ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Bettingtips Game of Thrones Säsong 8

Endast ett avsnitt återstår av Game of Thrones och efter de femte avsnittet satt nog många med hakan nere vid golvet. Daenerys kände sig sviken av i princip alla och bokstavligt talat brände ner hela Kings Landing inklusive kvinnor, barn och andra oskyldiga. ”The Bells” som avsnittet döpts till var ett galet och blodigt avsnitt där Danerys fick sin revansch mot Cersei och alla andra som stött sig mot henne genom åren.

Hela King’s Landing är förstört efter attacken och flertalet av de stora karaktärerna fick sätta livet till i det näst sista avsnittet. Nu återstår det endast ett avsnitt och frågan som ska ställas är självklar: Vem kommer att sitta på järntronen efter det sista avsnittet i världens mest hypade tv-serie genom tiderna?

Vem vinner järntronen i Game of Thrones?

LÄS EJ VIDARE OM DU INTE VILL LÄSA SPOILERS!

Efter att Daenerys blivit The Mad Queen kommer majoriteten av de kvarvarande karaktärerna inte att acceptera att hon tar järntronen. Winterfell och Stark-familjen med Jon Snow i spetsen kommer inte vara okej att en massmördare av oskyldiga människor får tronen även om de har svurit sig lojala tidigare. Jon Snows kärlek måste vara borta från Daenerys efter “The Bells” och han trotsade hennes order under slaget när han uppmanade sina soldater att inte slåss eftersom de redan vunnit slaget, till ingen nytta ska tilläggas.

Arya överlevde tack och lov vilket vi fick se i avsnittets sista scen. Frågan är om det inte blir hon som dödar Dracarys och Daenerys i sista avsnittet? Att Daenerys nu kommer att få tronen känns otänkbart även om hon just nu besegrat Cersei och därmed kommer att sitta på tronen när avsnittet börjar. Arya har kvar att döda “green eyes” efter att hon dödat Brown eyes och blue eyes där den sistnämnda var The Knight King.

Om Jon Snow överlever sista avsnittet är chansen stor att han får tronen. Han är ledaren som i princip alla just nu vill se som härskare över de sju kungarikena vilket Varys ”svek” är ett bevis på. I övrigt är det hugget som stucket och väldigt ovisst inför sista avsnittet. Många har fortfarande inte återhämtat sig från förra avsnittet som minst sagt skakade om allting som byggts upp. Vissa kritiker säger att tesen ”The Mad Queen” har byggts upp för kort tid för att inneha en avgörande roll i GoT. Samtidigt känner Daenerys att hon blivit sviken av alla runtomkring sig och med hennes släkts historia var det inte alls osannolikt att detta skulle ske.

Efter åtta år och 72 avsnitt har vi snart svaret på vem som kommer att sitta på järntronen när allt är över. Som vanligt är det 03:00 natten mellan söndag och måndag som det sista avsnittet släpps av HBO.

Vilka dog i avsnitt fem av Game of Thrones

Varys

Varys svek Daenerys då han (med rätta?) ansåg att drottningen gått för långt och att Jon Snow istället skulle vara en bättre person på järntronen. Varys blev brutalt mördad av Dany’s drake Dracarys efter att Tyrion berättat för drottningen om sveket.

Euron Greyjoy

Efter en duell med Jaimie Lannister är Euron Greyjoy död även om han på köpet lyckades skada Jaime ordentligt. Hela hans flotta förintades också av Dracarys och Eurons plan som kung vid sidan av Cersei är därmed förbi

Qyburn

Qyburn är en av de karaktärer som undertecknad har svårast för. När han därför dog som en mygga efter att ”The Mountain” knäckt hans nacke var det inga tårar som spilldes.

Cleganebowl

Ett av de populära spelen på Game of Thrones har varit Cleganebowl; d.v.s den som skulle överleva längst av bröderna The Hound och The Mountain. I en episk fight fick vi se de båda bröderna gå loss mot varandra och slåss bokstavligen för livet. Det helar slutar med att The Hound tar The Mountain och kastar sig över kanten ner mot en säker död i elden – det enda som kan döda The Mountain.

