Svenska cupen i fotboll 2021

23/07/21

Årets svenska cupen kommer att vara mer intressant än tidigare då många klubbar går in för att vinna cupen som spelas för 66:e gången, många klubbar vill såklart vinna cupen då det är en europaplats på spel! Elitlagen från Allsvenskan och Superettan kommer först att börja spela matcherna i cupens andra omgång som lottades 14 Juli. Förra årets final blev extremt intressant då matchen gick hela vägen till straffar mellan Hammarby IF och BK Häcken och där drog Bajen det längsta strået och blev cupmästare för första gången i klubbens historia.

100% upp till 1500 SEK

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se | Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23.

Omgångarna, gruppspelet och slutspelet

Den första omgången i cupen är redan spelar med lag från division 1 och neråt. Omgång två kommer att äga rum under augusti då elitklubbarna kommer att kliva in i turneringen. När omgång två är färdigspelad kommer lagen som vunnit att lottas in i grupper och väl där är det enbart gruppsegrare som kommer att avancera till ett slutspel vilket innebär vinna eller försvinna. Vart och vilka lag som kommer att spela på hemmaplan kommer att lottas efter att samtliga intressanta grupper är färdigspelade så att förbundet kan avgöra vilka 8 lag som vunnit grupperna. När kvartsfinalerna är avgjorda kommer semifinalerna att lottas samt vilket lag som kommer att få spela på hemmaplan vilket kommer vara en avgörande faktor då många lag vill ha sina hemmafans i ryggen. Efter att semifinalerna är spelade kommer två stycken lag att göra upp om guldet i svenska cupen som kommer att spelas på Tele2 Arena i Stockholm.

Speltips och odds

FulltidOdds
Malmö FF vinner svenska cupen2.95
Djurgården IF vinner svenska cupen3.5
IF Elfsborg vinner svenska cupen3.8
BK Häcken vinner svenska cupen4.1

Kommer Malmö FF gå för cupen?

Malmö FF har en utav dom mest starkaste ekonomierna i svensk fotboll och även en utav dom bredaste trupperna. John Dahl Tomasson har fått ordning på lagets defensiv och nyligen värvat landslagsmeriterade finländaren Niklas Moisander samt att man har en utav dom bästa backarna i Allsvenskan Anel Ahmedhodzic. Offensivt har man flertal namnkunniga spelare som bland annat Anders Christiansen som levererar på mittfältet i princip varje match sedan har man lånet från PAOK Antonio Colak som gjort mål i flertal matcher under Allsvenskan. Man får självklart inte glömma Ola Toivonen också som är en utav dom mest namnkunniga spelaren i laget. Malmö FF är en stor förening som alltid vill vinna titlar så räkna med att Malmö kommer att ställa upp med starka startelvor i slutspelet utav cupen. Att Malmö FF har ett odds till hela 2.95 är taget!

Kan Djurgården IF brotta sig fram till finalen?

Blåränderna går som tåget i Allsvenskan och spelar för tillfället en väldigt fin fotboll. Något som är en fördel för Djurgården är att man inte kommer att spela något Europaspel den här säsongen och kan lägga full fokus på cupen. Man kommer till stor sannolikhet att mönstra en stark startelva i varje match då man självklart vill vinna cupen då man får möjligheten att kvalificera sig in till Europa Conference League. Man har en stark trupp och kommer definitivt att gå för cupguldet denna säsongen.

Har IF Elfsborg chansen att ta hem cupguldet?

Laget har presterat över förväntan i årets Allsvenska och spelar en väldigt smart fotboll vilket har gjort att man ligger i toppen av serien för tillfället. Man har fått både defensiven och offensiven att stämma överens vilket man inte har fått under dom två senaste säsongerna. Dock har man inte den bredaste truppen samt att man kommer att kvala in till Europa Conference League vilket man kanske lägger en större vikt på än den svenska cupen 2022. Men man ska inte räkna bort IF Elfsborg och ett odds till hela 3.8 är taget!

Kan BK Häcken skrälla och vinna cupen?

Laget från Hisingen i Göteborg har vaknat till liv efter en svag inledning på säsongen i Allsvenskan. Nu har man fått spelet och stämma under sin nya tränare Per-Mathias Högmo. Man spelar en underhållande fotboll med flertal intressanta spelare som bland annat Martin Olsson med landslagsmeriter och spelskickliga offensiva spelare som Alexander Jeremejeff och Daleho Irandust som i sina bästa stunder är några av Allsvenskans bästa spelare. BK Häcken har en relativt bred trupp och kommer ställa upp med lite blandade startelvor i cupen då man även har ett Europaspel inom snar framtid. Man ska inte räkna bort detta spelskickliga laget som har vaknat till liv och då är oddset på 4.1 en självklarhet.

Vart kan jag titta på matcherna?

För dig som inte kommer att gå på matcherna så finns självklart möjligheten att titta på både gruppspelet och slutspelet på Cmore där du även kan streama matcherna om du inte redan är kund. Det går även att lyssna på gruppspelet samt slutspelet via Sveriges Radio som kommer att sända samtliga matcher under gruppspelet och slutspelet. Möjligheten finns även att streama matcherna gratis via en del hemsidor om du placerar ett spel via Bet365 hemsida får du även tillgång till livesändning under matcherna i slutspelet.