ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Bettingtips Eurovision Song Contest 2019

Tel Aviv står värd för Eurovision 2019 som arrangeras för 64:e gången i historien efter att ‘Netta’ vunnit en överlägsen seger för sitt Israel förra året i Lissabon. Precis som vanligt numera är det tre steg av Eurovision; två semifinaler som avgörs tisdag och torsdag den 14:e och 16:e maj följt av den stora finalen den 18:e maj på Expo Tel Aviv (International Convention Center). Holland som är stora favoriter följt av Ryssland men såväl LeoVegas som Unibet håller Sverige som tredje favorit medan Bet365 tror Sverige blir femma.

Vi representeras av John Lundvik som med ”Too late for love” ska försöka ta hem förstaplatsen och enligt oddsen (8,00 hos Unibet) finns chansen, även om 36-åringen inte är deltagaren med lägst odds på slutseger.

Sverige har inte vunnit sedan Måns Zelmerlöws blivit hjälte på mer än ett sätt med låten ”Heroes” 2015 men att John Lundvik ska kunna ta Eurovision till Sverige 2020 är inte givet enligt spelbolagen.

Först och främst måste den svenska vinnaren av Melodifestivalen 2019 ta sig förbi semifinalen men oddsen 1,02 hos LeoVegas pekar på att Sverige når final borde innebära att det är klart. Hos samma spelbolag har Sverige 1,08 i odds på att nå topp 10, 1,45 för en topp 3-placering och 8,00 för att vinna hela tävlingen.


Speltips Eurovision Song Contest 2019

Oddsen uppdateras varje vecka.

Vissa spelbolag erbjuder också spel ”Head to head” där du kan betta två länder mot varandra. Det är roliga och omtyckta marknader i tävlingen!


Svenska vinnare och medaljer genom tiderna

Sverige har vunnit Eurovision sex gånger. Det gör att vi är det land med näst flest segrar i tävlingens historia. Bara Irland har fler med sju stycken förstaplatser. Storbritannien har flest topp 3-Eurovision Vinnareplaceringar med fem vinster, 15 silver och tre brons, men då det precis som i OS är segrar som räknas först är landet ”bara” på en tredje plats efter Irland och Sverige.

Utöver de sex vinsterna har Sverige kommit tvåa en gång och trea hela sex gånger. Vi har alltså en fin tradition i tävlingen och är förmodligen det landet som också tar tävlingen mest seriöst. Inget annat land har i alla fall sex olika tävlingar med omröstningar för att utse en vinnare.

10-talet är redan det mest framgångsrika svenska årtiondet i tävlingens historia med två segrar, två brons och idel topp-placeringar. Det blev dock ingen drömstart när Anna Berg

endahl år 2010 inte ens lyckades kvalificera sig till finalen men därefter nådde Eric Saade tredjeplats följt av Loreens övertygande seger i Baku.

Totalt under 10-talet har Sverige bara missat topp 10 två gånger och även om de tre senaste åren inte har inneburit medalj har vi två femteplatser och Benjamin Ingrossos sjunde plats senast att visa upp. Enligt oddsen ska John Lundvik kunna ta tillbaka Sverige till topp 5 och eventuell medalj den sista tävlingen detta årtionde.


Vilka svenska bidrag har vunnit Eurovision Song Contest?

Abba – ”Waterloo” – 1974

Herreys – ”Diggiloo diggiley” – 1984

Carola – ”Fångad av en stormvind” – 1991

Charlotte Nilsson (nu Perelli) – ”Take Me to Your Heaven” – 1999

Loreen – ”Euphoria” – 2012

Måns Zelmerlöw – ”Heroes” – 2015

Andraplaceringar i Eurovision Song Contest:

Lill Lindfors & Svante Thuresson – ”Nygammal vals” – 1966

Tredjeplaceringar i Eurovision Song Contest:

Carola – ”Främling” – 1983

Kikki Danielsson – ”Bra Vibrationer” – 1985

Jan Johansen – ”Se på Mig” – 1995

One More Time – ”Den Vilda” – 1996

Eric Saade – ”Popular” – 2011

Sanna Nielsen – ”Undo” – 2014


Oddsanalys Eurovision 2019 – Vem vinner Eurovision Song Contest?  Vilka hamnar i topp tre?