Jaime och Cersei Lannister

Det visade sig att Cersei trots Golden Companies armé och Eurons flotta inte hade en chans mot en ensam drake och ”the mad queen”. Jaime lyckades fly Dany’s armé efter hjälp av Tyrion och hitta Cersei. Tillsammans stod de inuti slottet samtidigt som allt rasade runt omkring dem och dog i varandras armar.

Vem blir härskare av Westeros? – Vad säger oddsen?

Oddsen är hämtade från Bethard och uppdateras veckovis.

Odds  Vinstchans (%)

Bran Stark – 2.10 (47%)

Sansa Stark – 4,50 (22%)

Jon Snow – 6,00  (16%)

Gendry – 7,00 (14%)

Daenerys Targaryen – 11,00 (9%)

Tyrion Lannister – 11,00 (9%)

The Knight King – 11,00 (9%)

Cersei Lannister – 11,00 (9%)

Arya Stark – 13,00 (7,69%)

Samwell Tarly – 21,00 (4,7%)

Lord Varys – 41,00 (2,4%)

Jaime Lannister – 41,00 (2,4%)

Euron Greyjoy – 67,00 (1,4%)

Victarion Greyjoy – 101,00 (0,99%)

Jorah Mormont – 101,00 (0,99%)

Brienne of Tarth – 101,00 (0,99%)

Game Of Thrones

Sista säsongen är igång av Game of Thrones och det råder en hype som aldrig förr. Vem ska lyckas ta över järntronen och kommer de olika husen att kunna enas hela vägen för att besegra The Knight King och hans isdrake? Första avsnittet har nu sänts och teorierna har haglat inför den sista säsongen. Inte blev det mindre spekulation efter det första avsnittet på säsong åtta som gav oss en hel del saker att fundera över.

Efter säsong sju kan man säga att det var Jon Snow, Daenerys Targaryen och Cersei Lannister som enligt oddsen gjorde upp på järntronen. Nu är såväl Bran som Sansa Stark före i hierarkin hos spelbolagen om vilken person som kommer bli härskare av Westeros när serien är slut. Jon, Daenerys och Cersei är de tre stora ledarna men det är en person på listan som eventuellt har en ännu mer fruktad armé. Det handlar om The Knight King vars framfart fått forna fiender att enas i kampen mot honom och hans isdrake.

Alla tre arméerna har samlats i Winterfell och de norra kungarikena för att kriga mot Nattkungen och hans White Walkers. Det var i det näst sista avsnittet av säsong 7 som The Knight King lyckades döda Targaryens drake för att sedan göra om den till en zombie-drake och det sista som händer i det sista avsnittet på säsong sju är att draken river muren och zombie-armén börjar sin vandring mot norr för att överta de sju kungarikena.

Att människorna har samlats och slagit ihop sina arméer är A och O om det ska bli en seger över The Knight King. Hur som helst har det väckts en del frågor efter det första avsnittet som vi med spänning väntar på att få svaren på.

Kommer Jon Snow att fortsatt vara lojal mot Daenerys Targaryen?

I säsong sju gav Jon Snow upp sin plats på tronen för att slå ihop sin armé med Targaryen. Detta då han ansåg att Daenerys armé och framförallt drakar var ett måste för att kunna besegra The Knight King och hans armé bestående av White Walkers. Det sista som hände i säsong sju var att Snow och Targaryen ”äntligen” föll för varandra och turturduvorna hade en mäktig kärleksscen i första avsnittet på säsong åtta när de flög runt på varsin drake och mös.

Alla är inte lika glada över Snows beslut att underkasta sig till Targaryen eftersom han av folket blev utsedd till ”King of the North” och de vill inte se en Targaryen styra kungariket. Såväl Arya som Sansa ifrågasatte att Jon “böjt knäet”. Detta är något ironiskt då Jon Snow egentligen är en Targaryen, vilket han får reda på i slutet av avsnittet genom sin gode vän Samwell. Frågan är hur Jon tar emot nyheterna och om han fortsatt är lojal mot sin nyfunna kärlek hela säsongen ut?

Vad är grejen med Bran egentligen?

För att vara en förlamad person i ett kanske inte allt för handikappanpassat Winterfell var verkligen Bran Stark överallt i första avsnittet. Lord Starks fjärde barn har haft en anmärkningsvärd resa genom serien till att bli ”The Three Eyed Raven” och nu har han målats upp som favorit till tronen av spelbolagen. Bran har kanske inte talets gåva som andra karaktärer och allt han säger är väldigt kryptiskt och lämnar en hel del material att spekulera i.

