Befäster björnarna från norr sin ledning ytterligare?

28/02/20
  • Blir det fjortonde raka för Järnkaminerna på Hovet när bottenlaget Oskarshamn kommer till Stockholm? Det tippar vi och vi hämtar spelet från Unibet till oddset 1.30. {Klicka här för att placera spelet!}
  • Luleå hemma är för seriens sämsta bortalag efter nyår, Frölunda, det svåraste tänkbara motståndet. Göteborgslaget har under den senaste tiden varit i bedrövlig form och vi tippar segern till Norrbottningarna. Spelet hämtar vi hos Betsson till oddset 2.00. {Klicka här för att placera spelet!}

Djurgården – Oskarshamn

Äntligen hemmamatch igen för Djurgården. Dessutom möter de seriens formsvagaste lag. Det var dock en aning oroligt för Stockholmslaget när Brynäs kom på besök i tisdags. Endast en uddamålsvinst, men med det slog de nytt rekord i den svenska högstaligan. Tidigare var det 12 hemmasegrar från säsongen 1987/88. Rekordet slogs genom att de redan efter 3 minuter in i första perioden satte 1-0 genom Sebastian Strandberg, Brynäs kvitterade sedan efter drygt två minuter, men Marcus Högström utökade hemmalagets ledning till 2-1 i matchminut 13. Djurgården gick senare upp till kvittering, men det var Niclas Bergfors som säkrade segern när han satte målet som ledde till rekordet.

14 segrar för Djurgården?

Oskarshamns förlustrad fortsatte i mötet hemma mot Färjestad och de har nu halkat ner på den allra sista platsen i tabellen. För tillfället ser det ut som att det är där de kommer att sluta när årets SHL säsong är till ända. Positivt är dock att de fixade ett oavgjort resultat inom ordinarie matchtid, men föll sedan i övertiden. Vårat tips landar på att Djurgården utökar sitt rekord till 14 segrar när de möter seriens sämsta och formsvagaste lag. Det finns helt enkelt inget som talar för att Oskarshamn skulle ha en chans här. Det skulle isåfall vara underskattning, men tycker inte att Djurgården har visat några tecken på det hemma på Hovet.

Luleå – Frölunda

Luleå är på gång igen efter en liten minisvacka då det började se lite oroligt ut ett tag. Både Färjestad och Rögle började att smyga sig närmare, men med den fina bortasegern mot Växjö ska tvivlen vara bortblåsta. Redan i första perioden drog norrlänningarna ifrån när de satte 2 mål. Växjö kom aldrig närmare en seger mer än att göra ett mål i sista perioden. Det gjorde dock Luleå med. Så resultatet landade till slut på 1-3 för gästerna och de ser idag ut som den största SM-guldkandidaten.

Bethard logo

Matchstraff ledde till förlust

Frölundas problem har varit när de spelar på bortaplan och det är så illa att de är seriens sämsta bortalag efter nyår. Senaste hemmamatchen i tisdags mot Leksand lämnar fler frågetecken, 2-5 mot seriens näst sämsta lag den här säsongen? Det började även på sämsta tänkbara sätt när dalalaget drog ifrån i första perioden genom att göra mål, men det stora raset kom i tredje när Rhett Rakhshani åkte på ett matchstraff, vilket ledde till att Leksand fick ett Powerplay i 5 minuter. Med den formen Frölunda är i nu blir det inga poäng borta mot ett ångande Norrbottengäng som kör över allt motstånd.