Live betting

Live betting är något som bara har växt och växt i popularitet i takt med den teknologiska utvecklingens framsteg. Idag är det hur enkelt som helst att bara fiska upp mobilen, kolla över utbudet och slänga iväg ett live bet var du än befinner dig på vårt jordklot. Så länge du har en internetuppkoppling finns det inga gränser vad du kan åstadkomma med live betting. Är du en av de som sitter hemma i TV-soffan och märker att du faktiskt är ganska duktig på att förutse saker när du tittar på en match? Använd det till din fördel! Live betting är ett måste att prova på för alla som älskar att spela på odds, så häng med när vi reder ut begreppet live betting i texten nedanför!

Inga Spelbolag Hittades !


Vad är live betting?

Har du också undrat vad den egentliga skillnaden mellan live betting och live odds är? Medan vanliga odds spelas innan en match så innebär live odds att man spelar under tiden matchen pågår. Du kan i princip spela på alla sporter eftersom spelbolagens utbud bara växer och växer. Oavsett om du är intresserad av fotboll, hockey, tennis, curling, basket, UFC, trav eller något annat, finns där något för dig när du spelar live.

De flesta spelsidorna erbjuder live betting men variationen på hur långt ner i divisionerna liveoddsen går skiftar en del. Vissa spelbolag har stenkoll på lägre divisioner och erbjuder ett stort utbud medans andra håller sig till större matcher i de bästa ligorna.


Hur fungerar live betting?

Oddsen ändras konstant i takt med händelseförloppet under matchen. Det kan bero på många olika aspekter. Ett mål förändrar naturligtvis oddsen eller om ett av lagen har stor press. Om det står 0-0 och ett av lagen får ett rött kort påverkas oddsen dramatiskt. Hur oddssättningen går till beror på vilket spelbolag men det är ett ganska varierat och komplicerat förlopp. Vissa sidor har personer som sitter och sätter oddsen själva medans andra tar in en extern partner som litar till mänskliga beräkningar. Andra använder så kallade automatiserade program som tar fram oddsen.

Vid live odds brukar spelbolagen använda sig av ett program som följer spelmönstret från alla som oddsat vilket innebär att oddsen med denna algoritm skiftas per automatik. När det väl är dags för dig att lägga ett spel är det viktigt att du är snabb. Oddsen förändras konstant under en match så när du väl hittar ett bra live odds bör du inte fundera eller tveka allt för mycket.


Vad du bör tänka på när du ska spela live betting

Kvalitén på de spelbolagen är väldigt olika. Förutom designen och oddsen så skiftar spelutbudet väldigt mycket. Det finns en hel del saker att ta hänsyn till när du ska spela på live odds. Självklart är situationen unik från match till match men första regeln är att du alltid bör följa med i matchen på de sätt du kan. Att streama matchen live är självklart att föredra men om möjligheten inte finns bör du i alla fall ha statistik från matchen som du följer och vill betta på. De flesta spelbolag erbjuder statistik på matcherna men annars finns det bra appar som till exempel Flash Score där du kan följa matcherna live.

När du bettar live är det väldigt viktigt att leta efter de bästa oddsen. Live oddsen går under en match upp och ner så det gäller att försöka pricka in när oddsen är som högst. Ett tips är att undvika de låga oddsen eftersom avkastningen är minimal och risken att förlora större än värdet på en eventuell vinst. Se upp med att betta på ditt favoritlag. Att spela med hjärtat är inte att rekommendera oavsett hur bra oddsen är.

Att vara påläst är också en grundregel när du sysslar med live betting. Om du ska spela på en match bör du läsa på så mycket du kan om matchen. Vilket lag har bäst form och vem har hemmaplan? Är laget decimerat på grund av skador eller avstängningar? Brukar ett av lagen göra mål i slutet av matcherna eller finns det något derbyspöke som vägrar försvinna? Ju mer fakta och statistik du har desto större chans att du vinner.


För och nackdelar med live betting

Fördelar med live betting

 • Spänningen. Det går verkligen inte att förneka att live betting för med sig ett adrenalinpåslag som man finner på få andra ställen i vardagslunken. Varför inte tillsätta lite mer krydda till en match som du exempelvis redan sitter och tittar på? Känner du att en viss spelare ser extra vass ut är det bara att lägga ett bet på att han/hon blir nästa målskytt i matchen.
 • Utnyttja händelserna i matchen. Live betting ger dig möjligheten att utnyttja alla händelser som uppstår i en match till din fördel. Märker du att matchen börjar bli grinig? Utnyttja det och spela på x antal gula kort! Svängdörrar i försvaret hos ett av lagen? Spela på att motståndarlaget gör nästa mål! Listan kan göras lång på möjligheter.
 • Utnyttja spelformerna som uppstår. Lite inne på samma punkt som ovan. När du spelar live betting har du en unik möjlighet att spela på vem som exempelvis vinner nästa poäng i tennismatchen du tittar på, något du inte kan göra om du lägger ditt spel pre game.
 • Vinn pengar snabbare. En av de främsta anledningarna till att live betting är så pass populärt. Genom att betta live har du chansen att vinna pengar snabbare än om du spelar pre game.