Hans blick (The Bran Stare) har blivit världskänd och han stirrade ner såväl Jon Snow som Tyrion i Winterfell och visade ingen känsla direkt när han avbröt presentationerna för att berätta för Daenerys om hennes numera Zombie-drake. Inget av stirren höll dock nivå med det sista som var mot Jamie Lannister i avsnittets slutskede. För den som kommer ihåg var det just Jamie som gjorde Bran förlamad redan i säsong 1 efter han kommit på Jami och Cercei i sängkammaren.

Marknader för betting på Game of Thrones

Att både Jon Snow och Daenerys Targaryen skulle överleva sista säsongen känns osannolikt. George R.R Martin – seriens skapare – har vid flera tillfällen sagt att det kommer bli ett bittersweet slut på GoT. Han uppskattar inte klassisk story telling där den goda är den som vinner allt i slutet. Med det i åtanke känns det som att Jon Snow mycket väl kan dö innan säsongen är över. Han är god, har en historia som är perfekt i fantasyvärlden och har blivit den kanske mest omtyckte karaktären av de alla i serien. Att han därmed skulle dö och missar tronen är möjligt, trots att han har rätt till den som son till Aegon Targaryen.

Daenerys Targaryen har länge målats upp som en sann hjälte men i första avsnittet av säsong 8 var det en annan vinkel vi fick se på ”Queen of dragons”. Hon ifrågasatte Sansas lojalitet och beklagade sig om detta till Jon Snow. Daenerys blev heller inte populär hos Jons gode vän Samwell Tarly efter att ha berättat för honom hur hon dödat hans familj som vägrade underkasta sig. Winterfells invånare är också upprörda över att Jon har ”böjt knäet” för drottningen och det sista som händer är att Samwell Tarly berättar för Jon Snow om hans riktiga identitet.

Cerceis odds har höjts avsevärt de senaste månaderna men det är inte så konstigt. Hennes profetia känns mer aktuell än någonsin. I profetian sägs det bland annat att hon kommer få tre barn som alla kommer dö och därefter bli dödad av ett yngre syskon. Två av hennes barn har redan dött och att det tredje barnet som är på väg också kommer dö känns troligt. Sedan säsong fem har många trott att Cercei kommer bli mördad av sin bror och älskare Jaime, och det känns inte alls som en omöjlighet att Jaime (eller Tyrion) dödar henne innan serien är slut för att behålla freden bland de sju kungarikena.

Favoriten till tronen enligt spelbolagen är Bran Stark, nu också känd som The Three Eyed Raven, och ingen karaktär har haft en lika stor förändring som Ned Starks son. Från att ha haft en ganska skymd roll har han nu seglat upp som favorit till järntronen hos spelbolagen. I första avsnittet på säsong 8 var han överallt och det har gått flertalet rykten om hans roll när serien nu närmar sig sitt slut. Är det egentligen Bran som är ”The Knight King”?. Den teorin har varit den mest populära av alla teorier men inte mycket talar för att den kommer verkställas, eller? Vi vet att Bran Sark inte bara kan se tillbaka i tiden, han kan manipulera den också. Teorier har därför varit att han kommer försöka ändra på det förflutna men misslyckas och därmed själv bli ”The Knight King”. Antalet fans som har teorier om Bran har blivit svårt att räkna och det ena förslaget är galnare än det andra men spelbolagen har hur som helst honom som favorit till tronen.

En som gått lite i skymundan men som kan bli oerhört farlig om järntronen är Sansa Stark. Hennes resa har varit remarkabel tills nu när hon är Lady of Winterfell. Om Jon och Daenerys dör kommer det mycket väl att kunna bli en duell mellan Sansa och Cersei.

Cleganebowl – Vem dör först?

Oddsen är hämtade från Unibet och uppdateras veckovis.

