Bettingtips Champions League – Världens Bästa Klubblagsturnering

Champions League är en turnering för europeiska fotbollsklubbar som spelas varje år. Turneringen samlar de bästa lagen från Europas alla ligor, först via kvalomgångar som följs upp av gruppspel innan utslagsrundorna börjar under våren. Denna artikel bjuder in dig som läsare till en heltäckande genomgång kring vad du kan förvänta dig av årets upplaga av turneringen. Vi kikar på potentiella vinnare, letar efter sköna bettingtips och rotar fram de bästa oddsen. Men hur kul är det att vara rotlös? För att undvika känslan tar vi först en liten titt på turneringens historia, så att du känner att du är med från början. Läs vidare för att inte gå miste om grym information kring vårens häftigaste bataljer i Champions League – Världens Bästa Klubblagsturnering!

Bäst spelbolag för Champions League

Spelbolagen nedan har alla grymma odds på just Champions League – Glöm inte att kika på deras bonusar innan du registrerar dig!

Långtidsspel

Att kika på idrott i allmänhet, fotboll i synnerhet, är en härlig underhållningsform. Men många tycker att det adderar lite extra spänning att ha ett spel på utfallet. Att spela på ett utfall i en given match är så klart ett sätt att uppnå det spänningsmomentet. Men, genom att spela ett långtidsspel kan du med bara ett spel ge dig själv en kupong att jobba in genom resterande delen av turneringen. Men, vart hittar du de bästa oddsen rörande vinnare av Champions League? Eller varför låsa dig till vinnande lag? Det finns andra roliga marknader, exempelvis turneringens bästa målskytt. Låt oss kika närmare på de alternativ som finns.

Nuvarande Oddsfavorit

De svenska spelbolagens odds ger ofta bra indikationer på utfallet i ett sportevent. Men att spela innebär att du satsar pengar, pengar du kan förlora, så du vill ha bästa möjliga utbetalning på ditt bet. Därför är det viktigt att jämföra spelbolag innan du lägger ett spel.

I skrivande stund erbjuder nästan samtliga spelbolag med spellicens i Sverige sina kunder möjlighet att spela på vinnaren av Champions League. Spelmarknaden verkar enig i sin övertygelse att Manchester City bör hållas som favorit och erbjuder odds mellan 5.00 och 5.50 på utfallet. De två mest troliga utmanarna är Katalanerna, FC Barcelona samt uppstickaren från Frankrike, Paris SG. Priset varierar från låga 5.5 på Barcelona upp till 6.5 som vinnare hos några spelbolag. För PSG ligger oddsen mellan 7.00 och 8.5. Tabellen nedan visar en snabb jämförelse mellan några av spelbolagen och de odds de erbjuder på diverse utfall.

SpelbolagManchester CityBarcelonaPSG
Bet3655.06.58.00
Unibet5.256.08.5
Williamhill4.56.08.5

Som tabellen utvisar så erbjuder Bet365 bäst odds för utstickaren Barcelona, men har lägre pris än Unibet för Manchester City, favoriten att ta hem turneringen. Unibet erbjuder högst odds av alla jämförbara spelbolag på City att vinna samtidigt som de dessutom har ett attraktivt erbjudande för outsidern Paris SG.

Att veta vilket spelbolag som har högst odds i allmänhet är svårt. Men en bra tumregel är att leta efter det bästa spelbolaget med hjälp av diverse odds-jämförelsetjänster som finns online.

Skyttekung

Utöver att vinna turneringen så är det givetvis mycket prestige för enskilda spelare att vinna skytteligan i Champions League & Europa League. Marknaden är dock fast övertygad om att Lewandowski kommer att plocka hem denna hedersamma utmärkelse, något som inte förvånar med tanke på hans tuffa framfart hittills. Det högsta oddset på marknaden i skrivande stund kommer återigen från Unibet, de erbjuder 1.12 på Bayern Münchens guldkalv som vinnare av Champions Leagues skytteliga. Något som är värt att ha i åtanke om du vill hitta ett alternativt spel är om du tror Bayern kommer att gå långt i turneringen? Kanske finns det andra spelare som kan göra fler mål om Bayern München åker ut redan i nästa runda? De ställs trots allt mot tufft motstånd i form av Chelsea FC. I skrivande stund betalar Chelsea att gå vidare lite drygt 3.75 gånger pengarna.