Det är balladerna som enligt spelbolagen är de största favoriterna att vinna årets upplaga av tävlingen. Holland har ganska tydligt lägst odds och Duncan Laurence har en stark låt i ”Arcade”. Ballader har vunnit vid flertalet tillfällen men kriterierna för den typen av låt är att det måste vara något extraordinärt för att vinna tävlingen. Det har funnits betydligt starkare ballader som vunnit än ”Arcade” och frågan är om årets favorit verkligen håller nivån för att gå hem som favorit hos majoriteten av länderna i Europa.

Främsta konkurrenten Ryssland har också en stark ballad och frågan är om inte bidraget nästan är starkare än holländarnas. Hursomhelst ska det inte underskattas att Eurovision ibland blir politiskt vilket kan tala emot Ryssland som kanske inte är det mest omtyckta landet av alla bidrag. Jättenationen har bara vunnit tävlingen en gång men har sju medaljer i Eurovision totalt.

Istället tror vi det kan bli en duell mellan Italien och Schweiz om slutsegern. Mahmood som representerar Italien har en skön låt i ”Saldo”. Det är lite mer håll igång jämfört med balladerna vilket brukar vara ett segerrecept majoriteten av åren i Eurovision. Hans röst, charm och look minskar inte chansen att vinna. Att spela honom som segrare går att göra hos Bet365 till 7,50.

Det Schweiziska bidraget ”She Got Me” blir också att se upp med då låten är som klippt och skuren för tävlingen. Det hade inte varit otänkbart att se Måns Zelmerlöw framföra ”She Got Me” som har alla parametrar som behövs för att bli riktigt farlig och till och med slåss om slutsegern. Att Schweiz når topp 3 till 2,25 är bra odds hos LeoVegas.


Vem blir bäst i Norden?

Sveriges John Lundvik har ett farligt kort i ”Too Late For Love” och att ha femte lägsta oddset hos Bet365 visar att kan bli höga placeringar för den Londonfödde svensken. Unibets och andra spelbolags odds är till och med lägre än så då den nämnda och flertalet andra håller honom som tredje favorit till slutsegern.

Att Sverige blir högst placerade land i Norden finns att spela till hos Unibet till oddset 1,40.

Det är framförallt Island som Sverige gör upp med om att bli bästa land i Norden. BDSM-bandet Hatra deltagande har redan debatterats flitigt inför tävlingen och ett tag såg det ut att bandet eventuellt inte skulle kunna delta i Israel. Nu kommer de att åka till Tel Aviv och få en hel del politiska röster. Det kommer inte räcka till slutsegern i varken Norden eller hela tävlingen men en topp 10-placering borde räcka med råge. 1,50 finns det spelet till hos Unibet.

Vilka har störst chans att vinna Eurovision Song Contest?

Oddsen är hämtade från Bet365, 16/4-19 och uppdateras veckovis.

Holland – 2,50 – Vinstchans 40%Eurovision prispall

Det kan bli orange glädje i Israel då Hollands bidrag är relativt klar favorit att vinna hela tävlingen. Duncan Laurence låt ”Arcade” är en ballad som kommer att gå hem hos tv-tittarna och det finns en anledning till favoritskapet. Lyckas Laurence charma sig till Nederländernas femte seger i Eurovision tar sig Holland upp på delad tredjeplats med Storbritannien, Frankrike och Luxemburg.

Ryssland – 6,50 – Vinstchans 15%

Rysslands bidrag 2019 är också en ballad. ”Scream” är en stark och kraftfull låt med en refräng. Låten framförs av artisten, skådespelaren och dansaren Sergej Lazarev. 36-åringen har en bra låt men låten är lite förutsägbar men var det som gick hem i rysk tv. Lazarev deltog i tävlingen 2016 och nådde medalj genom en tredje plats.

