bonus

Oddshjälpen

Den perfekta guiden för hur du som nybörjare skall bli en vinnande spelare för alltid!

1.1 Hitta rätt spelbolag
1.2 Spelbolagstyper
2.1 Oddslexikon
3.1 Live odds

1.1 Hitta rätt spelbolag

Att välja rätt spelbolag som passar dig är mycket viktigt. Vad för marknader tänker du sikta in dig på? Höga odds eller många bonusar? Det är frågor du behöver besvara för att kunna välja rätt bolag. Titta in på vår spelbolagsguide här på sidan för att ta del av de bästa bonusarna och för att enkelt kunna välja.

1.2 Spelbolagstyper

Det finns två olika sorters spelbolag, vanliga spelbolag där du spelar emot just spelbolaget och något som kallas en spelbörs, där spelmarknaderna styrs som en vanlig börs, du kan både spela och sälja odds, du kan också spela emot ett visst resultat genom att 'boka' det. Nu går vi in lite mer på djupet på hur ett vanligt spelbolag och en spelbörs fungerar.

Ett vanligt spelbolag, t.ex. William Hill, fungerar som så att de erbjuder dig ett odds och sedan är det du som bestämmer hur du vill spela. De bestämmer sina odds genom att beräkna sannolikheten på utfallen för att sedan dra av en viss procent för att de själva skall gå med vinst. Desto mindre de drar ner på oddset desto bättre odds och återbetalning. Det bästa spelbolaget just nu är enligt oss på betexpert.se William Hill.Här är ett exempel på hur 1x2 alternativen på Fulham - Newcastle såg ut.
betfair

Om du bokar något måste du få någon att spela till det oddset för att få det matchat, ett omatchat spel = inget spel. Tänk så här, du tycker att 2,12 på Newcastle är lite lågt och vill istället spela på oddset 2,14. Du säljer alltså oddset 2,14 till någon annan som vill spela emot dig (i detta fallet Newcastle).

Om du bokar ett odds spelar du emot det, om du däremot spelar på ett odds spelar du som vanligt. Om jag väljer att spela på Barcelona till ett odds av 1.50 måste jag alltså ha någon som bokar Barcelona till 1.50 för att mitt spel skall bli matchat och gå igenom.

Om du bokar ett spel behöver du den eventuella förlusten på ditt konto, alltså om du bokar 100 kr på oddset 3 behöver du 200 på kontot och kan vinna 100 (minus kommision). Det eftersom att det du bokar är det någon annan kan vinna! Det spelbörsen tjänar på är att ta en kommision på dina vinster (Betfair tar 5%).

Dagens största spelbörs heter Betfair.

Betfair har själva lagt ut videos för att förklara hur det hela fungerar, det är inte svårt när man väl fattar poängen! Vi rekommenderar dig att titta på dessa filmer för att lära dig så mycket som möjligt, det kan vara nyttigt i framtiden!

Inledning till Betfair: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TFl0IFERuX8
Betfairs grunder: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WXUUqS7eRz4
Att spela och boka: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VuXu26IqoGE
Att begära ett odds: http://sv.learning.betfair.com/app/answers/videos-home/a_id/11242/v/89

Du hittar Betfair Sveriges youtube kanal här för fler guider och tricks! Vi rekommenderar dig att titta igenom så många du orkar så du verkligen förstår hur en spelbörs fungerar!

2.1 Oddslexikon

Det finns en rad viktiga begrepp som är viktiga att kunna för att klara sig på spelbolagen. Här kommer de alra flesta och vanligaste:

1x2 - Det vanligaste, hemmavinst (1), oavgjort(x) eller bortavinst (2)?
Favorit - laget med lägst odds
DnB - Draw No Bet - Insatsen tillbaka vid lika
Över/Under (ö/u) - Linor på olika totaler om det blir över eller under t.ex 2.5 mal i första halvlek.
Moneyline (ML) - Tvåvägsspel, dvs det kan inte bli kryss. Används ofta i de amerikanska ligorna.
Handikapp - Ett lag startar med ett övertag och spelen rättas efter det
Asian HCP - Speciellt slags handikapp där linorna styrs så att det skall ligga på cirka 50-50 i fördel mellan lagen
Livespel - Spel som sker under matchens gang där oddsen hela tiden ändras. Gäller att inte vara impulsiv och kunna värdera bra!

3.1 Live odds

Med live odds menar man odds du spelar på live under t.ex. fotbolls matchnens gång. Det betyder att oddsen kan komma att förändras hela tiden med tanke på flera faktorer som tid kvar, skador, byten, väderändringar, nuvarande resultat, momentum hos lagen, etc. Du som har bra koll kan alltså tjäna en rejäl hacka!

William Hill Live Betting

En bild på William Hills live odds en dag. Du kan se hur oddsen ändras med de gröna och röda pilarna som visas. Vi rekommenderar dig som spelare att spela live på William Hill.

Oddshjälpen är något vi ständigt jobbar vidare på och kommer hela tiden att uppdateras.