Oddstips Jon Jones Vs. Anthony Smith odds 2a Mars

28/02/19

Det är nog ingen som följer MMA som har missat den spännande matchen mellan Smith och Jones som är huvudevent i UFC 235 som äger rum den 2a mars i Las Vegas. Tittar man på populära bettingsajter här i Sverige ser det inte mycket ljusare ut, Unibet ger Jones 1.08 mot 7.50 för Anthony Smith.

Anthony Smith i underläge

Det är inte konstigt att Anthony har så lite tilltro från MMA-entusiasterna. Hans karriär har definitivt inte varit den stabilaste, inte minst om man jämför med Jon Jones. När han räknades som mellanviktare så var han den enda personen som fick fyra förluster i rad i organisationer som Fight Club Inc. och Victory Fighting Championship. Han har dock lyckats gå vidare och har nu en titelmatch framför sig, så han har legat i, minst sagt. Han har nu vunnit tre matcher i sträck varav två mot tidigare UFC lättviktsmästare. Han har dock samtidigt förlorat flera UFC-matcher, även om dessa inte var titelmatcher.

unibetSpela hos Unibet!

Jon Jones favoriten inför matchen

Vill man se anledningen till oddsen så är det viktigt att man kollar på Jon Jones, inte bara hans statistik utan även hans personlighet. När han slåss har han förtroendet hos någon som aldrig har förlorat. Hans statistik är också väldigt imponerande. Han vann bland annat mot Alexander Gustafsson i en returmatch. Just nu har han vunnit 16 av 23 matcher genom avslut. Så oddsen är absolut inte obefogade och det är blir mer förståeligt att många ser på Smith mer som en slagsäck.

Jones dopningsskandal

Samtidigt så är inte oddsen enbart på grund av positiva matchresultat. Det har sedan 2017 pågått en viss skandal runt Jones och dopning. Han visade positivt för prov där han visade på låga nivåer av turinabol. Han blev därför avstängd i femton månader men fick till slut tillbaka sin matchlicens den 29e januari.

Jones testade positivt en tredje gång inför sin match med Gustafsson. Matchen fick dock fortsätta eftersom att experter hävdar att turinabol kan ligga kvar i ens kropp i över 18 månader efter intag. Det här finns det dock ingen forskning som faktiskt styrker. Samtidigt så menar andra experter att även om han mikrodoserade, vilket skulle förklara hans tre positiva tester och hur man även emellanåt visade på negativa tester, att det inte skulle påverka hans resultat. Så man bör inte räkna med dopningen när man avgör vinstchanserna, inte med de uppgifter som finns tillgängliga just nu.

Om man bortser från den eventuella dopningen så är det ändå den allmänna övertygelsen att Jones är på en helt annan nivå jämför med Smith och matchen är därför inte överdrivet intressant för många av fansen, som anser att det är garanterat att Jones kommer att gå ut som segrare.

Räkna inte bort Smith helt

Men man bör absolut inte underskatta Smith som kan komma att överraska. Han tre raka vinster har varit mot två forna mästare, Rashad Evans och Mauricio Rua. I sin sista match innan den mot Jones så besegrade han titelutmanaren Volkan Oezdemir. Det här är helt klart imponerande på sitt eget sätt. Han är nu rankad 3a i den lätta tungviktsdivisionen med 28 vinster av 31 matcher.

Trots Smith fantastiska statistik, går han ändå in i matchen i underläge, något man inte ska missa om man tänkt sätta pengar på matchen. Det statistiken dock säger är att Smith inte ska underskattas. Han är själv positiv inför matchen och konstaterade i en intervju att många av Jon Jones motståndare redan förlorat innan de kliver in i ringen. Dels för att Jones utstrålar överlägsenhet, men också för att han ofta backar upp sin attityd med imponerande resultat. Man ska till exempel inte glömma det övertag som han hade mot Gustafsson i returmatchen.

Sammanfattningsvis om matchen

Det är enkelt att förstå varför Smith räknas ut. Det är föga troligt att han kommer att vinna titelmatchen om man ser på oddsen och Jones verkar inte heller underskatta Smith och kommer att vara beredd på honom.

Med den information som finns tillgänglig just nu så blir det svårt att ifrågasätta oddsen som finns. Oavsett vilken sida du kollar på, är det ingen som ger några som helst positiva odds för Smith, utan alla verkar vara otroligt säkra på att Jones kommer sopa golvet med honom. Vill man ta en mer riskfylld satsning så kan det definitivt vara spännande att satsa på Anthony Smith, många hoppas trots allt på att han faktiskt ska ta det här.

Vill man ha en säker satsning så kommer matchen troligtvis bli snabbt avslutad med Jon Jones som segrare. Det är inte det roligaste scenariot och definitivt inte det mest spännande, men dessvärre är det rimligtvis hur det kommer att sluta. Det finns dock andra matcher man också kan kolla på, som eventuellt kommer bli mer spännande än denna där de flesta verkar ganska säkra på ett snabbt avslut.

unibetSpela hos Unibet! 

Tyron Woodley Vs. Kamaru Usman

Under UFC 235 så kommer matchkortet även innehålla en titelmatch mellan Tyron Woodley och Kamaru Usman. Woodley är Welterviktsmästare med sex segrar i rad, där tre av dessa är titelförsvar. Usman är dock minst lika imponerande med sina 13 raka segrar.

Kollar man oddsen här så ser det betydligt mycket mer jämnt ut än mellan Jones och Smith. Unibet ger Usman 2.40 och Woodley 1.55. Det här reflekteras också i opinionen där många misstänker att Woodley kommer att försvara sitt bälte ytterligare en gång. Men med Usman Kamarus matchhistorik så bör man absolut inte räkna ut honom riktigt ännu.

De har båda ganska liknande statistik, med Woodley som har 19 vinster, 3 förluster och 1 som avslutades lika. Usman har 14 vinster och 1 förlust. Båda har sex vinster som avslutades genom knockout och sju som avslutades genom domslut.

Robbie Lawler Vs. Ben Askren

En annan match du bör se fram emot är Askren mot Lawler. Det här är Askrens UFC-debut och det här blir med andra ord hans första match för organisationen. Att då få möta forne welterviktsmästaren Lawler är minst sagt en bra start. Han har tidigare blivit utmanad av flera olika fighters och själv utmanat andra fighters som Darren Till och Conor McGregor.

Kollar man på oddsen så ser det ljust ut för Ben som får 1.33 av Unibet, mot 3.20 för Robbie. Det betyder dock inte att det blir som en plätt för nykomlingen. Han är dock hungrig efter en debut och det här kommer onekligen att ge honom en otrolig entré, om han klarar av att ta ned Lawler som oddsen räknar med. Det man bör tänka på här är att Robbie Lawler vunnit mycket genom domslut de senaste åren och inte genom tekniska knockouts och kan därför få det tufft med en ambitiös nykomling.

unibetSpela hos Unibet!

 

Oddsen i artikeln är tagna från Unibet. Regler och villkor gäller, 18+.