ⓘ Annonsupplysning

Betexpert.se är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här

Allt om den SHL – Den Svenska Hockeyligan

SHL är en professionell hockey liga som också är känt som den Svenska hockeyligan eller The Swedish Hockey League på engelska. Det är inte enbart en populär ishockey liga i Sverige, utan även världen över. Den består av 14 olika ligor som möter varandra. SHL pågår mellan den 11 september fram tills den 15 mars 2022. För mer information kring SHL och betting läs mer här. 

SHL artikel

Historia kring SHL

SHL som den är idag grundades 1975. Den grundades på Svenska mästerskapet i ishockey som spelades mellan 1922-1951. För säsongen 2010-2011 var SHL den mest populära professionella hockey ligan för människor att kolla på. Det är den andra mest populära ligan i Sverige idag bara Allsvenskan som kommer på andra plats. 

Favoriten att vinna SHL 

Det är Färjestad som är favoriten i år att vinna SHL enligt oddsen, men inte långt efter ligger Växjö Lakers HC. Färjestad har vunnit SHL 9 gånger sedan starten 1975. Klubben grundades 1932. Senaste gången Färjestad vann SHL var säsongen 2018-2019. Säsongen har precis börjat, men just nu är det Växjö Lakers som ligger på första plats för ligan och det kommer att vara spännande att följa SHL denna säsongen. 

Tidigare vinnare av SHL 

Laget som har vunnit flest titlar är Djurgårdens IF som har vunnit ligan hela 16 gånger. Förra säsongen 2019-2020 säsongen avbröts i mars 2020 för den rådande situationen i världen. Det blev ingen vinnare för säsongen och alla lag som var med under 2019-2020 säsongen är nu med under 2021 säsongen. 

Betting på SHL 

Om du vill följa SHL kan du även spela på betting på SHL. Gör enbart det för underhållningen skull och spela enbart för pengar som du har råd att förlora. För betting är det viktigt att välja ett bra spelbolag, men även att jämföra mellan olika odds. Vi har valt odds från spelbolaget Unibet som har marknadsledande odds. Om du vill satsa på oddsen måste du först skapa ett konto och är du en ny spelare erbjuder Unibet en sportbonus dessutom.

För betting på SHL finns det olika sorters av bets tillgängliga beroende på vad du är intresserad av. 

Några bets du kan satsa på är:

  • Vinnarspel – Antagligen en av de mest populära satsningarna är betting på vinnarspel. Du satsar då på vem du tror kommer att vinna hela SHL ligan. Detta är en satsning som du kan göra upp tills den sista matchen spelas. Favoriten att vinna hos Unibet är Färjestad med odds på 6.00. Växjö Lakers HC som ligger på 7.00. Ett annat bet som du kan göra är om ett lag kommer hamna på första eller andra plats. 
  • Matcher – Betting på enskilda matcher är även något som är populärt. Då gör du en satsning på vilket lag som du tror kommer att vinna, eller om det kommer att bli oavgjort. Det finns dessutom rätt många bets som du kan satsa på för en match. Du kan göra en satsning på om du tror det kommer att bli en förlängning under matchen. Andra bets är hur många mål det kommer att ske under matchen. Vem som kommer att vara målgöraren. Hur första perioden kommer att avslutas och om båda lagen kommer att göra mål eller inte. 
  • Live Betting – Allt mer populärt är Live Betting där allt sker under en match som är Live. Unibet erbjuder Live Betting för SHL. Normala satsningar som matchvinnare finns tillgängliga, dock så ändras oddsen rätt mycket under Live Betting. Håll därför koll på oddsen. För Live Betting finns det även odds som vilket lag eller vilken spelare som kommer att göra nästa mål.

Oddsen kan komma att ändras så kontrollera alltid detta hos Unibet först. 

Sammanfattning 

Allt kan ske i ishockey, och även om Färjestad är favoriten att vinna så har fortfarande andra lag chansen för en vinst. SHL kommer att pågå fram tills den 15 mars 2022 där alla lagen kommer att mötas. För betting är det alltid värt att kolla upp lags tidigare möten för varandra och kolla om laget just nu har några skador.