Andra Marknader

De två marknaderna som vi berört ovan är de som är vanligast förekommande när det rör sig om långtidsspel. Men Champions League är en så stor turnering att andra spelmarknader erbjuds via oddsbolagen. En sådan marknad som kan vara rolig att leta efter spel på är, ”Vinnande nationalitet”.

Denna marknad kan vara ett bra alternativ för dig som vill vara lite mer försiktig. Den ger fler möjliga vinnare och således lägre risk, men också lägre odds. Vi har redan konstaterat att marknaden håller Manchester City som favorit till att vinna turneringen. Men utöver dem återfinns ytterligare 3 engelska lag i slutspelet. Dessa är Chelsea, Tottenham samt de regerande mästarna, Liverpool FC. Att något av dessa fyra lag vinner turneringen kan vara ett bra alternativ till att enbart spela på ett av dem. Att ett engelskt lag vinner betalar 2.1 hos Unibet i skrivande stund, 2.00 hos Bet365.

Även Spanien har fyra lag kvar i turneringen, det är de två stora lagen från Madrid, Barcelona likt vi nämnt tidigare och Valencia. Det må vara aningen osannolikt att Valencia vinner efter att ha gått vidare från en tuff grupp, men de tre andra lagen från Spanien har absolut kapacitet att genomföra bedriften. Marknaden är enig i sin prissättning och de flesta spelbolagen betalar 4.00.

Eftersom både Liverpool och Manchester City ser riktigt starka ut i år, och Liverpool i princip redan säkrat ligatiteln, måste utfallet ”England” som vinnande nation till jämna pengar anses vara ett bra spel. Framför allt när man lägger till osäkerheten i Real Madrid och stöket med ny tränare i Barcelona.

Betting Fakta

Eftersom nyckeln till framgång inom betting är kunskap om likväl sporten som inom statistik följer här tre snabba, roliga, siffror. Förhoppningsvis kan du använda dessa som en grundsten i din analys för framtida spel inom turneringen.

  • Robert Lewandowski har gjort flest mål i årets upplaga
  • Totalt har det gjorts 308 mål på de 96 matcherna som spelats
  • I genomsnitt görs 3.21 mål per match

Champions Leagues Historia

Initialt var Champions League en turnering som spelades mellan de olika regerande mästarna i de europeiska fotbollsligorna. Den första upplagan av turneringen, i dess ursprungliga form, spelades år 1955. Det skulle dock dröja fram till säsongen 1992–93 tills turneringen döptes om till Champions League och stöptes om till sin nuvarande form. Visserligen ter sig små förändringar mellan säsongerna, men i stora drag kan den nuvarande upplagan sägas vara den samma som den världen skådade 1992/93.

Den första Champions League finalen gick av stapeln i München. Det var det italienska storlaget AC Milan, där Sveriges största fotbollsspelare i modern tid, Zlatan Ibrahimovic, spelar i skrivande stund, som ställdes mot Marseille. Matchen slutade 1–0 till fransoserna.

Sedan dess har många finaler spelats och det är inte ovanligt att lag från Spanien, England, Italien och i viss mån Tyskland gör upp om guldet. Vem som väntas vinna i år är ett ämne vi tittar på närmare senare i denna text.

Det lag som vunnit turneringen flest gånger sedan 1955 är Real Madrid. De är också det enda laget som lyft pokalen två år i rad, faktiskt 3, då de vann säsongerna 2016, 2017 samt 2018. Fjolårets final hade dock inte någon spansk närvaro, vilket var första gången sedan 2012–13 då det var hel tyskt i den sista rundan.