hos. Hittar du en bra bettingbonus kan den ge dig en otrolig boost både i början av, och i mitten av din jakt på storvinsterna beroende på vilken bettingbonus du tar del av.

➤ Bästa betting bonusar för odds

En insättningsbonus är en bonus som du får efter att ha gjort en insättning på ett spelbolag. Extra pengar att spela för helt enkelt. Hur mycket du får varierar från spelbolag till spelbolag. Oftast är det baserat på en procentsats där du kan få allt från 25 % till så mycket som 500 %. Tre spelbolag vi kan rekommendera om du är ute efter en bra procentuell insättningsbonus är följande: Bethard, Betsson och LeoVegas. De erbjuder väldigt förmånliga insättningsbonusar!

Exempel på insättningsbonus

  • Du registrerar dig hos ett bolag som har en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor för alla nya medlemmar
  • Du väljer att sätta in 1000 kronor, vilket betyder att du får maximal bonus på 1000 kronor
  • Nu har du hela 2000 kronor att spela för
  • Omsättningskraven för bonusen är 5x och lägsta odds att omsätta bonusen till är 1,20
  • Detta betyder att du måste omsätta 1000 x 5 = 5000 kronor innan du kan begära uttag för bonusen

Detta var en insättningsbonus med ganska bra villkor, men tänk på att välkomstbonusarna kan variera ganska rejält gällande regler och villkor. Var därför alltid väldigt noggrann med att läsa igenom bonusvillkoren innan du tar del av en bonus.

Vi redogör alltid både omsättningskravet och bonussuman samt allt annat som kan vara viktigt för dig att veta!


➤ Riskfri bonus

Ett riskfritt spel innebär att du lägger ett spel på oftast en förutbestämd match utan någon risk att förlora på spelet. Erbjudandet går till så att spelbolaget ber dig att sätta in en förutbestämd summa pengar som insats för spelet. Om ditt bet inte går in får du tillbaka din insats, om du istället vinner på spelet går både vinsten och insatsen in på ditt spelkonto. Vissa spelbolag har sina regler och villkor omsättningskrav på vinsten.

Exempel på riskfri bonus

Du väljer att spela på ett riskfritt spel i matchen mellan Chelsea-Arsenal. För att kvalificera dig för erbjudandet måste du göra en insättning på 450 kr och spela på vinst för Chelsea eller Arsenal. Du spelar på att Chelsea vinner matchen till oddset 2.00 och ditt spel går in. Insatsen går tillbaka till ditt konto, men du måste omsätta vinsten för att plocka ut den. Omsättningskravet är 4×450=1800. Du måste lägga spel för totalt 1800 kr för att plocka ut vinsten.


➤ Boostade odds

Vissa bolag har också så kallade boostade odds, det är precis vad det låter som, ett förhöjt odds. Ofta erbjuds det till nya kunder men det kan även gälla för redan registrerade kunder. Det här sker i regel i samband med någon stormatch, exempelvis i Champions League, Premier League eller VM när bolagen vill passa på att marknadsföra sig.

Ett av de spelbolag som ofta erbjuder boostade odds är 888 sport!

Exempel på boostade odds

Ett visst spelbolag erbjuder boostade odds på matchen Barcelona-Real Madrid för alla nya medlemmar. Du får 10 gånger pengarna på att Real Madrid vinner matchen och 50 kronor räknas mot oddsboosten. Du kan alltså spela för mer än 50 kronor, men gör du det så räknas din resterande insats mot de ordinarie oddsen. Om du vinner så får du hela vinstsumman utan några omsättningskrav. Du får alltså behålla hela vinsten på 50 x 10 = 500 kronor.


➤ Insättningsfri oddsbonus

En insättningsfri oddsbonus är precis vad det låter som. – Du får en bonus helt utan att behöva göra någon egen insättning hos bookmakern. Detta är en ovanlig form av bettingbonus och brukar inte innefatta några större summor, vilket man kanske kan förstå. En insättningsfri bonus brukar ligga på mellan 50-100 kronor och den enda haken är att en vinst från denna brukar ha omsättningskrav på upp till 5x. Oftast handlar det om någon form av gratisspel.

Exempel på insättningsfri bonus

Du blir medlem på en sajt där du får en insättningsfri bonus i form av freebet värt 100 kronor. Du använder din oddsbonus till att lägga ett spel med odds 1.50. Du vinner på ditt spel och du får din vinst (50 kronor) direkt, men inte insatsen, då du måste omsätta den till fem gånger innan du kan begära uttag på den.

