Bettingtips med högsta odds Idol 2019

Det finns många underhållningsprogram där ute som är kända för att vara storfavoriter bland tittarna i Sverige, såsom Melodifestivalen, Let´s Dance och Talang. Men det finns ett koncept som vi svenskar älskar att prata om vid fikabordet på jobbet och som har varit med och tagit fram flera av Sveriges bästa och mest framgångsrika artister  – vi talar självklart om Idol!

I den här artikeln kommer vi att gå igenom vilka deltagare som är favoriter i år och hur oddsen ser ut, samt vem vi tror kommer stå som vinnare i slutändan. Årets upplaga av programmet har lyckats ta fram ett gäng förväntansfulla och talangfulla ungdomar som just nu varje fredagskväll under hösten 2019 tävlar om den prestigefulla segern och ett skivkontrakt.

Läs vidare för att lära dig mer om programmet, årets favoriter och hur du kan tänka när det kommer till att lägga ett odds på vinnaren av Idol 2019!

Bästa spelbolag för odds på Idol

Nedan listar vi de spelbolag som vi rekommenderar vid placering av odds på Idol. De vanligaste oddsen att lägga på Idol är: Odds på vinnare av Idol, vinnare av deltävling X samt vem som åker ut ur deltävling X.

Spelbolag
Bonus
Betyg
Överblick
Gå till
Hämta upp till 1000 spelkrediter Recension ››
 • Svenska folkets oddsfavorit
 • enormt utbud av spelkategorier
 • gratis livestreaming till dina matcher
 • Live-chatt öppen 24/7

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Svenska spelare +18

100 % upp till 1000 kr Recension ››
 • 100 % upp till 1000 kr
 • Omsätts 8 gånger
 • Minsta odds 1.50

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

100% upp till 1000 kr Recension ››
 • 100% upp till 1000 kr
 • Omsättningskrav x8
 • Minsta odds 1.80

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Hur placerar man sitt Idol odds?

 1. Bli medlem hos Nordicbet här.
 2. Gör din första insättning.
 3. Klicka på Odds, scrolla ner till Musik och klicka, klicka sedan på Sverige och därefter Idol.
 4. Välj vilken deltagare du vill spela på. Vi delar med oss av vem vi placerar vårt spel på nedan.
 5. Heja fram din kandidat på fredag!

Idol 2019

Efter några rafflande kvalveckor och direkt sända kvalfinaler hade juryn och de svenska tittarna valt ut 12 stycken nervösa och taggade deltagare som skulle komma att få tävla i de spännande direktsända fredagsfinalerna under höstan 2019. Där sätts allt på spel för de stackars nyblivna artisterna som måste ge allt dem har för att nå igenom TV-rutan och ut till det svenska folkets hjärtan för att hålla sig kvar i tävligen.

De deltagare som finns med bland oddsen hos Bet365 just nu är en blandning av killar och tjejer från hela landet – från Luleå till Örebro, Stockholm och Göteborg.

Idolfinal fredag 15/11

Nu är det dags igen för veckans fredagsfinal hos ett av Sveriges största underhållningsporgram – Idol! Förra fredagen bjöd faktiskt alla idolerna på spektakulära framträdanden , men de var inte själva utan fick sällskap av några av Sveriges största artister vilka de framförde duetter med.

Gottfrid och Freddie rev av hela huset med sina duetter med Carola respektive Eric Gadd och juryn gav stående ovationer flera gånger under kvällen. Tusse imponerade med sitt känslosamma och proffisga framträdande med Molly Sandén och hennes hit Utan dig.

Men tyvärr var det Kim Lilja som fick lämna tävlingen till slut då hans duett med Maja från The Sounds inte riktigt räckte hela vägen för att hålla sig kvar. Hur kommer det att gå i veckans final? Vi tror att vi kan svara på den frågan, läs vidare!

Veckans tema i Idol 2019

Den här fredagen kommer Idol att börja sändas en timme tidigare än vanligt, alltså klockan 19:00 istället för 20:00. Detta beror på att Sverige spelar EM-kvalmatch mot Rumänien. TV4 tog detta tillfälle i akt och lät de svenska dam- och herrlandslagen välja idolernas låtar denna kväll, och vi måste säga att de verkligen gjort många bra val som bäddar för en rafflande kväll!

