Live betting & live stream

Fler och fler spelbolag satsar för att kunna erbjuda ett allt större utbud av livestreamad sport till sina kunder. När du är medlem hos ett spelbolag kan du bara logga in på spelsidan och titta matcher helt kostnadsfritt. Till skillnad mot vanliga “fulstreams” så är spelbolagens kvalité betydligt högre och dessutom är det 100% lagligt. Något som även blivit allt vanliga hos spelbolagen är live betting. Det innebär att du oddsar live under tiden en match pågår. Liveodds förändras regelbundet under en match och det finns massor av live betting att spela på idag. När du spelar på oddset live är det att föredra att kolla på matchen via en stream. Fördelen med att streama hos spelbolag är att du slipper alla annonser som du får när du kollar på olagliga streamingsajter. Det är även trevligt att kunna följa oddset live när du tittar på en match så att du direkt kan lägga dina liveodds när du känner för det. Du slipper även teckna ett dyrt abonnemang hos Viaplay eller Cmore. För att kunna titta på live stream hos spelbolag behöver du oftast bara ha ett konto med positivt saldo. Eftersom spelbolagen hängt med i den tekniska utvecklingen kan du självklart streama till både din mobil och surfplatta också.

Live streaming

Att streama live innebär att du tittar på sport direktsänt. Massor av spelbolag erbjuder live streamad sport till din dator, mobil och surfplatta. Det bästa utav allt är att det är helt gratis att titta på matcherna. När du är medlem hos ett spelbolag är det bara att logga in på ditt konto och sen streama matcherna utan någon kostnad. Det finns bara några enkla krav för att du ska kunna ta del av utbudet. Dels måste du ha ett positivt saldo och du ska ha lagt ett spel på odds max 24 timmar innan avspark. Vissa spelbolag kräver även att du ska ha spelat för en viss summa på en bestämd marknad innan matchen drar igång.

För och nackdelar med live streaming

Fördelarna med live streaming är många. Dels är det helt gratis och du slipper alla krångliga fulstreams och de jobbiga annonserna som kommer på köpet. Men det bästa utav allt för dig är att du kan följa oddsen och spela live samtidigt som du kollar på en match. Spelsidorna har ofta en ruta med liveodds i samband med matchen. Något som kan kännas mindre trevligt är att du måste skapa ett konto för att titta. Dessutom kommer det en del krav som positivt saldo, odds på en viss spelmarknad etc. Om du är osäker på vad som gäller är det bara att skriva till supporten och du kommer få den hjälp du behöver snabbare än en häst galopperar 100 meter. Det tillkommer även en del krav på teknik. Till exempel måste du ha Adobe Flash installerat, en webbläsare som är uppdaterad och ibland även ha java installerat. För att få ut maximalt av din tittarupplevelse är det viktigt med en stabil internetuppkoppling. Alla hatar vi buffring och lagg mitt i en spännande kamp.

Vilka sporter kan du live streama?

Utbudet av sporter som streamas live växer så det knakar för varje dag. I början var det mest fotboll som gällde men nu kan du lika gärna kolla på lite biljard eller e-sport. Hur stort utbudet är av sporter varierar såklart mellan de olika spelbolagen och det vanligaste sporterna idag är fotboll, tennis och ishockey. Det finns också de som erbjuder pingis, dog racing, cricket, basket, volleyboll med mera. Kolla gärna in och jämför de olika spelbolagen innan du blir kund så får du veta var någonstans du kan få ut maximalt med live streamad sport.

Livestream i mobilen

De mest etablerade spelbolagen erbjuder idag en egen app som du kan ladda ner. Genom att ha appen i din mobil eller surfplatta kan du ta del av det stora utbudet vart du än befinner dig. Precis som med Viaplay och Cmore är det smidigt att kunna titta när du är på resande fot eller hemma hos polaren som inte har något konto alls. Det finns matcher och sändningar i princip dygnet runt så du som är en riktig sportnörd kanske till och med blir trött på all de timmarna sport du kan ta del av. Det spelar ingen roll om du har iPhone eller Android eftersom apparna är kompatibla med båda. Du hittar spelbolagets mobilversioner där appar finns.

Vad är live betting?

