Spela riskfritt på CL-mötet Spurs – RB Leipzig

18/02/20

Den andra ”rundan” av åttondelsfinalerna i Champions League börjar närma sig och det är två riktigt bra matcher som ska spelas på onsdag kväll.

Lägg dina spel på CL-åttondelarna

Tryck på knappen för att lägga dina bet!

De här lagen befinner sig på lite olika positioner i sina respektive ligor men hur mycket kommer det egentligen att påverka när man ska möta lag från helt andra länder i en helt annan turnering? Pressen på spelarna är hög, men det är även förväntningarna inför dessa två möten.   

1X2-odds för veckans Champions League-matcher

Det är såklart tufft att försöka tippa en Champions League-match. Det spelar ingen roll om laget i fråga är tia eller etta i sin inhemska liga. Mycket av dessa möten handlar om prestige och ära, då kan helt plötsligt dagsformen och tabelläge inte spela någon som helst roll. För att lindra den eventuella osäkerheten som kan förekomma har vi därför tagit med Bet365:s odds för onsdagens matcher.   

1X2-odds i Champions League onsdag den 19 februari

Lag 1 X 2
Atalanta – Valencia 1.75 4.00 4.33
Tottenham – RB Leipzig 2.37 3.50 2.90

Speltips för veckans Champions League-matcher

Atalanta kan bli Champions Leagues stora överraskning

På förhand kanske det här ser ut som en av de ”tråkigare” matcherna men ignorera inte detta möte. Atalanta har haft en supersäsong hittills och är det lag som har gjort flest mål i hela Serie A. Med sex poäng före femman Roma ser det ut som att Atalanta kommer säkra en CL-plats även till nästa säsongsupplaga av Champions League. Valencia å andra sidan har haft en lite mer knackig säsong. Det har varit mycket interna konflikter inom klubben, ändå lyckades de vinna sin CL-grupp på ett ganska imponerande sätt. Atalanta hade endast en poäng efter fyra spelade gruppmatcher och det var långt ifrån säkert att de skulle gå vidare.

Atalanta öser in mål!

Men efter den minst sagt oroliga starten för Nerazzurri har de spelat upp sig rejält. Det är långt ifrån okontroversiellt att säga att Atalanta kanske spelar den mest underhållande anfallsfotbollen i Europa just nu. Deras anfallstrio bestående av Alejandro ”Papu” Gomez, Josip Ilicic och Duvan Zapata lär skapa en hel del problem i Valencias försvar, som har släppt in flest mål av lagen vid den övre halvan i La Liga-tabellen. Om man bortser från Atalantas 7 – 0-vinst (!) mot Torino har båda lagen gjort mål i Atalantas sju senaste matcher där Bergamo-laget har vunnit fem av dessa matcher och kryssat två. Att Atalanta vinner och båda lagen gör mål uppgår till oddset 3.30 hos Betsson.

Ett skadedrabbat Tottenham tar sig an slutspelsnykomlingarna

Riskfritt spel CL Tottenham hotspur - RB Leipzig - 250 kr
Spela utan risk på Spurs – Leipzig
Klicka på bilden för att komma igång!

Förra årets finalister Tottenham är återigen inblandade i ett CL-slutspel. Den här gången drabbas de mot den tyska ligatrean RB Leipzig, som ska spela sin första åttondelsfinal i Champions League någonsin. RB Leipzig är ett högintressant lag med en väldigt kompetent tränare i Julian Nagelsmann som bara är 32 år. Likt stora delar av spelartruppen är Nagelsmann väldigt ung om man jämför med genomsnittet, det har sina fördelar och nackdelar. En ung trupp kan göra lite mer av det ”oväntade” och kanske rent av är mer hungriga inför ett stormöte. Frågan är dock om inte nackdelarna väger lite tyngre när det handlar om åttondelsfinal i Champions League.

Spurs i CL – final förra säsongen

Tottenhams tränare José Mourinho har handskats med slutspel och stormatcher hur länge som helst och han har även vunnit CL två gånger. Även spelarna i Spurs som Hugo Lloris, Toby Alderweireld, Dele Alli osv är långt ifrån ovana av att spela under press. Det som dock talar mot Tottenhams fördel är att deras tveklöst största anfallsstjärnor i Harry Kane och Heung Min Son är skadade och missar mötet. Två enorma tapp för Londonlaget. Men som vi har nämnt, det RB Leipzig har i finess och finurlighet väger Spurs upp med sin stora rutin.

Leipzig har en förmåga att släppa in första målet i sina matcher!

Det är svårt att sia om hur detta ska sluta, däremot tror vi att Spurs Champions League-erfarenhet kommer leda till att Leipzig släpper in det första målet, vilket de faktiskt har haft en jobbig vana av att göra. I deras åtta senaste matcher har Leipzig släppt in det första målet i matchen sex gånger. Att Tottenham gör det första målet i matchen uppgår till oddset 1.95 hos Bethard.   

Tottenham gör första målet i matchen till oddset 1.95 hos Bethard!

Klicka på knappen för att lägga spelet