Tusse Chiza 
Higher Love” – Steve Winwood 

Gottfrid Krantz 
I’m In The Band” – The Hellacopters 

Freddie Liljegren 
Always Remember Us This Way” – Lady Gaga

Astrid Risberg 
About You Now” – Sugababes

Dao Di Ponziano
One and Only” – Adele

Vår analys av veckans Idol

Den av idolerna som vi känner inte riktigt visat framfötterna när det gäller att ställa till med en show är Dao Ponziano. Det råder ingen tvekan om att hon har en enormt mäktig röst som kan klara av det mesta, men det händer tyvärr inte så mycket på scenen när det är hennes tur att skina, och vi tror att det tyvärr kan bli hennes fall.

Astrid är redan favorit och Tusse, Freddie och Gottfrid är också mycket starka kort och publikfavoriter. Om inte Dao steppar upp nivån på fredag är risken stor att hon åker ut.

Odds på Idolvinnare år 2019

Nedan kan ni läsa om de olika deltagarna Idol 2019 har med sig denna säsong. Vi uppdaterar regelbundet Idol oddsen här. Har du någon Idol favorit för detta år?

Astrid Risberg: Odds 3.50

Astrid Risberg Idol
Astrid Risberg Idol

Atsrid Risberg är en härlig 20årig rock- och soulböna från Örebro som verkligen har visat var skåpet ska stå med olika typer av tolkningar på riktiga klassiker. Hon regerade verkligen när hon sjöng I Hate Myselfe for Loving You av Joan Jett, i en sexig och snygg version av låten som föll både publiken och juryn i smaken. Ett annat uppskattat nummer av Astrid var när hon under en annan fredagsfinal sjöng Release Me av Oh Laura och gav alla tittare både i studion och hemma gåshud över hela kroppen.

Gottfrid Krantz: Odds 6.00

Gottfrid Krantz Idol
Gottfrid Krantz Idol

Gottfrid Krantz 24 år från Härnösand är ett riktigt energiknippe med en blond kalufs som älskar Rocka Billy musik och den typen av genre med inspiration från 50-talet. Publiken älskar honom och juryn älskar honom också men är tveksamma till konceptet och om det kommer att fungera för Idol. Men enligt Anders Bagge kommer Gottfrid att fylla folkparkerna runt om i landet under minst 25 år framåt – vilket är ett gott betyg tycker Gottfrid.

Under fredagsfinalerna har han bjudit på ett fartfyllt uppträdande varje kväll och det är inte ofta man blir besviken. Han är ingen mästersångare men håller absolut tonen – men det som gör att man älskar Gottfrid är hans energi och förmåga att ställa till med en riktig show!

Freddie Lijegren: Odds 10.00

Freddie Liljegren Idol
Freddie Liljegren Idol

Näste man på listan är Freddie Liljegren – en 26 årig budförare från Örebro med drömmar om en rockkarriär. Han charmade juryn under kvalet med sin tolkning av Stevie Wonders hit Isn´t She Lovley där han också spelade gitarr så att fingrarna blödde – ja nästan iallafall. Med gitarren känner han sig som mest hemma!

I fredagsfinalerna har han också både fått ris och ros av juryn när han dragit av gamla dängor som Up Town Funk, Hurtful, och nu senast Superstition av Stevie Wonder där Freddie tog Anders Bagge med storm med sitt nummer och kanske främst sitt gitarrspelande.

Sammanställning av odds och vinstchans för årets idoldeltagare

DeltagareOddsVinstchans
Astrid Risberg1.8028%
Gottfrid Krantz2.7016%
Freddie Liljegren6.0010%

Vem vinner Idol?

Christoffer Hamberg toppar oddslistan och är den artist i tävlingen som flest personer tror kommer vinna Idol 2019. Vi är benägna att hålla med eftersom han kan få till ett väldigt genuint uttryck när han väl träffar rätt. Dock tycker vi att Christoffer gjorde ett bättre kval än vad han just nu presterar i fredagsfinalerna – kanske den stora scenen inte passar Christoffers uttryck riktigt? Kommer han att palla trycket ju närmre finalen kryper på?

Gottfrid Krantz är en kille som många också tror på, men frågan är om hans genre kan ta sig hela vägen till final. Det kan bli knepigt när idolerna ställs inför svåra utmaningar när juryn vill pressa dem lite. Men ett som är säkert är att Gottfrid sprider en glädje omkring sig som tränger igenom TV-rutan 100 gånger om och det kan göra honom till en vinnare! Vi tror också att Astrid Risberg har en stor chans att kamma hem segern om hon steppar upp en nivå och verkligen visar prov på vad hon kan göra med sin häftiga röst.