TIPS: Var alltid noga med att läsa igenom bonusvillkoren innan du tar del av en oddsbonus.


Vad är en bra oddsbonus?

Det beror på vad du är ute efter för oddsbonus. Det behöver inte nödvändigtvis handla om den högsta bonussumman, utan det finns en hel del andra faktorer som är värda att ha koll på. En bettingbonus kommer alltid med regler och villkor. Därför är det mycket viktigt att du är införstådd i dem.

En bra oddsbonus ska innefatta generösa omsättningskrav, ett bra riktmärke är mellan 0x till 6x.
Det är också viktigt att tänka på tidsramen, det vill säga hur länge du kan använda bonusen. Vissa bolag kräver att du måste omsätta en bettingbettbonus inom 30 dagar, eller till och med kortare tid. Den vanligaste giltighetstiden för att omsätta bonusar under svenska spelbolag är 60 dagar. Därför är det viktigt att kolla upp hur lång tid du har på dig att omsätta en oddsbonus innan du tar del av den.
En annan parameter som är värd att hålla koll på är vad kraven är på lägsta odds när du omsätter bonusen. Ett grundkrav du bör ha är att det inte går över 2.00. Oftast kan du omsätta bonusen genom att kombinera flera bet för att lättare komma upp i minimumoddset, men kolla alltid i regler och villkor om du endast kan använda dig av singelbet.

Vilken bettingbonus är bäst?

Tråkigt svar, men man kan faktiskt inte svara objektivt på vilken oddsbonus som är bäst. Ibland passar det bra med ett gratis bet, som vid vissa utvalda matcher. Detsamma gäller för boostade odds. Det gäller att gå till sig själv och vad man föredrar att spela på helt enkelt. Varje bonus har sina fördelar så det gäller att ta reda på vad man själv vill spela på och sedan anpassa bonus efter det.

Fördelen med en insättningsbonus är att du kan välja vad du vill spela på. Du är inte låst vid en specifik match på samma sätt som med exempelvis free bets eller boostade odds. Vilket kan vara skönt om du känner att du inte bara vill spela på en sport eller match. Givetvis går det bra att ta del av en insättningsbonus även om du exempelvis bara vill spela på fotboll också.

ComeOn en av marknadens absolut bästa oddsbonus – sätt in 100 kr och spela för 500 kr – läs mer om ComeOn bonus här.


Hur får man en bonus?

Varje bolag har sina egna regler, hur du aktiverar bonusen skiljer sig åt beroende på vilken oddsbonus det är och hos vilken bookmaker du tar emot bonusen. Först och främst måste du såklart registrera dig hos ett spelbolag. Finns det en spciell bonuskod för en bettingbonus måste du ange den. Vanligast är att de sedan kräver en insättning och att du får bonusen därefter.

Ibland har du dock tur och får en oddsbonus utan insättning, men då är vi där igen. – Omsättningskravet! Ingen sportsbook delar ut bonusar utan omsättningskrav, eller t.o.m insättningskrav. Du kan alltså få en bonus kostnadsfritt, men för att plocka ut vinsten måste du göra en insättning. Ett bra tips är att hålla dig uppdaterad på våra betting bonusar för att se om det dyker upp någon ny exklusiv oddsbonus. Det är bara att använda dig av våra länkar vi har här på sajten för att försäkra dig om att få en bra bettingbonus.

Du kan också läsa om betting bonusar här.

Oddsbonus i mobilen?

Kan man få en bettingbonus i mobilen? Ja, absolut. De allra flesta spelbolagen ger dig möjlighet att använda en bonus på alla plattformar, oavsett om du har en mobil, dator eller surfplatta. Det händer också att du får exklusiva bonusar som bara gäller för betting från mobil eller surfplatta. Att spela i mobilen är för övrigt väldigt smidigt, speciellt om du spelar live betting. Då kan du titta på matchen och lägga in ditt nästa spel i mobilen, betydligt enklare än att koppla upp datorn och spela.

Regler för insättning vid betting bonusar

Oddsbonus kan ge dig stora fördelar men det finns också några viktiga saker att komma ihåg och vi reder ut vilka du ska hålla reda på. Begrepp som omsättningskrav, lägsta odds, giltighetstid och bonuskod är några saker vi tar upp för att du ska få en klar bild och kunna göra smarta val.

Oddsbonusar kan ge dig fördelar om du använder dem rätt!