Har du också undrat vad den egentliga skillnaden mellan live betting och live odds är? Medan vanliga odds spelas innan en match så innebär live odds att man spelar under tiden matchen pågår. Du kan i princip spela på alla sporter eftersom spelbolagens utbud bara växer och växer. Oavsett om du är intresserad av fotboll, hockey, tennis, curling, basket, UFC, trav eller något annat, finns där något för dig när du spelar live. I Sverige går det endast att lägga livespel online eftersom Svenska Spel inte erbjuder oddset live i butik. I andra länder som Malta och England finns det möjligheter att gå till ett spelombud och lägga spel live. De flesta spelsidor erbjuder livespel men variationen på hur långt ner i divisionerna liveoddsen går skiftar en del. Vissa spelbolag har stenkoll på lägre divisioner och erbjuder ett stort utbud medans andra håller sig till större matcher i de bästa ligorna.

Vad du bör tänka på när du väljer spelbolag och live odds

Kvalitén på de spelbolagen är väldigt olika. Förutom designen och oddsen så skiftar spelutbudet väldigt mycket. Det finns en hel del saker att ta hänsyn till när du ska spela på liveodds. Självklart är situationen unik från match till match men första regeln är att du alltid bör följa med i matchen på de sätt du kan. Att streama matchen live är självklart att föredra men om möjligheten inte finns bör du i alla fall ha statistik från matchen som du följer och vill betta på. De flesta spelbolag erbjuder statistik på matcherna men annars finns det bra appar som Forza och Flash Score där du kan följa matcherna live.

När du bettar live är det väldigt viktigt att leta efter de bästa oddsen. Live oddsen går under en match upp och ner så det gäller att försöka pricka in när oddsen är som högst. Ett tips är att undvika de låga oddsen eftersom avkastningen är minimal och risken att förlora större en värdet på en eventuell vinst. Se upp med att betta på ditt favoritlag. Att spela med hjärtat är inte att rekommendera oavsett hur bra oddsen är.

Att vara påläst är också en grundregel när du sysslar med live betting. Om du ska spela på en match bör du läsa på så mycket du kan om matchen. Vilket lag har bäst form och vem har hemmaplan? Är laget decimerat på grund av skador eller avstängningar? Brukar ett av lagen göra mål i slutet av matcherna eller finns det något derbyspöke som vägrar försvinna? Ju mer fakta och statistik du har desto större chans att du vinner.

Hur fungerar live odds?

Oddsen ändras konstant i takt med händelseförloppet under matchen. Det kan bero på många olika aspekter. Ett mål förändrar naturligtvis oddsen eller om ett av lagen har stor press. Om det står 0-0 och ett av lagen får ett rött kort påverkas oddsen dramatiskt. Hur oddssättningen går till beror på vilket spelbolag men det är ett ganska varierat och komplicerat förlopp. Vissa sidor har personer som sitter och sätter oddsen själva medans andra tar in en extern partner som litar till mänskliga beräkningar. Andra använder så kallade automatiserade program som tar fram oddsen. Vid live odds brukar spelbolagen använda sig av ett program som följer spelmönstret från alla som oddsat vilket innebär att oddsen med denna algoritm skiftas per automatik. När det väl är dags för dig att lägga ett spel är det viktigt att du är snabb. Oddsen förändras konstant under en match så när du väl hittar ett bra live odds bör du inte fundera eller tveka allt för mycket.

Odds Guide

I oddsguiden kommer du att få svar på alla frågor rörande sportsbetting i stort. Vad ska du tänka på när du spelar, vad är odds, vad betyder de olika termerna som används inom betting och vad är det som lockar så otroligt mycket med livebetting? Allt detta och mycket mer kommer vi att gå igenom i denna kompletta oddsguide som du endast hittar hos Betexpert.se!

Betting Bonusar

Kika in vår bonusguide för att bli en mästare på olika oddsbonusar. Vi går igenom samtliga typer av erbjudanden som kan tänkas dyka upp då du blir medlem hos ett spelbolag. Vilken bonus är bäst, vad innebär freebets och vad ska man tänka på när det kommer till omsättningskrav? Lär dig mer om bonusar i denna väl utförda guide!