Bettingtips inför veckans EM-kval matcher

14/11/19

Kvalet inför EM är i full gång och vi kommer närmare stunden då alla finalister kommer att krönas. Under de senaste veckorna har gruppspel och kval ägt rum och de olika grupperna har fått möta sina motståndare. Vissa länder hade mer tur än andra när det kommer till grupperingarna och dessvärre kan vi inte påstå att Sverige hamnade i en toppgrupp. Spanien och Rumänien är två lag som lätt kunnat slå ut Sverige och den kommande matchen i veckan avgör landslagets öde i EM 2020.

Vill du läsa mer om EM? Läs vår sida om odds på EM 2020!

Till veckan spelas 6 kvalmatcher och Sverige möter Rumänien på fredagen. Vi ska kolla närmare på veckans matcher som börjar spelas nu på torsdag. Först ut ser vi bettingfavoriterna England och Portugal som möter Montenegro och Litauen. 

Speltips inför veckans EM-kval

Spela på de bästa oddsen på svenska bettingsidor inför EM-kvalet. Här är våra bästa odds just nu som vi kan rekommendera inför helgen: 

  • England – Montenegro – Antal mål första halvlek över 1.5, odds: 1.92, Betsson [PLACERA ODDS]
  • Sverige – Rumänien – Målskytt, Gör Mål: Emil Forsberg. Odds: 4.10, Unibet  [PLACERA ODDS]  
  • Spanien – Malta – Antal kort i matchen, över 2.5, odds: 1.57, Bet365  [PLACERA ODDS]

EM-kval torsdag 14 November

  • England – Montenegro

England blir först ut att möta Montenegro nu på torsdag den 14:e november klockan 20.45. Matchen kommer att spelas i Wembley Stadium i London. Montenegro har aldrig stått som vinnare under de år som de deltagit i EM och därför har England en mycket starkare chans att ta hem vinsten. Än så länge ligger England som etta i grupp A med deras 15 poäng och Montenegro ligger på tredje plats med 3 poäng. 

  • Portugal – Litauen

Portugal kommer att möta Litauen nu på torsdag den 14:e november klockan 20.45. Portugal står självklart som favoriter och beräknade vinnare mot Litauen på grund av deras tidigare spelade matcher. Så länge som Portugal vinner över Litauen och om Serbien inte slår Luxemburg så kommer Portugal att gå direkt till final. Portugal har oddsen på sin sida i den här matchen. 

EM-kval fredag 15 November

  • Spanien – Malta

Matcherna fortsätter på fredagen och den 15:e november klockan 20.45 har det blivit dags för Spanien att möta Malta. Malta är kanske inte kända för att stå som vinnare när det kommer till fotboll, men det gör som bekant Spanien. I deras senaste match mot varandra vann Spanien med 2-0 över Malta. Oavsett hur matchen går så har Spanien dessutom redan säkrat sin plats i finalen och Malta kan inte gå vidare i kvalet. 

  • Rumänien – Sverige

Matchen som alla vi svenskar har väntat på kommer att spelas nu på fredag den 15:e november i Friends Arena i Solna. Än så länge leder Sverige över Rumänien och ligger som två i grupp F. Rumänien väntas däremot vara ett tufft motstånd och matchen kan gå precis hur som helst. För att Sverige ska ta sig direkt till final så måste de vinna över Rumänien i den här matchen. Just nu har Sverige 15 poäng medans Rumänien har 14 poäng. Spanien leder i deras grupp med 20 poäng. 

Då Sverige vunnit över Rumänien kan vi våga hoppas på att Sverige kommer att vinna även den här matchen. Under alla deras 11 tidigare matcher mot varandra har Sverige stått som vinnare 5 gånger och Rumänien vunnit 3 gånger. 5 matcher har slutat i oavgjort, vilket gör att det finns en chans för det under även denna match. Totalt har Sverige gjort 22 mål under deras matcher medan Rumänien endast gjort 12 mål. Emil Forsberg är självklart med i uppställningen och har en tydlig roll som nyckelspelare. 

EM-kval lördag 16 November

  • Ryssland – Belgien

Matchen mellan Ryssland och Belgien kan bli en intressant sådan för Belgien. Senast de mötte Ryssland tidigare i våras vann de nämligen med 3-1 och om man kollar på alla deras 6 spelade matcher mot varandra så har Belgien stått som vinnare i 4 av dessa matcher, två blev oavgjorda. Matchen kommer att spelas klockan 18.00 nu på lördag den 16:e november i St Petersburg. Vi tror att Belgien kan gå långt i hela EM och är därför vår klara favorit i denna match. 

  • Tyskland – Vitryssland

I grupp C nu på lördag klockan 20.45 så kommer Tyskland att möta Vitryssland i en intressant match. Matchen kommer att spelas i Vitryssland och vara deras första match mot varandra sedan i juni. Tidigare i sommar så vann Tyskland med 2-0 när de spelade matchen i Borisov. Så länge som Tyskland vinner mot Vitryssland och om inte Norra Irland vinner över Nederländerna så kommer Tyskland att komma till final. Vitryssland kan ännu inte längre komma till final utan kommer att spela i play off i UEFA Nations League-grupper.