En bettingbonus finns för att du som spelare ska få en bra start och fungerar som ett konkurrensmedel mellan olika spelbolag. Använder du spelbolagens bonus korrekt kan det ge dig fördelar. Men det gäller att veta vilka omsättningskrav och lägsta odds som gäller när du utnyttjar bonusen. På marknaden konkurrerar många bolag och bonuserbjudanden är en stor del, bolagen konkurrerar om att ge dig den bästa bonusen mer eller mindre!

Omsättningskrav för oddsbonusar

Omsättningskrav för bonusar

Ett omsättningskrav finns oftast angivet för den bonus du accepterar på en bettingsida. Bookmakern ger dig en bra bonus men den är vanligtvis förknippad med ett omsättningskrav som brukar variera mellan 5-10 gånger på en oddsbonus. Ju lägre omsättningskrav desto bättre. Om du vinner ditt bet med din aktiverade oddsbonus kommer du att ha ett omsättningskrav att uppfylla innan du får ta ut riktiga pengar. Här kommer ett räkneexempel som visar hur det fungerar:

Om omsättningskravet var 5x och ditt bonusbelopp var 100 kr behöver du omsätta 100×5=500 kr innan du kan ta ut din vinst. 

Minimum odds på din oddsbonus

En av reglerna för din bettingbonus är i princip alltid lägsta odds du kan placera när du använder dig av bonusen. Om kravet på  lägsta odds till exempel är 1,80 så betyder det att du måste lägga ditt sports bet på en match som har ett odds på 1,80 eller högre. I vissa fall finns även kraven att det ska vara ett kombinationsbet, det vill säga att du måste kombinera två eller fler matcher i ditt bet.

Giltighetstid på aktiverad bettingbonus

Du behöver använda din aktiverade bonus inom en viss tid och standardreglerna brukar vara att den förfaller efter 60 dagar. På ditt spelkonto kommer bonusen alltså ligga aktiverad under 60 dagar men beroende på vilken betting sajt du spelar på kan reglerna vara annorlunda. Läs alltid igenom bonusvillkoren för att se vilken giltighetstid som gäller för just det erbjudande du tänker använda. – Du behöver omsätta din bonus under denna tid utifall att den hade ett omsättningskrav!

Bonuskod på oddsbonus

Med vissa oddsbonusar behöver du ange en bonuskod för att aktivera bonusen. Denna kod står tillsammans med bonuserbjudandet. När du aktiverar bonusen hos spelbolaget behöver du ange koden när du accepterar bonusen annars blir inte bonusen godkänd och du går miste om den. Håll ögonen öppna. – Vi kommer alltid informera dig om det finns en kod som du behöver använda för att aktivera din bonus!


Bästa bonusoddsen? – Så här bedömer vi!

Det är inte bara själva bonusbeloppet som är det viktiga, för det kan mycket väl vara så att en bettingbonus upp till 500 kr är bättre än en upp till 1000 kr. När vi bedömer bonusar går vi ner på molekylnivå. Vi tittar på allt: Omsättningskravet, bonusbeloppet, vad man kan använda bonusen på, hur länge den kan användas, vilka insättningsmetoder som är accepterade och så mycket mer som är relevant för en bettingbonus.

Tar du exempelvis en bonus på upp till 500 kr och jämför den med en bonus upp till 1000 kr, så är det klart att den senare ser mer attraktiv ut. Tittar man då närmre på villkoren som medföljer så kanske det står att bonusen på 500 kr kommer med omsättningskrav på bara 3x till minsta odds på 1.50, medans bonusen på 1000 kr kommer med omsättningskravet 10x till minsta odds på 2.00. Då står det ganska klart att bonusen på 500 kr är bättre.


Hur vi bedömer spelbolagen

Återigen är det helhetsbedömningen vi lägger störst vikt vid. Vi försöker få med så mycket som möjligt om respektive bolag för att ge dig som läsare en så rättvis bedömning som möjligt. Det inbegriper såväl fördelar som nackdelar. Vi täcker in allt från sidans användarvänlighet, odds, säkerhet, spelutbud (både live- och pre-game), insättningsmetoder, utbetalningsprocess till hur och om den fungerar med mobilen. Allt för att du som spelare ska få en så bra och bred bild som möjligt av ett spelbolag innan du ska välja ut ett att spela hos. Kunskap är makt och det kan verkligen appliceras i detta fallet.

Våra dagliga oddstips och prognoser