Idols historia

Idol är ett underhållningsprogram på TV som går ut på att försöka hitta personer som kan bli framgångsrika artister. Idén kommer ursprungligen från England och skaparen Simon Fuller där programmet hade premiär 2001, men år 2004 hittade konceptet till lilla Sverige och TV4 och skulle komma att bli en succé bland det svenska folket och ett av TV4:s främsta flaggskepp.

Redan den första säsongen satte sina spår bland TV-tittarna då en helt vanlig kille från Vännäs gick och tog hem segern – Daniel Lindström. Men det namn som skulle komma att bli ihågkommet av flest svenskar från den första säsongen är ingen mindre än Darin Zanyar som charmade hela svenska folket med sin silkeslena stämma och charmiga vibrato, och som än idag släpper ny musik då och då till skillnad mot Daniel som försvann från rampljuset ganska kort efter segern.

Förbannelsen över vinnaren

Idol har en slags förbannelse över sig som har gjort att det ofta är tvåan eller andra deltagare i tävlingen som får mest uppmärksamhet och som går längst i musikbranschen efter att programmet är avslutat. Detta skulle kunna ha att göra med att det är en viss målgrupp som verkligen tittar på programmet och som också  röstar – vilket troligen är mest barn och ungdomar.

Detta leder till att en viss typ av artist vinner tävlingen men att tvåan sedan kan bli lite av en underdog som inte har samma press eller mediebevakning på sig att prestera och leverera även efter tävlingens slut.  Vinnaren måste också anpassa sig efter det skivkontrakt som ingår i vinsten vilket kan innebär att tyglarna inte är lika fria som man kanske hade önskat som artist. Men varje säsong är annorlunda och det ska bli spännande att se vilka två artister som står i finalen i Globen den 6 december.

Andra kända Idol-deltagare

Andra kända svenska artister som har fått sin start genom Idol men som inte vunnit programmet är till exempel Danny Saucedo, Måns Selmerlöw, Tove Styrke, Robin Bengtsson, Loreen och många fler. Många av dessa har även varit med i Melodifestivalen varav två av dem – Loreen och Måns Selmerlöw – till och med har vunnit hela Eurovision Song Contest var sin gång! Både Måns och Loreen åkte dock ut relativt tidigt i programmet men fick alltså sin revansch senare i karriären.   

Tidigare Idol-vinnare

Hittills har Idol haft 14 säsonger av programmet och det betyder 14 vinnare. De som är mest kända bland vinnarna är Lisa Ajax (2014), Agnes Karlsson (2005), Kevin Walker (2013), Marie Picasso (2007) och Chris Kläfford (2017). Agnes Karlsson är numera etablerad artist låtskrivare som dock hållit en lägre profil de senaste åren. Marie Picasso är den före detta Big Brother deltagaren som alltid älskat att sjunga och som till slut kammade hem hela Idol-segern trots fördomar om att en realitystjärna kanske inte ska medverka i tävlingen.

Vanliga frågor kring Idol

Vem vinner Idol 2019?

Den person vi tror kommer vinna idol 2019 är Christoffer Hamberg till oddset 2.20.

Var kan man placera ett odds på Idol?

Odds & betting på Idol är numera en oddsmarknad som är enkel och rolig att spela på. Vi brukar placera våra odds på idol hos Bet365!

När & visas Idol på TV?

Idol kan man se klockan 20.00, varje(medan tävlingen pågår) fredag på TV4.

När & var är Idol-finalen?

Idolfinalen går av stapeln den sjätte december (6/12) och hålls i Globen

Vad får vinnaren av Idol?

Vinnaren av Idol får ett skivkontrakt & en resa till Kalifornien där man får hjälp av världskända producenter med att producera sin skiva.

Vad kostar biljetter till veckofinalerna i Idol?

En biljett till en deltävling i Idol kostar 245 kr.

Vad kostar en biljett till finalen av Idol?

En biljett till finalen av Idol kostar mellan 200 och 900 kr beroende på var man vill stå/sitta.

Vad är åldersgränsen för att gå på Idol?

Åldersgränsen för att gå och titta på Idol live är 13 år, detta gäller även i målsmans sällskap.