Italien – 7,50 – Vinstchans 13%

”Soldi” är det italienska bidraget som framförs av Mahmood. 26-åringen har en mamma från Italien och Pappa från Egypten. Artisten vann Sanremo Music Festival 2019 och representerar Italien i årets tävling med bidragit ”Saldo”. Låten är lite mer fartfylld än de två ovanstående bidragen och har en skön uppbyggnad. Mahmood har ett utseende och ett bidrag som gör att Italien blir farliga om slutsegern.

Schweiz – 9,00 – Vinstchans 11%

Luca Hänni sjunger ”She Got Me” – ett bidrag med en skön vibe. Låtens refräng är catchy och lätt att dansa till och blir livsfarlig i årets upplaga. Självklart finns den klassiska tonartshöjningen på plats och ”She Got Me” kommer att sjungas på nattklubbar sommaren 2019. Frågan är om den är tillräckligt stark för att vinna?

Sverige – 9,00 – Vinstchans 11%

John Lundvik är Sveriges hopp i Israel och har ett starkt bidrag. ”Too Late For Love” känns starkare än de flesta bidragen med några få undantag. John kommer att nå en hög placering men frågan är om det räcker så långt som till vinst. Oddsen talar inte för det men att det blir topp 5 känns högst troligt.

Island – 17,00 – Vinstchans 5,8%

Den isländska melodifestivalen ”Söngvakeppnin” skickar ett minst sagt kontroversiellt bidrag till Israel. När den inhemska tävlingen var avgjord stod det klart att Hatari – ett politiskt punk och BDSM-band – representerar tävlingen med låten ”Hatrið Mun Sigra” som betyder ”Hatet ska segra”. Kontroversiellt är bra i Eurovision-sammanhang och kan leda till en hel del röster för Hatra.

Cypern – 19,00 – Vinstchans 5,2%

Att det är manliga bidrag som är favoriter till slutsegern ska Cyperns Tamta försöka stoppa med sin poplåt ”Replay”. Bidraget har fart och sätter sig snabbt på näthinnan. Inför Eurovision har Tamta laddat upp och repat i Sverige med ett helsvenskt team av coacher och experter i Stockholm. Det är också svenskar som skrivit låten ”Replay” i form av Alexander ”Alex P” Papaconstantinou, Viktor Svensson, Albin Nedler, Kristoffer Engmark och Geraldo Sandell.

Malta – 21,00 – Vinstchans 4,7%

Lilla Malta har aldrig vunnit Eurovision men är det landet av icke-vinnarna som har lyckats bäst historiskt med två silver och två brons. 2019 finns möjligheten till medalj även om oddsen 21,00 på seger naturligtvis innebär att det finns mer givna favoriter. Bidraget Chameleon framförts av talangfulla Michela som vann Maltesiska X Factor 2019. 18-åringen vars fullständiga namn är Michela Pace har gjort raketkarriär lokalt och är en intressant deltagare.

Grekland – 23,00 – Vinstchans 4,3%

Den grekisk-kanadensiska sångerskan Katerine Duska framför låten ”Better Love” – en ballad som funkar. Bidraget är dock inte det starkaste i just den kategorin vilket talar emot Grekland. Grekerna är det 21:e mest framgångsrika landet i Eurovisions historia med en seger och tre tredjeplatser. Katerine Duska kliver upp på scenen 15 år efter att Helena Paparizou kammade hem landets enda vinst med hitlåten ”My Number One” 2004.

Norge – 41,00 – Vinstchans 2,4%

Lillebror Norge skickar KEiino – bandet bestående av den samiska låtskrivaren, rapparen och jojkaren Fred Buljo som bildar trio med sångarna Alexandra Rotan och Tom Hugo. Gruppen bildades inför Grand Prix 2018 (Norges Melodifestival) och redan andra året de deltog vann de alltså tävlingen och får representera sitt hemland. Låten innehåller väldigt mycket jojk av Fred Buljo och lär inte nå den absoluta toppen även om det är ett bidrag som sticker ut och är lätt att tycka om. Når Norge topp 10 ska de vara nöjda.