Nackdelar med live betting

 • Suget efter att vinna tillbaka förlorade pengar. Det gäller att hålla huvudet kallt om du skulle förlora ett lagt live bet. Fall inte för frestelsen att försöka vinna tillbaka förlorade pengar med hjälp av live betting. Betta aldrig på impuls, utan håll disciplinen och gör genomtänkta val när du spelar.
 • Osäkerheten. Det är inte helt lätt att förutspå händelser innan de inträffar. Ett mål i en fotbolls- eller hockeymatch kan komma från ingenstans till exempel. Mycket som sker i en match är ganska slumpartade och det är svårt att veta om till exempel en spelare är nära på att flippa ur och ta ett rött kort eller liknande. Det är faktiskt många av händelserna i exempelvis en fotbollsmatch som är nästintill omöjliga att försöka förutse, som hur många antal inkast det kommer att bli i en match.
 • Spela live utan att se matchen. Att live betta utan att själv sitta och kolla på matchen man tänkt spela på är inte att rekommendera. Visst, det finns bra alternativ att följa en match genom, men inget slår att se matchen med egna ögon och därefter bestämma vilken nästa händelse i matchen som är värt att spela på.

Cash out vid live betting

Cash out är något som kan vara väldigt användbart när du sysslar med live betting. Trots en relativt kort tid på marknaden har cash out etablerat sig och gjort succé bland spelarna. Med cash out kan du välja att avsluta ditt live bet innan domaren har blåst slutsignalen. Hur många marknader man kan använda cash out på varierar en del och vissa är mer generösa än andra vad gäller hur stora spel du kan stänga ner. Nedanför ser du några av fördelarna med cash out:

 • Du får större kontroll över din live betting
 • Möjligheten att stänga ett spel och behålla en del av vinsten
 • Det bidrar med extra spänning till din live betting

Ett spelbolag som tillåter cash out på alla spel oavsett om det är innan eller under matchen är Bet365. Några andra betting sidor med bra cash out-system är Bethard, Betsson och Unibet. Till alla er som älskar live betting kan vi glädja er med att fler och fler betting sidor börjar använda sig utav cash out-funktionen, så håll utkik.

Oftast ser du om det erbjuds cash out på en match när du lägger ditt live bet, annars är det bara att vända dig till supporten på sidan. Kolla i vår lista över spelbolagen ovan under fliken ”Cash-out” för att hitta de spelbolag som kan erbjuda en gedigen cash out-funktion.


Populära spel inom live betting

Hos de spelbolag som erbjuder spel på live betting finns det precis som när du spelar på odds innan en match olika spelalternativ när du spelar live betting. Vissa mer populära än andra. Ofta brukar man bortse från att tippa 1X2 när det kommer till live betting utav den enkla anledning att man vill se snabba resultat. Därför brukar spelbolagen reglera spelalternativen beroende på vilka lag som möts, vilken liga/tävling det är i och så vidare. Ju mer populär en match är, desto fler spelalternativ bruakr det finnas. Här nedan kan du se vilka de mest populära spelen inom live betting är.

Live betting fotboll

 • Över/under – Hur många mål/gula kort/hörnor/inkast etc. som kommer inträffa i matchen
 • Nästa mål i matchen – Vilket lag gör nästa mål

Live betting ishockey

 • Mål i power play/box play – Gör något av lagen mål i power play eller box play
 • Dubbelchans – Spela på två av tre potentiella utfall i matchen

Live betting tennis

 • Games över/under – Hur många game kommer matchen innehålla
 • Poängvinnare – Vem vinner nästa poäng i ett game

Live betting basket

 • Över/under poäng i matchen – Hur många poäng inträffar kommer matchen innehålla
 • Vinstmarginal – Hur många poäng det kommer skilja mellan lagen efter full tid

Bettingtips

Under fliken “Bettingtips” hittar du svar på alla frågor rörande sportsbetting. Vad du bör tänka på när du spelar helt enkelt, t.ex. var man hittar bra speltips samt analyser, vad de olika termerna som används inom betting betyder och olika strategier man kan använda sig av när man lägger odds. Allt detta och mycket mycket mer kommer vi att gå igenom i denna ”oddsguide” som du exklusivt hittar här på Betexpert!

Bettingbonusar

Titta in på vår bonusguide ”Oddsbonusar” här för att lära dig allt om betting -och oddsbonusar. Vi går igenon alla typer av erbjudanden som kan tänkas dyka upp när du blir medlem på en bettingsida. Vilken bonus är bäst och hur ska man tänka när det kommer till omsättningskrav på bonusar?