Odds Vinstchans (%)

Gregor Clegane (The Mountain) – 1,20 (83%)
Sandor Glegane – (The Hound) – 3,50 (28%)
Båda fortsätter i livet – 21,00 (4,7%)

Ett roligt sidospel kan vara det mellan två karaktärer som kanske inte vunnit ”The Bachelor” om de deltagit. ”The Hound” har vi fått följa ett bra tag genom serien och karaktären har blivit en viktig del av serien för tv-tittarna. Hans bror ”The Mountain” avslöjades just som broder till ”The Hound” i säsong sju i en minnesvärd scen i Kings Landing. ”The Mountain” är drottning Cerceis livvakt och är ingen du vill stöta på en mörk gränd en kall januarikväll. Frågan är om det finns någon starkare och mer skräckinjagande karaktär i serien som med sin riddarutrustning och enorma kropp, till och med The Knight King får konkurrens här. Magkänslan säger att båda karaktärerna kommer att dö men för den som tror på mirakel är oddset 21,00 på att båda överlever kanske värt ett spel?!

Personer som överlever till slutet av säsong 8 i Game of Thrones

Oddsen är hämtade från LeoVegas och uppdateras veckovis.

Ja / Nej Vinstchans (%)

Arya Stark 1,15 / 4,50 (86%) / (22%)
Beric Dondarrion – 6,00 / 4,50 (16%) / (22%)
Barn Stark – 1,33 / 3,00 (75%) / (33%)
Brienne of Tarth – 1,65  / 2,10 (60%) / (47%)
Cersei Lannister – 7,50 / 1,05 (13%) / (95%)
Daenerys Targaryen – 3.20 / 1,30 (31%) / (77%)
Euron Greyjoy – 10,00 / 1,01 (10%) / (99%)
Gendry 1,25 / 3,50 (80%) / (28%)
Grego Clegane (The Mountain) 8,00 / 1,04 (12%) / (96%)
Grey Worm 2,30 / 1,55 (43%) / (64%)
Jamie Lannister 4,00 / 1,20 (25%) / (83%)
Jon Snow 1,50 / 2,40 (66%) / (42%)
Jorah Mormont 4,50 / 1,15 (22%) / (86%)
Lord Varys 3,55 / 1,25 (28%) / (80%)
Lyanna Mormont 2,25 / 1,50 (44%) / (66%)
Melisandre 6,00 / 1,10 (16%) / (90%)
Missandei 2,75 / 1,33 (36%) / (75%)
Podrick Payne 2,40 / 1,50 (42%) / (66%)
Robin Arryn 1,60 / 2,20 (62%) / (45%)
Samwell Tarly 1,15 / 4,50 (87%) / (22%)
Sando Clegane (The Hound)  3,50 / 1,25 (28%) / (80%)
Sansa Stark 1,15 / 4,50 (86%) / (22%)
Ser Davos Seaworth 3,50 / 1,25 (28%) / (80%)
Theon Greyjoy 3,00 / 1,33 (33%) / (75%)
Tormund Giantsbane 1,72 / 2,00 (58%) / (50%)
Tyrion Lannister 1,72 / 2,00 (58%) / (50%)

Detta kan vara den svåraste markanden av alla marknader för betting på Game of Thrones. Om det är något vi lärt oss genom åren med Game of Thrones är det att vem som helst kan dö när som helst. Hur många hade trott att Ned Stark skulle bli halshuggen redan i säsong 1 eller att Jon Snow skulle dö men återuppstå? Visst har de senaste två säsongerna blivit något mer Hollywood än de första säsongerna och säkert mer än vad seriens skapare eventuellt hade tänkt från början. Samtidigt är det fortfarande väldigt svårt att avgöra vilka som håller ut hela vägen till slutet.

Med det ”bitterljuva” slutet som George R.R Martin sagt ska inträffa kommer flera av huvudkaraktärerna säkerligen att dö. Som nämnt tidigare tror vi att Jon Snow inte överlever hela säsongen utan dör en sann hjältedöd. Att spela att Jon dör till 2,40 är inte fel.

Theon Greyjoy är en person som haft kanske den märkligaste resan av alla. Egentligen är det helt sjukt hur han fortfarande kan vara vid livet med tanke på allt han gått igenom i de första sju säsongerna. I säsong åttas första avsnitt befriade han sin syster och sa därefter att han ville åka till Winterfell och slåss tillsammans med de andra mot  “The Knight King”. Eftersom det tidigare var så pass osannolikt att Greyjoy skulle överleva serien kommer han därför att överleva hela säsongen och oddset 3,00 har ett fint spelvärde.